Episode 15

To Stjerner

Fra Spotify:

Det har rent inn med spørsmål, men også en god dose kritikk til episodene våre.Nå spør vi oss selv om vi har Norges dårligste podcast og svarer på tilbakemeldingene. Anne Brith har også testet en datingteori og prøvd å date tre menn samtidig.

Velkommen til
Podcasteeen
Anne Brith og Issabell
Julegrøøøøt og nissefest
«uforståelig» de du elsker meeeest

Skjermdump bella1bell

Fremdeles jævlig, all verdens autotune hjelper ikke!

Isabel går ut ifra at ingen har lest om episoden, så hun innleder med å gjenta hva de skrev der. Hva tenker Anne Brith om oppgjørets time? Jeg tenker at jeg gleder meg for første gang, for jeg har så mange spørsmål. Og så bruker Anne Briths reaksjon på kritikk å være ganske underholdende.

Anne Brith virker usikker på hva hun tenker, for de første sekundene går med på ehhh eeehm smatt smatt. Veldig høye smatt, kan jeg legge til, så kritikken om smattingen har de ikke tatt til seg. Til slutt lander Anne Brith på at hun føler et ansvar for at hun har dratt Isabel inn i en verden som hun kaller Aldeeer? Oudeeer? Awndeeer? Ikke godt å si. Anne Brith sier hun har vært i gamet i nesten 10 år, så hun vet hvordan det er å få kommentarer, og da bruker hun å slette, gå i diskusjon og ringe opp folk og sånn der (anmeldelser? Trusler?). 

Velkommen i klubben…

Skjermdump henrikelfmortensen.no


Anne Brith sier at kritikk ikke er noe nytt for henne, for når man har en mening som er annerledes enn resten av Norge, og man tør å si den meningen, så får man motparten mot seg og det synes Anne Brith er helt fair. Hun har til og med skrevet en bok om dette (vi vet jo hvordan det gikk). Men hun gjentar at kritikk er helt greit.

Kritikk er helt greit! (Men du blir blokkert…)
Skjermdump Annebrith.no. Kilde: Se søkefeltet til Anne Brith

Anne Brith ramler tilbake på at hun føler et ansvar for Isabel, for det er første gang hun møter denne type tilbakemeldinger, og Isabel tar kritikk slik Anne Brith gjorde første gangen. Bellaen er jo ikke så hardhudet som Anne Brith er, for bellaen har bare vært i bakgrunnen i bransjen. 
Anne Brith skjønner at det kan bli overveldende, for hun er jo 50% av denne podcasten.

Jeg tenker at Anne Brith prøver å spille på lytternes dårlige samvittighet, og jeg synes synd på Isabel som ikke skjønte hvem hun teamet opp med. men når jeg leser anmeldelsene på iTunes så går 90% av kritikken på Anne Brith, og det er «fair», som Anne Brith sier, for Anne Brith står for 90% av podcasten. Isabels 10% er faktisk mye ros, jeg leser at hun er behagelig å høre på, at hun har en historie å komme med osv. Så hvis jeg var Isabel, så hadde jeg ikke gått i kjelleren, men skaffet en ny partner.

Isabel sier de har fått over 500 kommentarer, selv om de bare er på episode 15 og det synes hun er voldsomt mange tilbakemeldinger. Jeg må skyte inn at Anne Brith har hatt den dugnad på SoMe, hvor hun har oppfordret følgerne sine til å legge igjen gode kommentarer (juksepaver pipelort) og når jeg leser de positive kommentarene skjønner jeg at mange ikke har hørt en eneste episode. Kanskje de har flere kommentarer enn lyttere?

Anne Brith er veldig fornøyd med podcasten sin…
Skjermdump iTunes.

Anne Brith mener de må sammenligne seg med Northug. Da Northug var i konkurranse fulgte ikke han med på hva som ble skrevet. Skjønner ikke sammenligningen, de er ikke i konkurranse og de følger godt med på hva som blir skrevet.
Anne Brith sier at hvis man får 100 negative kommentarer så blir det borte idet du får 1 negativ. Det er menneskelig at kritikk går innpå deg. Men i en podcast kan man ikke gi tilsvar slik man kan på blogg og IG, og de skal ikke bruke tid i kommentarfeltet på iTunes (den jobben har hun jo outsourcet). Podcasten deres var ment som en morsom greie for de to og de hadde aldri trodd at det skulle bli en kommersiell suksess, slik det ser ut til å bli!

Isabel tar opp den dårlige ratingen, to stjerner, og det har de snakket om på Bloggerne. Ingen andre podcaster i Norge er så dårlig rates podcast, sier Anne Brith. Og så demonstrerer Anne Brith sin kreative regnemetode igjen, hun hevder å ha 25 000 lyttere i måneden og presterer å legge det frem som om det er unike lyttere. Noe som tilsier at jeg har minst 5 identiteter. Hun hevder at det er ekstremt mye, jeg er enig, burde jeg gå til psykolog?

Jeg utgjør minst 5 av de personene…
Skjermdump Annebrith.no

Hun sier de har snakket med profesjonelle i podcastmiljøet, altså de som lager podcasten deres, og alle sammen sier: Anne Brith og Isabel, dere må kun fokusere på det dere gjør, fortsett den gode veien fremover, og ikke vik unna det som er deres greie. Det ville jeg også sagt hvis jeg tjente penger på å leie ut studio.

I de 10 årene Anne Brith har drevet egen bedrift, så er det alltid mennesker som sitter på sofaen hjemme, som har en mening om det du gjør, og har råd om hva du må gjøre for å bli bedre. Men de gjør det ikke selv! Men de har veldig mange råd og gi. Men du må alltid ha fokus på ditt eget mål og gjøre det jeg hadde bestemt meg for å gjøre. Og hvis de klarer over lengre tid å gjøre det, de koser seg jo kjempemye.

Isabel tar for seg kritikken som går på at de ikke har så spennende temaet og hun sier at det er begrenset hvor spennende liv man har. De er to etablerte mennesker her i Oslo (Sørumsand er langt utenfor Oslo!) og de skal verken planlegge backpacking eller å bytte yrke, så det er begrenset hvor store ting som skjer. Anne Brith sier at de sa når de startet podcasten at de ikke skulle finne på ting å gjøre, som bare var ting for podcasten, hvis du skjønner? Nei jeg skjønner ikke, de har funnet opp et helt forhold men «Marius» for å skape innhold til podcasten.

Neida, de fant ikke på ting for å få innhold på podcasten…
Skjermdump Annebrith.no


Mange gjør stunts for podcast eller YouTube, men det skal ikke Anne Brith og Isabel, de skal bare snakke om de dagligdagse tingene. Og hva er dagligdags for Anne Brith: Det er kjøring til og fra trening (i sin fete Volvo XC90), det er barn, det er laging av mat og kaker og så er hun selvfølgelig singel (selvfølgelig!) og da er det Tinder som tar den siste timen av dagen hennes. 
Her er det så mye å ta tak i at jeg begrenser meg til Tinder-timen. 

En uke har 168 timer.
80 av dem jobber hun
7 timer på Tinder
7 timer lesing
56 timer søvn, ca
Da er det 18 timer igjen til å lage mat, bake, kjøre til og fra trening, følge opp barn, prate med Isabel på telefonen, kose katta, negler, hår, spraytan og festing. Hvordan får hun det til å gå opp?

Isabel sier at mange kritiserer for at det er for mye mannfolkprat, i kommentarfeltet. Anne Brith sier at slik blir det når hun er singel og da kan de ikke IKKE prate om det! Når Anne Brith og Isabel prater sammen, så må hun jo oppdatere henne om hva som skjer, ikke sant? Og siden de har en humoristisk vri på alt, så er det morsomt med dating, for man går på en smell eller to…
En kritikker har skrevet at en kvinne i midten av 40-årene, som prater om Tinder og dating var flaut og at det var flaut å brenne seg gang på gang. Hva tenker Anne Brith om det?
Det e jo dæ de e, sier Anne Brith. Men det er også livet, tenker hun. Hun husker en gang hun hadde sinnsykt kjærlighetssorg og dro til en synsk dame (reiste til, ikke «dro til» altså) og hun sa noe veldig bra til henne. Hun følte at Anne Brith holder hjertet sitt knust i handa, og da er det en grunn til at det er knust, for du har liksom elsket noen, ikke sant? Du har vært så heldig å få oppleve kjærligheten. Og da begynte Anne Brith å se på det på en annen måte.
Trenger man å være synsk for å lire ut av seg det der, eller holder det å sitere fra Kloke Ord-grupper på Facebook? Spør for en venn som vurderer å bytte yrke…

Anne Brith holder hjertet sitt knust i hånda…
Skjermdump Annebrith.no

Anne Brith mener at trauste nordmenn trenger å se at det er greit og drive og date og å snakke om å være en tøs. For det gjør de i USA og Nederland, for Anne Brith har bodd i Nederland i mange år (i tilfelle vi ikke fikk med oss det i de 14 forrige episodene) og der er det helt innafor å date. Og det er innafor å ta en gåtur, og en kaffe og en middag. 
Jeg har ikke lest alle 500 kommentarene, men jeg har ikke sett kritikk som går på gåturer og middager. Den gangen hun skrøt av at hun lå rundt, ble det noen kommentarer, men det adresserer ikke frøken Davidsen.

Isabel sier at man begynner å få voksne barn når man er 40, og da har man ikke lyst til å være alene lenger. Og Anne Brith har vært alene lenge, bortsett fra det ene forholdet hun hadde (Marius? Erik?). Anne Brith sier det har blitt ganske mange år og nå kjenner hun at hun er klar, og nå kan hun endelig leve og kose seg, og det synes hun er kjempespennende!
Mange av dem hun har vært på date med har hun fått en forretningsforbindelse med, fordi mange av dem har egen bedrift, og da har de byttet litt på nettverket og gitt hverandre noen «leads». Så en date er ikke bare en innledning til å ha sex, sier Anne Brith, og jeg forstår litt mer av hvordan timeplanen hennes går opp. Tinder og dating kategoriseres som jobb.

Anne Brith synes ikke folk skal le av henne og synes at det er flaut, hun synes at hun er ganske tøff. Hun kjenner at hun lever, hun er i sin beste alder og Isabel sa til Anne Brith at hun har SÅNN draget!
Isabel plukker opp tråden og sier at hun var singel i mange måneder, kanskje 4 måneder! Og på de 4 månedene rakk hun bare 3 dater, så Anne Brith har langt mer draget enn Isabel, siden hun har vært på veldig mange dater. 
Anne Brith tenker at det gjelder å være kreativ («Jeg er forfatter…») og hun er på så mange møter at da blir det fort en halvtime fri, og siden mange av guttene og mennene jobber i Oslo så passer det å ta en kaffe.

Isabel sier at noen har bedt om flere råd til de som har vært ute av datinggamet lenge og føler seg grå. Hva skal de gjøre for å shine seg opp?
Anne Brith sitter klar med svaret, men jeg vil først komme med mine råd fra sofaen: Ikke vær falsk! Ikke si at du er forfatter hvis du har skrevet EN bok som floppet, ikke lim på løshår, løsnegler, løsvipper og mal deg brun! De fleste mennesker, inkludert menn, liker ikke falske mennesker, verken utenpå eller inni. Da blir det med den ene dagen, og du må på jakt igjen i neste kaffepause…
Anne Brith går for en annen tilnærming, og det går selvfølgelig på utseendet. Hun sier at Isabel er skjønnhetsekspert og det er hun som har fikset opp Anne Brith. Det er bellaens fortjeneste at Anne Brith ser så bra ut!
Anne Brith får veldig mye kritikk på at hun kler seg ungdommelig. VELDIG mye kritikk! Og det driter hun i! Hun går i hullete bukse hvis hun vil!
Hun husker at hun kom ut av et langt forhold og følte seg sliten. Jeg var seriøst en grå mus for 10 år siden, sier Anne Brith. Det er stor forskjell på bildene. Isabel mener at det ser ut som om Anne Brith har det bedre med seg selv nå, basert på bilder. Anne Brith sier at det er fordi hun er fri.

Anne Brith ser bedre ut når hun er fri…
Skjermdump Annebrith.no. http://www.villaperlesukker.no


Hun skal aldri la noen bestemme over seg eller tiden hennes. Hun må være FRIIII! Men tilpasse seg.
Hun husker at hun sov veldig mye for 10 år siden, og det gjør hun også i dag (må jeg justere timeplanen igjen?) og hun tror at søvn er det viktigste for å se bra ut. Hun tror ikke på at produkter og kremer gjør noe særlig (hva het de kremene hun nylig reklamerte for?)

Anne Brith har ikke trua på kremer…
Skjermdump Jodel

Anne Brith tror at mange kvinner der ute ikke tror at de passer inn til alle mennene, Men vi trenger ikke å passe inn til alle mennene, vi trenger bare å passe inn til en. Man må tørre å være seg selv og godta at man er spesiell og har skavanker.
Anne Brith har også skavanker med kroppen, sier hun, men Isabel mener at man ikke skal tenke på å shine seg opp utseendemessig. Right…
Anne Brith husker at da hun hadde dårlig selvtillit, så godtok hun mer fra guttene hun datet, enn nå som (…..) Det er ikke noe snikk snakk hos Anne Brith, sier hun, det er ikke noen hull (?). Hvis du sier til Anne Brith at du skal ringe på mandag, og ikke ringer, da er hun ferdig med deg!
Da sier hun: Thank you, next, de e ikke for ingenting at ho har laga en sang om det. Liksom (Hvem har laget sang?)
Isabel synes det var et veldig fint råd til de som har sendt spørsmålet.

THANK YOU, NEXT!
Skjermdump Annebrith.no

De har også fått et spørsmål til den episoden hvor de snakket om å ha samboer og irritere seg over hverandre. Isabel minner om at man skal irritere seg på en humoristisk måte og bellaen føler ikke at hun er rett person til å komme med råd og tips om det, for hun irriterer seg lett når hun går oppå Gerhard hele tiden (kanskje hun bør begynne å jobbe?). Så til deg som ønsket at de skulle si mer om det: Isabel har ikke noen råd og komme med.
Men så kommer hun på at hun har et råd like vel: Det er bedre å være humoristisk enn sur-sur. 
Isabel presiserer at hun og Anne Brith ikke er forskere som har skrevet fagbøker om emnene de tar opp, de forteller bare om egne erfaringer. I tilfelle noen trodde noe annet…
Hvis man synes rådene de kommer med er dårlige, så må man ikke høre på dem!

Anne Brith sier at hvis du synes podcasten er så ræva, og så elendig, og så dårlig, så ikke hør på den mer! Det er en «unfollow-knapp» der ute og det er en «do not listen». Det er en grunn til at det finnes blokkeringsknapper på SoMe. 
Ikke hør på hvis du blir hissig, sier Anne Brith, hvis du sitter en halvtime hver ute og er så sint at du holder på å slå mannen din, som kommer inn døra med kjevla, på ettermiddagen fordi du er så forbannet på Anne Brith og Isabel, da er det på tide å gjøre noe og ta grep!
Sorry Anne Brith, jeg kommer til å fortsette og lytte, slik at jeg kan levere resymeer, for jeg har et ansvar for mine lesere, som er så mange at det snart er en kommersiell suksess! Jeg nyter kjendistilværelsen! Heldigvis blir jeg ikke sint (med unntak av den gangen hun utleverte ungene på det groveste) og mannen min kommer ikke inn døra med kjevle på ettermiddagen, for han aner ikke hvor den er, 
Men jeg skal ikke skrive omtale på iTunes, for i motsetning til Anne Brith (Villa Perlesukker), så husker jeg at brukernavnet mitt der er identifiserbart.

Det er lov å trykke UNFOLLOW (men sannsynligheten er stor for at Anne Brith kommer deg i forkjøpet
Skjermdump Annebrith.no

Isabel har nedslående nyheter til alle som håper at podcasten skal utvikle seg, det skal den ikke. Det kommer til å være akkurat det samme stoffet, de skal fortelle om innholdet i de forholdsvis innholdsløse livene sine (hennes ord).
Det er sånn Anne Brith kjørte løpet sitt når hun var blogger, og hun fikk SÅ mange kommentarer på at du må ikke skrive sånn og slik, men hun hadde aldri kommet dit hun er i dag hvis hun hadde hørt på alle rådene. Da hadde hun gått i sirkel og ikke kommet seg fremover, men hun har gått stødig ett skritt foran, ett skritt til. Og nå har jeg tatt dej i handen… (?)
Så det var derfor hun slettet samtlige innlegg på hele bloggen?

Isabel synes det mest interessante er at de har fått enten femmere eller enere. Jeg tenker at det skyldes at blodfansen, på oppfordring av Anne Brith eller ei, sluker hvert ord og hver løgn som ramler ut av munnen til Anne Brith. Resten av befolkningen er enige om at dette er drit dårlig.
Isabel sier at de setter stor pris på alle som har gitt de 5 stjerner. Mange sier at de synes det er hyggelig å høre på, og de gråter og ler med dem. De har faste lyttere som skriver til dem.
Anne Brith drar den lenger og sier at det er 25 000 i måneden som sitter og koser seg og skriver til dem og sier at de elsker podcasten. Ja, hun sier faktisk det, ingen kunstneriske friheter 
Hun husker at for et par uker siden så var det en teknisk feil slik at podcasten ikke kom ut (hva er det med bloggere og begrepet «et par»? Et par er to, den tekniske feilen var for 5-6 uker siden, tror jeg). Da fikk de mange meldinger fra folk, liksom, som skrev Hva skjer, liksom. Og det synes Anne Brith er utrolig koselig, for de hadde jo ikke drømt om at de skulle ha SÅ mange lyttere allerede etter så kort tid!
Isabel er enig.

Isabel sier at Anne Brith sier at Isabel ikke har blitt frontet ut på denne måten her før. Det høres ut som noe Anne Brith kan si.
Anne Brith: Det mange av dere ikke vet er at vi har skikkelig juicy stuff på gang for 2020! (Så det er håp om forbedring likevel?)
De skal snakke om et stort tyveri, håper de.
Isabel sier at de muligens har et par spennende gjester på vei til studio neste år.
Og Anne Brith har flyttet (vet ikke om dere har fått med dere at hun har kjøpt drømmehuset?) og fått en veldig spennende nabo…. 
Det har du definitivt, sier Isabel, og for de som er kreative og kan google Sørumsand, så kan de enkelt finne ut hvem det er!

Herrefred, hvor mange måneder rakk hun å bo der før det ble drama med naboene?

Som alle sammen vet, så er Anne Brith en person som gjerne baker en pai, sier hun, så hun skal bake en pai og banke på hos naboen… (ikke spis den!)
Isabel gjentar at de skal ha LITT gjester, men det skal ikke være den største delen av podcasten. Kanskje en gang i måneden.
Det skal være veldig interessante gjester, ellers gidder de ikke.
Anne Brith: For Isabel er halvt italiensk, og har en veldig spennende familie der ute.. eeeehhhm (smatt) og som har spennende kontakter! Sååå (fnis)
Isabel: Så kanskje vi, kanskje vi får til noe spennende her i studio også?
Anne Brith: De e i hvert fall plan
Så podcastversjonen av Funkyfan, altså? Det blir spennende! Not…

Anne Brith håper 2020 blir året hun får seg kjæreste, så det blir slutt på alt mannfolkpratet. Tror det ikke før jeg ser/hører det…
Isabel: Da kan alle dere som har gitt oss en ener pga for mye mannfolkprat…
Men så kommer hun på at det blir mannfolkprat likevel, for de lever jo med menn!
Men det ikke Isabel vet, er at Anne Brith har blitt spurt… Hun har en fyr som er ganske «på» om dagen…
Isabel: Å?
Ja, sier Anne Brith, han har faktisk spurt om hva hun tenker om et forhold i fremtiden. Dette må være en fyr som ikke hører på podcast eller følger henne på noen sosiale medier, for alle som har sneiet innom der vet hva Anne Brith tenker om et forhold i framtiden!

Isabel mener de har fått mange kommentarer på at de har snakket om en bok som heter Catch Him And Keep Him, folk lurer på hva de kan hente i den boka.
isabel sier at boka handler om to ting, hvordan skaffe seg mann og hvordan beholde han, men med mange flere ord. Tittelen er i så fall veldig beskrivende..
Isabel sier videre at det står i boka at man skal legge ut bilder på sosiale medier og Story at man er sammen med andre menn, slik at den du dater blir usikker og nyskjerrig. Jeg har filla peiling på dating, så jeg skal ikke uttale meg om verdien på det rådet, men jeg er superimponert over at ei bok fra 2005 er så fremsynt når det kommer til SoMe. Selv fikk jeg ikke Facebook engang, før i 2008! (Ser for meg at AB nå kryssjekker hat-registerene sine med alle som kom på Facebook i 2008. Work work work)

Anne Brith tok boka bokstavlig og har datet fler, sier hun.
Anne Brith sier at hun ikke har datet veldig mye for hun begynte ikke før etter sommerferien (nå vokser vel nesa hennes???)
Hun lurer på om hun gjør noen feil på datingfronten, så hun bestemte seg for å gjøre en ny «approach». Hun datet tre samtidig og syntes det var spennende samtidig som hun hadde dårlig samvittighet.
Isabel spør om Anne Brith kan forklare hvordan det foregikk og Anne Brith må først finne på noen kallenavn på dissa stakkars mannfolkene. Han ene er «Snekkeren», en heter «Politimannen» og en Isabel og AB kaller «Broren til Gerhard».
Det er ikke broren til Gerhard, de har bare samme sveis. Det er «lik-sveis-bror»
Anne Brith har sett på dette som et prosjekt og har prøvd å distansere seg litt fra å bli følelsesmessig engasjert.
Dette har vært en travel periode i livet til Anne Brith, generelt, så hun har ikke hatt veldig mye tid til prosjektet. det tar mye tid å date 1, så å 3 er enda mer veldig mye. (sorry, språket mitt får en knekk hver gang jeg hører på dem)
Dette har pågått i to-tre uker og det Anne Brith merket var at hun hadde mindre tid til hver og en, og da ble de enda mer på.
De er enige om at teorien i boka stemte, men Anne Brith ble sliten, for aldri har hun hatt noen som var så mye «på».

Anne Brith syntes det var vanskelig å huske hva hun hadde snakket om med de forskjellige, så hun var redd for at hun sa noe dobbelt. Hun mener at det er typisk at man driter seg ut med å si noe som hun har sagt fra før. Enda mer typisk er at Anne Brith sier noe annet enn det hun har sagt før, bare nevner det…
Dilemmaet er, sier Anne Brith, er at etter å ha drukket kaffe, gått på tur, spist middag og sett film, så ligger det i kortene at man skal overnatte. Og da begynte Anne Brith å like den ene mer enn de andre to. Jeg ser ikke at dette er et dilemma…?
Men Anne Brith følte seg så dårlig at hun avsluttet med alle tre samtidig.
Kallenavnene kom ikke til nytte.

Anne Brith: E trukke e hadde hadd hjerte … ehhh … på en måte … til og … si atte….. ja… 
Jeg tror heller ikke at du har noe hjerte, Anne Brith.
Anne Brith sier at ved å følge dette rådet fra boka, så får man ikke noen hang up som kvinner ofte får. Men det var ikke en følelsesmessig god følelse (janei..), selv om hun hadde bestemt seg på forhånd at det ikke skulle bli noe med noen av mennene uansett.

Liksom, atte, liksom (smatt) liksom på en måte (smatt) liksom, atte (smatt) liksom, liksom (fnis) I ett minutt og så er podcasten ferdig!