Episode 17

Gjennom telefonen

Dette er årets siste episode, innleder Isabel. Anne Brith forklarer at det er fordi året er omme. Ikke visste vi at Isabel skulle falle i kategorien «uvenn» og at det derfor ble den aller siste episoden.
Damene skal ramse opp året 2019 gjennom mobiltelefonen. Det er litt misvisende, for jeg trodde de skulle prates på telefon, men de skal bla seg gjennom biblioteket. Det tror Isabel blir en artig reise. 

Januar
Isabel begynner med at stefaren gikk bort og moren hennes ble alene. Både Isabel og Anne Brith var single og hadde sjærlighetssorg og var ganske så deprimerte. (Artig?)
Anne Brith og Isabel deltok på 4-stjerners middag sammen. Jeg så ikke det, men jeg konkluderer med at det har gått nedover med programmet, for man kan vel ikke kalle Isabel stjerne? Hun hadde jo ikke blitt venninna til Anne Brith en gang!
Isabel og Anne Brith møtte et vennepar. Det viser seg at paret var to menn og det gir mening for Anne Brith elsker jo homofile. Og jammen sa hun det til han ene også, for hun bakte brownies og ble så full at hun sa «jeg elsker deg». Jeg antar hun ikke legger ut oppskriften på de brownies’ene på bloggen, for det vil muligens være ulovlig.
Anne Brith er glad januar er over, for hun så ikke bra ut på bildene fordi hun hadde kjærlighetssorg. Og så var hun vel i retten en gang eller to, uten å seire, man blir vel ikke så pen av det heller.

Er det noen som ser Isabel…?
https://www.laagendalsposten.no/nyheter/kongsberg/ski-vm/bli-med-hjem-til-pal-gordon-nilsen/s/5-64-655363

Februar
Isabel har bursdaaaag. Johooo! Isabel bruker å delegere oppgaver når hun har bursdag, hun har en powerpoint-ansvarlig, en lek-ansvarlig, en musikk-ansvarlig (jeg antar Anne Brith er whiteboardtavle-ansvarlig). I år manglet en ting: Anne Brith. Anne Brith husker ikke hvorfor hun ikke var i bursdagen.
Isabel datet en kjendis. Det var interessant, for hun har bare en kjendisvenninne og det er Anne Brith. Og det var Anne Brith som spleiset dem, for hun vanker jo i de kretser.
Anne Brith sier hun ble dopet ned, og det høres dramatisk ut. De spiste ute med en advokat og det husker Anne Brith godt. Og etter middag måtte advokaten hennes kjøre henne hjem, kle av henne OG dusje henne, og Anne Brith husker det også. Anne Brith fikk angst dagen etterpå, for mens hun var dopet hadde hun sendt masse tindermeldinger med dikt:

Hei Vidar!
Her er jeg!
Klar som et egg!
Knegg!
Er du hingsten jeg søker?

Anne Brith» flensa»? «Flemsa»? han advokaten, så nå er de gode venner. Det er IKKE bra, sier Anne Brith. Jeg håper vi ikke snakker om advokat Staff, som på tiden denne episoden har tatt pant i huset hennes.
Jeg må innrømme at ut ifra det hun forteller så høres hun mer dritings enn dopa ut…
Isabel er nok av samme oppfatning, for hun trøster Anne Brith med at det er lov å blacke ut en gang i året. Jeg har aldri blacka ut, så jeg har en del å ta igjen.

Anne Briths del av restaurantregninga?
http://frujohansen.no/?p=6371

Mars
Anne Brith lanserte bok, og HALLOOOO som Isabel stilte opp for henne! At Isabel var veldig engasjert i Anne Brith er hennes beste minne fra 2019. Ikke at hun ga ut bok, presiserer Anne Brith.
Isabel sa til Anne Brith: Anne Brith, du er forfatter! Forfatter! Forfattteeeeeer!
Isabel ordnet goodiebag og pressevegg og Anne Brith skled inn (æsj) før alle skulle være der, men så var alle sammen der like vel, enda Anne Brith ikke hadde skiftet. Men Isabel og beauty-squaden ordnet henne på badet, blant annet hadde de «glam» på armene hennes (noen som vet hva det er?) og det var helt vilt! (jeg antar at de snakker om release-party for boka)
Isabel var hos moren sin og leste Hat-boka 5 ganger på en uke. Jeg har også lest boka og kan berolige dere med at den er svært lettlest,  så hun hadde plenty av tid til å lese mammas Catch Them And keep Them også. Og så feiret de på Theatercafeen og Isabel bestilte enda et eksemplar av Hat-boka. Må få opp salgstallene, si.
Så kjørte de karaoketaxi, for det er de kjent for.

Verdenskjent karaoketaxi-artist
Skjermdump Annebrith.no

Boklanseringsfolka hadde bestilt bord på Gamla (oh, the irony) og Anne Brith skulle som vanlig møte en fyr. Er ikke det litt uhøflig når noen arrangerer party for deg? 
Fyren sa at han satt på nabostedet og da halset Anne Brith dit. Isabel løp etter, for hun visste at nabostedet var en strippeklubb og det visste liksom ikke Anne Brith. Må være et nytt sted som åpnet etter at hun stalket Pizzaboy. 
Ut av det blå sier Anne Brith: Og de va da HAN sa til ME at han ælska ME!   
Jeg tror Isabel prøver å formidle at hun husker dette, men i realiteten sier hun bare «husker» veldig mange ganger.
Anne Brith ble helt STIV! Av skrekk.
Isabel så at Anne Brith var stiv av skrekk, så hun ringte etter Gerhard, for hun satt og kjedet seg.
Daten til Anne Brith sa: Jeg er så glad i deg, jeg er så glad i deg, jeg ELSKER deg! (Kanskje han var blitt dopet, han også?)
Anne Brith gikk inn i sjokk, men heldigvis kom Gerhard på strippeklubben og reddet Isabel. De hadde sin første date. På strippeklubb! PÅ GRUNN AV MEEEEE, hyler Anne Brith.

Denne historien ga ingen mening!

Vi er visst ikke ferdig med mars, for de hadde også en dobbeldate fra helvete, og det var veldig morsomt hevder Anne Brith. Daten til Isabel backet ut i siste sekund og ble erstattet av Gerhard. Men så ville feigingen være med like vel. Aaaaauuuhh! Det. Va. Så. Flaut. Sier Anne Brith. Ohhh my gadd! Isabel skjønner ikke hvorfor fyren kom. Men det gjorde han altså, og han bestilte suppe som han brukte to timer på å spise opp.
Det er fullt mulig at det var et snev av humor i den historien, men det klarer de overhode ikke å formidle.

April
Isabel ble borte i April, sier Anne Brith, men det er ikke Isabel enig i, for de jobbet hver dag med Blogghuset. Og så var de i Hemsedal og lærte barna til Anne Brith hva afterski var. Alle som følger Anne Brith med et halvt øye ble vitne til det. Hun sendte snap etter snap av grøftefylla og unger i skjønn forening. Dette får begge damene til å knise hysterisk, for de var SÅ morsomt (kanskje ikke for barna..?). Anne Brith forsøker å rette opp inntrykket ved å si at hytta var kjempesvær og ungene var bare i 2. etasje. Og alle som følger Anne Brith med et halvt øye vet at hun tror at unger ikke merker noe, bare hun putter dem på loftet.

Anne Brith disket opp med ferske brød og pannekaker og du og hu og hei (?). Isabel skryter av maten til Anne Brith og det skjønner Anne Brith veldig godt.

Mai
I mai hadde Anne Brith bursdag, og hun var i retten (igjen) og hun besøkte politiets spesialenhet, så det var en veldig heftig måned for Anne Brith! Anne Brith anmeldte politimannen som truet henne og han ble funnet skyldig, men han fikk påtaleunnlatelse og ingen straff. Hun går ikke inn på resultatet av rettssaken, og ingen er vel overrasket over det….?

I mai er det 17. mai, sier Isabel. Da hadde hun bunad på. Ellers skjedde det ikke noe i mai, så de går over til juni.

https://www.vg.no/rampelys/bok/i/70BEM4/anne-brith-beklager-bokomtale

Juni
Isabel dro til Hellas og da ble hun forelsket. I Hellas. Og det skjønner hun godt når hun ser bildene sine. Det høres ikke ut som om Anne Brith har lyst til å se på bildene, for hun har sett dem før, og det skjønner jeg, for hvor interessante er egentlig andres feriebilder?
Anne Brith husker at det var dårlig vær og at det var vanskelig å få tak i Isabel. Hun syntes Isabel var mye borte. Er det bare jeg som får litt Single White Female-vibber av det vennskapet?

Anne Brith ble gjeldsfri og kjøpte hus. Det fikk hun hjelp av Gerhard til. Også jeg som trodde det var foreldrene som hjalp henne…?
Gerhard er veldig smart når det kommer til å kjøpe hus, så hun fikk masse gode tips av han. Og jeg som trodde det var faren til minste som var med på visning….? Godt vi fikk oppklart det og plassert rosen der den hører hjemme!

Er Gerhard eksen til Anne Brith?
Skjermdump Annebrith.no

Anne Brith hadde jobbet sinnsykt hardt for å kjøpe eget hus, og i juli gikk hun fra bank til bank for å få lån (tidslinjer er ikke hennes greie). Hun søkte i 8 banker og 6 sa nei, men hun fikk lån i Nordea.
Isabel flyttet ut av leiligheten hun hadde bodd i alene i 5 år, og inn til Gerhard. Isabel forsøkte å leie ut sin leilighet via AirBnB og det var helt forferdelig, for hun måtte vaske mellom hver gang. Dessuten drev konkurrentene hennes og bakte brød og fylle opp kjøleskapet til gjestene så de fikk høyere rating. Isabel sine gjester hadde derfor skyhøye forventninger og klaget på småting som at hun ikke støvsugde under sofaen. Anne Brith stønner høyt, for ingen drar vel fram sofaen og støvsuger under der??? Isabel fikk ikke leiet ut leiligheten sin mer og det oppsummerte juli. Ok, så vi tok to måneder i en jafs….

August.
Dagen Anne Brith var med på budrunde og kjøpte huset var en stor dag (sa hun ikke akkurat at det var i juni?). Isabel og Anne Brith drakk vin og diskuterte strategi for budrunden og det sparte Anne Brith 100K på. Jeg vet ikke helt om jeg tror på denne historien om budrunden, for huset hennes lå ute ganske lenge, og gikk under takst. 100K under takst, faktisk.
Anne Brith var i sjokk (igjen) og det har hun vært i mange måneder etterpå. 

Skjermdump Annebrith.no

Og så kom august (igjen?) og da startet de podcasten. Det var årets høydepunkt for podcasten, sier Anne Brith. Anne Brith fikk også drømmebilen (Volvo XC90, for dere som ikke har fått det med dere). Ett sekund hadde Anne Brith hus, bil og kjærest, men kjærligheten var kortvarig.

September
Isabel brukte hele september på å planlegge bursdagen til Gerhard, som rundet det magiske tallet 39. Isabel hadde overraskelseslunsj OG overraskelsesmiddag og så fikk han et hjemmelaget magazine (by Anne Brith?). Anne Brith syntes bursdagen var så fantastisk at hun følte at bellaen hadde planlagt hele sommeren. Og det gjorde hun, innrømmer Isabel. Hun hadde ikke kjent Gerhard så lenge, så hun brukte hele sommeren på å skrive ned alle navn han nevnte og søkte de opp (creepy). Så ringte hun dem og presenterte seg som samboeren til Gerhard (creepy). Hun lagde et digitalt magazine som hun printet ut (er det da digitalt?). Arbeidet tok flere måneder, men alle skrev hyggelige hilsener. 
Såpass bør det være når man runder 39…

Anne Brith gikk fra bakedronning til housewarming-dronning. Skikkelig Projeck X! Det var ikke så ille at bilen (Volvo XC90) havnet i bassenget, sier Isabel, og det hadde vel blitt vanskelig for Anne Brith har ikke basseng. Enda. Anne Brith hadde partytelt i hagen og to runder med catering OG kokk. Det gikk med 90 flasker champagne! Jeg skjønner hvorfor hun måtte prute 100K, for hva koster en flaske sjampis? 4-500kr. Hvis jeg går ut ifra en snittpris på 450kr så ender vi på drøye 40K! 
Dæ. Va. Fæsten. Sin. Det, sier Anne Brith. Bloggerne var der og filmet og da var de stille som i graven, men når bloggerne dro var de ikke stille. Folk tok helt av. Naboene kom på natta, sier Anne Brith, men vinkler det slik at naboene var med og danset i sofaen og marinerte veggene hennes i champagne. Det var nok ikke helt sånn, skal vi tro ryktene, naboene var lei både sofadansing og champagnedynking. Det hang champagneglass i trærne ute dagen etterpå og det lå truser over alt.

Isabel rundet av i ett-to-tiden, for hun skulle til New York med Gerhard dagen etter. Men hun fikk ikke sove, for da kom kameraten til Anne Brith med et svært anlegg, så det var IKKE stille! De spilte over HELE Orderudfeltet, sier Anne Brith og ler hysterisk. 
Jeg har forståelse for naboene❤

Isabel elsker New York (også), hun elsker menneskene og vaiben. Menneskene i junaiten sier det de tenker og det er veldig hyggelig, for da får Isabel mange komplimenter.
Heldigvis facetimer Isabel disse reisene med Anne Brith, så hun får vært litt med også. Isabel og Gerhard gjorde alle turjisttingene, orker ikke å ramse opp. Men en ting Isabel vil tipse om er å dra ut til Coney Islan og kjøpe et pledd, eller et håndkle og ta noen bad. Antakelig er det lov å ta med eget håndkle også, men det tipser ikke bellaen om. Hun er jo «influenser» og dermed programmert til å kjøpe alt nytt.

Anne Brith har hørt nok om New York og avbryter med at hun hadde konfirmasjon i september. Så kommer hun på at det var datteren som hadde konfirmasjon, og retter opp. Det syntes Isabel at var veldig koselig å være med på. Isabel skrev lister og så tok hun bilder av bordet før folk begynte å flytte på ting.

Anne Brith sier at hun tok mye spraytan i september og det kan Isabel se på bildene. I følge Isabel er spraytan obligatorisk for da blir Anne Brith brun og fin.

Anne Brith liker å være litt brun…
Skjermdump Annebrith.no

Oktober
Anne Brith dro med Influencer-programmet til Tromsø, de var 30 godt voksne damer (enkelte av de damene får nok litt bakoversveis av å bli kalt «godt voksne»). For Anne Brith var det årets tur, og det skjønner jeg for det er jo ikke helt det samme å oppleve Hellas og New York på FaceTime. Det er noe med å fysisk være der, si… 
Det var helt vilt, sier Anne Brith, RIB, og mat og…. (rød løper?)

Det ble dessverre et trekantdrama den måneden, Anne Brith drar opp igjen Tindersvindleren. For dere som ikke har hørt om han, så må dere gå tilbake og høre episode 10, sier Anne Brith. Det trenger dere ikke, her er kortversjonen: Tindersvindleren svindlet ingen, han hadde dame.

Jeg antar at vi er over på november, for Anne Brith hevder at dette var måneden hun tok datingen til et nytt nivå. Hun fikk 9000 likes på Tinder. 
Kan man kjøpe «likes» på Tinder?
Anne Brith har Tinder Gold, sier hun til Isabel, og det visste bellaen, for det har hun lest en artikkel om. Jeg er litt overrasket over at noen har skrevet en artikkel om det, men et lite google-søk avslører at Se og Hør har levert denne journalistiske perlen både i 2017 og 2018. Anne Brith forklarer Tinder Gold for oss som ikke er så bevandret i datingens verden som henne. Nå kan hun se hvem som trykker liker på henne, og det er altså 9000. Anne Brith har ikke trykket liker tilbake på noen av dem (er det rart datingen går trådt?). Nå skal Anne Brith beholde Tinder til hun får ti tusen likes, for hun er spent på om det står 10 000 eller 10K. Jeg er mer spent på om hun får en skikkelig mann, men det har hun kanskje gitt opp?

Desember
I følge Anne Brith er det som har skjedd denne måneden SÅ SYKT at det går ikke an. Det er 10 minutter igjen av podcasten, så forventningene er skrudd i taket, dette bør være saftig!
Anne Brith har vært mest opptatt med Annika. Det har hun alltid vært, sier hun.. Hun skal kjøres og hun er på et nivå i cheerleading… Mens han Sven har ikke gjort noe utav seg. Han er selvgående og flink på skolen. Det har dermed ikke vært noe der som har engasjert Anne Brith ekstra (ja, hun sa det). Men plutselig for noen måneder siden, eller var det noen uker siden, så kom det et brøl fra rommet hans. Dette var etter at Anne Brith hadde møtt han Nikolas Bålly (?) han youtuberen…(?) Og han sa til Anne Brith at hun måtte engasjere seg mer i spillingen til barna og da spurte hun Sven, hva er det som skjer på rommet her, liksom? Og da svarte Sven: YAAA FORTNITE YEEEEE. 
Heldigvis vet Anne Brith hva Fortnite er (for det var ikke særlig til svar fra Sven) og Sven har blitt ganske god med squad’en sin. Og han har fått invitasjon til å spille en ekstra turnering blablablaaaaa… Mens han spiller denne turneringen blir skjermen svart og han får en ny invitasjon, og ingen av kameratene hans fikk denne invitasjonen. Det var BARE Sven! Det var nemlig bare de 100 beste av 4000 som fikk invitasjon. Han kom på lag med Mr Savage, en av verdens største Fortnite-spillere. Anne Brith satt 6 timer og så på Fortnite den kvelden. Sven ble nr 22, men han kunne blitt nr 10.

Isabel lurer på om Sven har tenkt på en karriere i dette her, men Sven har alltid sagt han skal studere medisin, sier Anne Brith. Det har han nok bare sagt til Anne Brith, for til medelevene sier han at han ikke vet hva han vil bli enda, i likhet med de fleste som akkurat har begynt på VGS. Anne Brith hevder at han har karakterer til å komme inn på medisin. Det er nok derfor han går på Sørumsand….

Anne Brith ringte læreren til Sven og sa at det ikke ble levert noen lekser denne uka, for Sven måtte trene til Fortnite. Og læreren sa at det var helt greit. Tuuu biii kånntinnjud, sier Anne Brith, for snart er det en stor turnering han skal få være med på. Han er nest best i Norge!

Isabel sin desember har også vært SYK (antar jeg) for hun har arrangert familiemiddag med både familien sin (mamma) og familien til Gerhard. Det var et stort høydepunkt. De ville imponere, så de lagde julemiddag og til dessert hadde de karamellpudding. SYKT!

Anne Brith oppsummerer året som kampen for tilværelsen. Det har vært et rent helvete! En journalist ringte henne og spurte om hun kunne få et dybdeintervju med henne fordi hun hadde hatt et så veldig veldig bra år. For utad ser det ut som om det har vært så fantastisk.
Gjør det egentlig det? Jeg ser en desperat firebarnsmor i midten av 40 åra som er dritings hver helg, bruker dagene til egenpleie og ligge på sofaen, som har EN venninne som hun nærmest sluker, som sliter med å betale regninger og må tigge om alt vi vanlige kan kjøpe oss selv. Det er underholdende, men fantastisk er det ikke!
Anne Brith sier det har vært et år hvor hun har løpt etter realitetene (?), hun har aldri kommet seg a jour. Det har vært ubehagelig travelt og hun har hatt mye bekymringer. Det har gått mye opp og veldig mye langt ned.

Skjermdump TV2 SUMO

Anne Brith har skrevet noen ord til Isabel, som hun selvfølgelig skal lese høyt framfor å gi dem til bellaen.
Kjære Isabel… smatt … e har da googla … smatt … bestevenn! Tar resten på bokmål og uten smatting…
Det finnes ikke noe ord for bestevenn på Wikipedia, men det finnes noe som heter vennskap, og på Wikipedia står det: Et vennskap er et forhold som har sitt grunnlag i tillit eller kjærlighet. Et vennskap kan utvikle seg mellom to eller flere mennesker som omgåes og trives i hverandres selskap, og som gjerne har noe til felles, for eksempel i form av interesser som gitarspill. Og selv om ikke vi spiller så mye gitar, så synger vi mye, og vi har en felles interesse i Jens Book-Jensen. Begge synger: Hvaaaa var vel livet uuuten deeeeg? Sympati, empati og ærlighet er viktig i et vennskap. Det er viktig å ha noen på sin side (nå er Anne Brith så rørt over wikipedia sine ord at hun gråter), når man har det vanskelig. Og ettersom mennesket også i utgangspunktet er et sosialt vesen, så er det viktig å ha selskap av noen. Og dersom mennesket er totalt ensomt, så kan det føre til depresjoner (nå hulker hun) og psykiske problemer. Hulkingen går over i latter.
En venn er en person som er lojal, ærlig og tillitsfull uansett hva som skjer. En venn er en person som du kan…. Det går opp for meg at hun fremdeles leser fra wikipedia, så dere som vil ha med dere resten av brevet, kan google selv. Anne Brith synes det er så rørende at hun gråter litt mer mens hun leser.
Litt morsomt er det når hun siterer: En venn får være seg selv, og få trykke sine følelser og gjøre feil, uten frykt for dom fra vennen.

Anne Brith synes det er fint at hun kan ringe til Isabel på mandag og si at det har vært en drittdag, for da topper bellaen det med å si at det har vært en drittuke, drittmåned og drittår. Jeg lurer på hva som er så dritt i livet til Isabel?
-Vi vandrer faktisk sammen på en solskinnsvei, sier Anne Brith og sammen med Isabel skal hun erobre selve lykkelandet. (fremdeles veksler hun mellom gråt og latter) Hyllesten blir til slutt så svulstig at Isabel prøver å runde av, men Anne Brith er ikke ferdig. Isabel har blitt tante OG bestevenninne med alle barna hennes, hun ringer Anne Brith og er der for henne, selv om de har kranglet og grått.
Og så gråter Anne Brith av full hals, for med Isabel er hun KUN Anne Brith, hun kan gjøre feil og være crazy og dumme seg ut, og Isabel gir livet til Anne Brith mening.
Jeg synes Anne Brith skal tenke over hvor heldig hun er som har Isabel, den dagen Isabel er for ærlig og sier noe Anne Brith ikke liker. Eller gjør noe som i Anne Briths forvridde hjerne kan oppfattes som svik. For hun ER virkelig heldig som har en såpass godlynt og lite plasskrevende venninne!

Mangler man en mann kan man kysse venninna
Skjermdump bella1bell

Anne Brith er nå helt oppløst av tårer og det er vanskelig å få sammenheng i hva hun sier. Hun synger enkeltstrofer av Jens Book-Jensen med høy, skingrende stemme og så sier hun at hun elsker Isabel, og jeg er sikker på at Gerhard ikke klarer å si det med sånn innlevelse. Jeg føler at jeg er med Anne Brith på fest og hun er langt nede på tredje stadiet. Eller dopet ned, som hun kaller det.

Isabel sier at det var veldig uforventet og utrolig koselig, og hun føler det helt likt. De prater sammen mellom 3 og 5 ganger hver dag. Gerhard har kommentert at hun og Anne Brith er veldig glad i hverandre, og det er mulig det var sarkastisk, men det oppfattet ikke Isabel.

Godt Nytt År, endelig ferdig!