Episode 13

Hvordan bli kjendis

Det er synd at de neste episodene er forhåndsinnspilt, for det hadde vært interessant å høre eierne av Blogghuset sin versjon av Mette Ask skandalen. Men de trengte juleferie, og det skjønner jeg for Mor Sjøl jobber 80 timer i uka. Pussig at nå som juleferien har begynt så gjør hun akkurat det samme som ellers: Ligger på rygg med katta på brystet, eksponerer barn, tar bilde av dagens antrekk og går frem og tilbake til Volvoen. Et hardt liv!

Mette er «ferdig»
Skjermdump Annebrith.no

Episode 13 av podcasten heter «Hvordan bli kjendis, og her vet jeg at Anne Brith sitter med nøkkelen. Det er jo bare å hevde at man er det, en av Norges største TV-personligheter, har hundrevis av artikler osv. Fake it til you make it.

Isabel går rett på sak og lurer på om noen av lytterne har googlet Anne Brith. Det hadde vært mer interessant og visst om noen på ABIP hadde googlet henne, men jeg tipper at de ikke har gjort det.
I følge Isabel er det som kommer opp masse artikler om Anne Brith, alle TV-seriene hennes , bøkene hennes (flertall, faktisk). Jeg gjør et googlesøk for moroskyld og får opp «Anne Brith har kapret drømmehuset», «Anne Brith må beklage bokomtale», og «Anne Brith legger ned bloggen». Og derfra går det bare nedover…
Men Isabel konkluderer med at Anne Brith har blitt et «sjempe sjent ansikt».

Sjempe Sjent Ansikt!
Skjermdump Annebrith.no
Bare nevner at denne videoen gikk ut til en haug med barn…

Det er ikke mange voksne influencere, sier Isabel, og det er Anne Brith enig i. Det er bare noen få og Anne Brith føler at  – E har tadd rollen som The Mother.
Men Anne Brith føler seg ikke som en kjendis, det har hun aldri gjort, men stadig fler andre kaller henne det.
Når Anne Brith er sammen med barndomsvennene fra Mosjøen så føler hun seg som den morsomme og gærne, som setter stemningen i gjengen og finner på sprell. Selvskryt er hun god på!
Hun føler ikke at hun har endret seg etter at hun har blitt kjendis og fortsetter med at at hun var sjenert FØR.

Anne Brith har ikke forandret seg noe særlig siden hun ble kjendis…
https://www.helg.no/lokale-nyheter/stotter-parorende-til-narkomane/s/1-63-1415038

Isabel ramser opp Anne Briths meritter igjen, bøker i flertall denne gangen også. Det er ikke tvil om at Anne Brith er kjendis, påstår Isabel.
Anne Brith forteller livshistorien sin, igjen, heldigvis tar hun kortversjonen. A4-liv, bygde hus, hadde au-pair, jobbet som salgssjef i en hotellkjede. Og så gikk hun konkurs to ganger, men det sier hun ingenting om.
Anne Brith får ofte spørsmål fra unge jenter på IG: Det er ingen annen ting jeg drømmer om enn å bli kjendis. De har ikke gått på kurs hos Mamma for der var det ikke noe spørsmålstegn, men Anne Brith tolker det som et spørsmål like vel.
Hvis ditt eneste mål i livet er å bli kjendis ringer det varsellamper i hodet på Anne Brith. Hvis du gjør noe i livet som du er dritgod på så blir du kjendis, sier hun (hva var det hun var god på igjen?)

Det beste valget Anne Brith har tatt i hele sitt liv var å ta med ungene og flytte fra Mosjøen.
Hun begynte ikke å blogge før hun kom til Oslo-området (å plassere Sørumsand i Oslo-området er å strekke det langt)

Bare et steinkast unna…


Anne Brith hadde det tungt i Mosjøen og det fortsatte da hun kom til Sørumsand. Da hadde hun det helt jævlig. 
Mer om hvor jævlig Anne Brith hadde det.
Så flyktet hun inn i bakingen og hun fikk en virtuell fantasiverden (?) og det ble redningen.
Anne Brith bryter sammen i gråt. 
Fremdeles gråtende hevder hun at hun ikke har snakket om dette veldig ofte.

Anne Brith blir blid igjen når hun prater om bakingen. Alle har en baggasje og Anne Brith sin koffert var ikke pakket med solkrem og bikini!


Hun fikk tips om å starte en blogg for å dele bildene sine og da gjorde hun det.
Den første bloggen het villaperlesukker.bloggspot.com. Isabel lurer på om hun ikke het annebrith til å starte med og jeg lurer på hvordan bellaen kan lure på dette, de er jo som søstre. Kanskje hun burde google bestevenninna si?
Anne Brith forklarer hvordan hun kom på navnet Villa Perlesukker, og jeg legger merke til at det avviker veldig fra sannheten. Navnet fikk hun av en bruker på forumet Din Baby, men det har hun glemt. Det var min ide, sier hun.
Etter 2-3 måneder tok VG og Dagbladet kontakt. Hun ble spurt om å være med i en stor…. (vi får aldri vite hva)
VG var veldig på, sier Anne Brith og det digget hun for det var årsaken til at hun ble så stor.
Anne Brith har sagt til Isabel at Villa Perlesukker var anonymt, så hun lurer på hvordan alle journalistene fikk tak i henne. Men så kommer hun på at hun har lest grunnen i boka.

Anne Brith skjønte at hun kunne leve av bloggen og fikk tilbud om å være med i Hele Norge Baker. Det var Anne Briths første TV-serie.
Det var helt tilbake i 2013 og da var Anne Brith ganske ung (38 år)
Hele Norge Baker var springbrettet til Anne Brith. Anne Brith så ikke på programmet som en konkurranse for hun har jo en bachelor i markedsføring med merkevarebygging som spesialfelt, så hun så på konkurransen som bræææænding. Dette er blank løgn, se på dette: https://www.youtube.com/watch?v=ArcbEwK74rw
Anne Brith skjønte at hun var kjendis da hun skule betale i Narvesen og mannen mak kassa skrek av sine lungers kraft: ANNE BRITH! MESTERBAKER!
Folk ropte visst på gata også.
Anne Brith ble fremstilt negativt av TV3, så etterhvert ble hun mislikt (se klippet over)
Hun ringte TV3 og sa at hun måtte til psykolog fordi de fremstilte henne så negativt.

Bakemor på Hele Norge Baker
https://www.rb.no/klipp/hele-norge-baker/v/1-95-6534629

Men etter ALLE de TV-programmene hun har vært med på så skjønner hun nå at dette er for å skape en story, til og med i Bloggerne gjør de det. 
Så hun er ikke så fyttipyton som hun fremstiller seg, det er produksjonen som fremstiller henne sånn. Akkurat… 
Jeg må si særlig TV2 gjør en god jobb i å fremstille henne som ustabil, her et mine topp 3: 
https://www.instagram.com/p/BuLkXlao2KV/ (Jordskjelv)
https://www.youtube.com/watch?v=1gqtzT1GEdE (Om trusler)
https://www.side2.no/video/anne-brith—a-ha-barn-kan-noen-ganger-vaere-et-helvete-4653945 (Skriker til ungene)

Men etter litt tid glemmer folk hvor gal hun er og da står neste TV-program for tur.
Anne Brith synes det er veldig gøy å lage TV
TV2 og Salto er kun opptatt av å lage bra TV og de klipper sånn at Anne Brith er seg selv. De er ikke opptatt av å henge ut noen. Så hun er faktisk så fyttipyton, da…?

Isabel lurer på om Anne Brith har gjort noen strategiske valg for å komme dit hun er i dag.
Anne Brith mener hun kunne vært mer strategisk for hun klarer ikke å holde munn hvis hun synes noe er urettferdig.
Hun har støttet mange bloggere i shitstormer og det har ikke vært det beste for merkevaren Annebrith. Dette har folk advart henne mot, men Anne Brith klarer ikke å la noen ligge nede, selv om det går ut over henne.
Anne Brith er impulsiv og da har hun noen ganger tråkket feil. Man kan ikke være i denne bransjen i 10 år uten å tråkke feil. At hun gjør feil er grunnen til at hun har mange følgere, men etterpå sier hun sorry og så går hun videre. Det er en styrke, mener Anne Brith.

Det var ikke mange som hadde blogg i 2009, sier Anne Brith. Hun var en av de første som kom inn i UI.
Det mest strategiske valget hun har gjort var å gå fra UI til Blogg.no. Og det var smart for da fikk hun en garantilønn og var ikke avhengig av klikk. Da gikk økonomien opp et hakk og Anne Brith tjente sin første million.
Hun er litt usikker på om hun het Villa Perlesukker eller Anne Brith på den tiden og faller ned på at hun het annebrith.blogg. Og det er IKKE kult å hete annebrith.blogg når du er godt voksen, mener hun.
Men det var verdt det for hun var mye i Nettavisen og da løftes du opp og frem. Dette, sammen med Bloggerne, skapte Anne Brith og hun har helt glemt hvor forferdelig det var for henne at Nettavisen tvang henne til click baits, slik hun skrev i boken.
Samtidig har hun bakt døgnet rundt.

Anne Brith mener hun har utviklet seg og derfor droppet hun Nettavisen og valgte å stå på egne ben. Og det førte til at de startet Blogghuset.
Hun hevder igjen at hun ikke har higet etter å bli kjendis og få SÅ mange følgere.
Hun har aldri trengt å ringe rundt for å bli med på TV, det er alltid TV2 som har ringt henne (ikke ta kontakt…)
Hun har aldri vært masete, for det som kommer til henne kommer til henne for en grunn. Men når hun får muligheten, så gjør hun alt hun kan for å levere.
Jeg lurer på om Anne Brith har googlet «humble bragging»?

Isabel legger opp til mer selvskryt fra Anne Brith og jeg begynner å bli smått uvel. 
Det kan jo ikke være ren flaks at VG ringte henne første gangen, hun må jo ha skilt seg ut….? Sier Isabel.
Anne Brith griper sjansen med begge hender, og sier at kakene hennes skiller seg ut. Hun lager smashing kaker hvis hun bestemmer seg for det. 
Hvis du skal bli kjendis så må du ha et talent ut over å være pen og ha silikon. Realitydeltakere har ikke, noe og de har ingen interesse, de er ikke gode på noe, sier Anne Brith. Lurer på om hun har luftet dette for bestisen Isabelle Eriksen?

Pærra-bloggere eier ikke talent…
Skjermdump Annebrith.no


Dagens influensene er for like, sier Anne Brith og ingen har x-faktor. Men det søker Anne Brith etter i influencer-programmet. 
Anne Brith drar frem en rå dame fra Molde som har x-faktor, og hun kommer til å bli den nye instagrammeren. Hun kommer til å få samarbeid fra Nelly, tror Anne Brith! Hun har allerede fått samarbeid med Bik Bok og Bubbleroom. Så original er hun…
Hvis du er crazy må du tørre å stå for det, sier Anne Brith. Er den navnløse damen gal?

Isabel lurer på hvilke råd Anne Brith gir deltakerne i ABIP, og det lurer jeg også på. Veldig!
Hvis noen kommer til Anne Brith og sier at de har lyst til å bli kjent, så ringer visst ikke alarmklokkene så høyt like vel, for da lager Anne Brith et moodboard.
Hva liker du, spør Anne Brith og da kan de svare: Jeg elsker hesten min, for eksempel, eller ditt eller ditt… (hva med datt?)
Da finner Anne Brith ut hva som gjør at de skiller seg ut, for eksempel er Isabel en gammel sjel i en ung kropp og det kunne hun gjort karriere på. (for ung sjel i gammel kropp er brukt opp).

Ung sjel i gammel kropp
Skjermdump Annebrith.no


– Du må ha noe som er annerledes da, og vi har noen som for eksempel skriv om …. om…. om…….. smatt…. Økonomi! (godt hun kom på i hvert fall en ting elevene driver med!). 
Ja hva skal du hete, spør Anne Brith, og deltakeren sier Finansfrue … finans …. finans…. Og da sier Anne Brith at det er kjedelig! Heldigvis kommer deltakeren på at hun kan hete Rakablakk og det synes Anne Brith fenger. Rakablakk skriver om hvordan hun skal komme seg ut av gjeld, og det sluker Anne Brith rått.

Anne Brith: – Det er så spennandes med folk som tørr å vær annerledes, da, For du kan være PEN og snakk om LIVET og blablabla,… du kan snakk om at du har kjørt bil i dag og at du har vært nær og du har vært der…
Men Anne Brith har lyst til å se det som skiller deg ut fra alle andre (derfor koser hun katta i tillegg?)

Anne Brith er skikkelig original…
Skjermdump Annebrith.no


Anne Brith er kjempegod på å finne ting som andre er god på og bygge dem enda sterkere.
En gang var Isabel med på Influencer-programmet og da sa Anne Brith at de alle var blitt høye på seg selv, og det får ikke bellaen ut av hodet. Man får så mange «Takk ❤»-kommentarer og da synes Anne Brith at man skal engasjere deg i de kommentarene man får. Blant annet kan man gå inn på vedkommendes profil og lete etter noe man kan skryte av.
Dette tror Anne Brith er nøkkelen. Jeg tenker at deltakerne først må få kommentarer, men det er knapt et hjerte å spore.

Hvis ingen kommenterer kan man alltids gjøre det selv…
Skjermdump annebrithdavidsen.no

I går (altså en gang for to uker siden) så skrev en dame en veldig lang melding til Anne Brith på Snap om hvor vanskelig hun hadde det økonomisk, hun var ikke i nærheten av der Anne Brith er… Anne Brith skyter inn at hun har kjøpt seg hus og helt sinnssyk bil i år og har kommet ekstremt godt ovenpå…. Men damen sier til Anne Brith at hun ikke er økonomisk i nærheten av det Anne Brith er, og da tenkte Anne Brith at hun måtte lese videre.
Damen hadde det vanskelig og vet ikke hvordan hun skal klare seg (har fått det med oss nå) og da ga Anne Brith henne telefonnummeret sitt og ba henne ringe seg.
For Anne Brith hadde så lyst til å si til henne at det ikke er mange år siden hun fikk mat som var utgått på dato på Rema fordi hun ikke klarte å betale og i dag er hun på et helt annet sted. 
Anne Brith er altså så høy på seg selv at hun ber fremmede damer ringe henne så hun kan skryte av huset og bilen.

Anne Brith tjener penger som gress (i følge whiteboard-tavla)
Skjermdumå Annebrith.no

Anne Brith mener at det som skiller henne ut er at hun kan finne på å ringe opp en person som sender opp en fin melding. Enda mer spesielt er det vel at hun ringer opp og truer de som ikke sender så fine meldinger, for eksempel velbegrunnet kritikk.
Det at hun ringer opp folk er grunnen til at de er glade i henne og hun er også glad i dem.
Det er selvfølgelig masse haters der ute, men dem driter Anne Brith i.

Isabel mener hun sjenner Anne Brith fordi de snakker sammen hver dag, og hun synes det er veldig mange som misforstår Anne Brith. det er fordi de ikke skjønner hva hun har vært igjennom. Jeg tenker at Dronninga av markedsføring kanskje ikke er så god på branding, siden hun stadig blir misforstått.
Anne Brith har vært på den mest kontrastfylte reisen Isabel noen gang har hørt om (har hun bodd under en stein?) for hun har ikke alltid tjent masse penger, bodd bra og hatt fin bil. Dette har hun jobbet beinhardt for og det er en vanvittig inspirasjon for Isabel. Jeg kan nesten høre Anne Brith suge til seg skrytet.
Ofte når Anne Brith og Isabel er sammen sitter Anne Brith og skriver lange meldinger til andre. Jeg ville synes det var fryktelig uhøflig, men bellaen synes det er fint.
Anne Brith skryter veldig lite av hvor mye hun hjelper andre, sier Isabel (hun har bodd under en stein!!!)

Hvorfor liker jeg dette bildet så godt? Godheten lyser ut av øynene og Treningstina er klippet ut…
Skjermdump Annebrith.no

i 2020 skal Anne Brith realisere Det Gule Huset hvor hun skal hjelpe kvinner som har det økonomisk vanskelig (godt hun har slått fra seg å starte krisesenter på Orderud), men dette snakker hun ikke om, for hun trenger ikke å bygge merkevaren sin noe sterkere. Dette tror jeg er et spark til fotballparet, so dreit seg ut med å bruke veldedighet på bloggen for å pynte på omdømmet. Det er i hvert fall hva jeg tror.

Anne Brith skal redde trengende kvinner i 2020
Skjermdump Annebrith.no


Anne Brith er så trygg på seg selv at hun ikke trenger å skryte, sier hun.
Hun har noen få nære venner som kan ringe henne når som helst, og det kan også en del av følgerne hennes. De hun er glad i.
Hvis hun skal gi et tips til nye influencere, også de gamle nye på 40-50 år…. atte, atte… Ikke noe tips.
Nye influencere er så utålmodige, til og med de med 1000 følgere på Instagram ber om samarbeid og da tenker Anne Brith at hun ga SÅ MYE de første 5 årene.
– Du gir og gir og gir og gir og gir og gir og gir og gir og gir…. og gir… og gir og gir og gir… og så får du LITT tilbake. … og så gir du og gir du og gir du og gir du og så får du litt tilbake igjen og plutselig en dag får du kanskje like mye tilbake igjen som du gir. Med denne tiraden tror jeg ordet «gir» ble brukt mer enn «liksom» i en episode, for første gang!
Anne Brith hadde ledd seg i hjel hvis en følger med bare 500 følgere på IG hadde bedt om et samarbeid. Kem tru du at du e, liksom!

Hvor mange følgere har deltakerne på ABIP igjen…?

Isabel skryter litt mer av Anne Brith. Og så gjentar hun poenget til Anne Brith uten å bruke ordet «gir» en eneste gang.
Anne Brith avslutter med : There is no elevator to success, you have to take the stairs.QuoteShare