Episode 10

Drittuke på Mandag

Tuttututuuuuu

Dagens podcast starter med dårlige nyheter: Anne Brith og Isabel har hatt influensa i to uker.
Men Anne Brith berømmer Isabel for hun lever under mottoet «get up, dress up and show up» (skryten er på plass igjen…) og det blir Anne Brith motivert av.
-Tenk at vi har vært syke samtidig! Sier Anne Brith.
Isabel har hørt at menstruasjonen også tilpasser seg hverandre for jenter som er mye sammen og da gjør sikkert influensaen det også, selv om hele Norge sikkert har vært syke i denne perioden. (nei, det har vi ikke)

Anne Brith jobbet med bakekurs fra mandag til lørdag, i tillegg til feber og sinna utro mann på telefonen. Det er bare å bit tennar sammen å stå på, liksom, sier Anne Brith. (tenk at fyren ringte hele uka uten at Anne Brith anmeldte han! Det er mye mer imponerende enn feber og bakekurs!)
Den siste tida har begge to jobbet syv dager i uka (mandag-lørdan er 6, men Anne Brith og tall….)

Livmora til Isabel er ikke frisk. Isabel har tatt celleprøve offentlig (WTF?) siden hun var 22, og aldri hatt celleforandringer. Men plutselig dro hun på Aleris helt tilfeldig (ja, hvem får ikke slike innfall…) og de fant plutselig et høyrisikovirus på de prøvene. 

Har Isabel en syk F***e?

Så følger en utfyllende beskrivelse av Isabels opplevelse i gynekologstolen, jeg skal spare dere for de blodige detaljene.

Dette var ganske heftig for Anne Brith! Hennes høst har vært preget av mye sykdom og død og denne beskjeden var forferdelig. For Anne Brith, altså.
-Fy faen, Gud, hvis du tar ho Isabel fra me…
Anne Brith har selv hatt celleforandringer
Det gikk bra.

Isabel vet at HPV-viruset er smittsomt, og har vurdert og ta vaksine. Hun begynte å tenke på liv og død. Jeg ville kanskje tenkt over hva samboern har drevet med, siden viruset plutselig dukket opp for første gang nå.
Men Anne Brith og Isabel var mest opptatt av hva de skulle gjøre med podcasten, hvis Isabel skulle dø.
Men det er allerede en som vil ta over og lurte på om Isabel hadde skrevet noe om podcasten i testamentet.

En står klar til å overta…
Skjermdump Annebrith.no

Anne Brith har ikke skrevet testament.
Anne Brith er EKSTREMT redd for døden. At hun kan dø er det verste hun vet å tenke på, for hun føler at hun har så mye å utrette. 
Hun tenker sørlig på de tre eldste barna, yngstemann klarer seg for han har en pappa i hverdagen og Anne Brith har blitt bare helgemamma.
Hun tenker veldig mye på hva hun gjør hvis hun dør. (da er det vel ikke så mye mer man får gjort?)
-Kjære gud, la det bare gå 5 år, for da er yngste 18 og alle klarer seg selv.
Anne Brith tenker veldig mye på døden, for en gang leste hun en motivasjonsbok som sa at man innimellom skal tenke på døden og visualisere den, og dette har gitt henne slik dødsangst at hun blir skjelven i stemmen.
Hun lurer på om hun skal forhåndsinnspilte en video til begravelsen sin. 

Anne Brith har hatt en veldig fin samtale om døden, livmora og det nedentil. (Kjære gud, la de ikke utbrodere…)
Fnis fnis, husker du det?
De fikk også snakket om hva skjer «der nede» når man får barn. Og Anne Briths første fødsel.
Her avbryter heldigvis Isabel og konkluderer med at de snakket veldig mye om liv og død (Takk, kjære Gud!)

Alle burde skrive testament, sier Isabel, for ellers skal de gjenlevende vite hvordan ting skal gjøres? 
Anne Brith har tenkt på om hun vil bli kremert. Men hvis hun dør tidlig vil hun at barna skal ha en grav å gå til. Men kanskje de ikke steller den og planter blomster og tenner lys…
Isabel oppklarer heldigvis at man får grav selv om man er kremert. Og man kan betale noen for å stelle den.
Men Anne Brith bekymrer seg fremdeles for at det bare står en grå stein der, som blir utvaska (?)
-Hva skal du ha på   på   på   på gravsteinen din, spør Anne Brith
Man kan skrive i testamentet hva man vil at skal stå der, men Isabel har ikke tenkt over hva det skulle være. Men det må være morsomt og kult og veldig Isabel!
– Ja ikke sant? Så du får liksom   litt sånn tid   og litt sånn…., sier Anne Brith, og verken jeg eller Isabel skjønner hvor hun vil hen.

Isabel bruker «samt» mer enn «og», og derfor kjenner folk Isabel igjen på det hun skriver. Så kanskje det burde stå «Stilig samt tøff jente ligger her. Begravd» på gravsteinen til Isabel. Jeg tenker hun kan droppe «begravd», for det er overflødig. Alle klarer å trekke slutningen at hun er nedi jorda.
Isabel tenker veldig mye på hvem som skal ta vare på hunden hennes. Mammaen vil ha den, men er veldig opptatt (og kanskje ikke helt sober?)
Men hvis man faktisk dør, hva skjer da? Isabel aaaaner ikke.

Her har jeg lyst til å skyte inn at begge damene sier hvis jeg dør. Alle skal dø, det er ikke «hvis», men «når»!

Isabel tror at alt blir sort og man verken tenker eller føler. Jeg spår at Anne Brith har en langt mer fargerik forestilling om døden.
Anne Brith: Ja e… e… trur jo… på… det er veldig sånn rart å si, for at veldig mange si små Åh ja, men du kan ikke tru på Gud. E tur jo, e trur jo at det er noe der som ikke vi… det blir for ænkelt… åhh si.. at det ikke finnes no… mer. Altså det vi ser e dæ som finnes. E e helt sikker på at det finnes en eller flere dimensjoner eller noe der ute, fordi det skjer jo uforklarlige ting, det skjer jo uforklarlige ting på kjøkken vårres innimennom, sant? Ehhh… åhhh…    

Hmmm… og e trur atte hmmm At når e dør, så har e gjort så mye bra i livet mitt atte Perleporten, den står vid åpen. Og der står alle sammen og jubler og kaster blader og WHOOHOO ANNE BRITT KOMMER!

Jeg tror hun mener at det finnes mer mellom himmel og jord enn vi vet. Og så fikk hun slengt på litt selvskryt på slutten.

Isabel lurer på om kjelen går opp i et nytt univers (tror hun mener sjelen). Anne Brith trur at vi blir flyvende, på en måte. Sånn som i filmen Ghost, de som er slemme blir svarte og drar til helvete, og de som er snille blir hvite og drar til himmelen. 
Anne Brith lurer på meningen med livet hvis vi bare skal bli på jorda til vi er ferdige.
Isabel forteller at noen tror at man blir gjenfødt og kan leve flere liv. Da husker man bare bruddstykker av det gamle livet sitt. Tror Anne Brith på det?
Anne Brith vet ikke, men det kan sikkert skje, for Anne Brith har blitt fortalt at en av hjelperne sine er en søster fra et tidligere liv. Og mange har sagt til henne at hun har hatt tidligere liv. Men hun vet ikke.

Går kjelen opp i et nytt univers?

Anne Brith har vært flyvertinne i KLM og da opplevde hun en dramatisk situasjon og alle passasjerene ba til gud.
Men det gikk bra.

Isabel tenker at det er en trygghet i å ha noe å tro på. Hun skulle ønske hun var troende, men ble formet av ikke-troende foreldre. Og hun har ingen venninner som er kristne (hva med Anne Brith?)
Heldigvis der de høyst i live i dag

Isabel, Gerhard og en venninne har snakket litt om at venninnen slet på Tinder. Samtalene gikk ikke av seg selv, de stopper opp. Kanskje venninnen har hørt på moren til Isabel? Ikke ta kontakt, vær den som avslutter samtaler, gjør narr av fyren hvis han kommer med komplimenter., gå for passiv aggressive løsninger.. Er det rart det går trått?
Ja, hun har faktisk hørt den episoden!!!
Isabel har sendt henne en datingbok hun har fått av Mamma. Med denne som utgangspunkt har Isabel og Gerhard lekt seg på tinderen til venninnen.
Enter osteopaten John. og da skrev de: 
Jobber du med ost, du da?
John: Ja jeg elsker ost, hvilken ost liker du best?
Isabel (på vegne av venninnen): Kremost med hvitløk er min favoritt.
John: Hahaha, der var du faktisk jævlig bra. Sjelden noen får meg til å le her inne.

Jeg skjønte den ikke, men John bet på agnet og skrev og skrev…

Anne Brith griper anledninger og vrir dette over på sine tinderopplevelser. Hun har ikke mange matcher på Tinder, men hun skriver løst og fast med noen. Og en husker hun veldig godt, for de var begge ofte på Tjuvholmen. Anne Brith sier at de kanskje har gått forbi hverandre og det var synd han ikke sa hei (for Anne Brith kan jo ikke si hei først. Ikke ta kontakt, husker dere). Han sier han plystret, men hun snudde seg ikke. Anne Brith svarte at hun snudde seg, men han bare gikk. Han er ikke enig, for han ropte om hun trengte hjelp med badekaret sitt, for han jobbet med bad. 

Så hun tigger spons på Tinder også?

Trenger Anne Brith hjelp i boblebadet sitt?
Skjermdump Annebrith.no

Denne fiktive samtalen fortsetter i samme spor. Skjønner ikke greia. Vil aldri på Tinder.
Isabel skjønner, for mange får sjedelige meldinger på Tinder. Det er sjempebra å få noen til å le.
Dette har vi snakket om før, sier Anne Brith. Opptil flere ganger vil jeg tilføye.
Det er bra med dikt, sier Anne Brith, men det har hun vært dårlig på i det siste. Stemmen blir skjelven når hun fortsetter med at hun har vært «kjærlighetsdeppa»

Isabel skjønner det og spør hvor lang tid det var siden Anne Brith hadde kontakt med ekskjæresten sin (snakker vi Marius, han med dame (husker noen hva han het?) eller Pizzaboy?)
Anne Brith er usikker på om de faktisk var kjærester, så jeg tipper Marius.
Anne Brith synes det er litt flaut, men hun har dager hvor hun har lyst til å sende melding. Men hun skal ikke gjøre det for Mamma sa at hun ikke skulle gjøre det før det hadde gått mellom 4-6 uker.
Nå har det gått 4 uker 2 dager og 11 timer, men hver gang Anne Brith får lyst til å sende han en melding, så sender hun en til Isabel i stedet.
Men Anne Brith blir lei seg hver gang hun hører en sang på radioen som minner om han, eller hører om et sted de ville dra til. Han er inni hodet hennes.
Men rebounded hennes tok kontakt igjen (det har sikkert gått 6 uker). Han har vært veldig på den siste uka, men det føles ikke riktig. Hun hadde jo influensa også, men det har hun glemt.

Mer utdypende om Anne Briths kjærlighetssorg. Orker ikke å referere alt, la oss bare si at det høres ut som århundrets hjertesmerte. Og så hun som bare hadde kjærlighetssorg i to dager, for etter det skrudde hun det av, ref episode 7.

Hjertesmerte!
Skjermdump Annebrith.no

Isabel hadde sjærlighetssorg i fjor, husker Anne Brith det?
Anne Brith husker det
Jeg skal ikke utbrodere hjertesmerten til Isabel, men den var muligens til og med verre enn Anne Briths
Isabel hadde skrevet en melding til eksen og skulle til og sende den. Men så ringte hun heldigvis Anne Brith først, og hun kom og reddet situasjonen. Og i det siste har Isabel gjengjeldt den tjenesten.
Ikke ta kontakt!

Isabel mener at man i svake situasjoner trenger noen som sier Nei! Nei! Nei! Nei! (hva skjedde med alle ja-menneskene de skulle omgi seg med?
Anne Brith har en liste som hun må lese før hun (eventuelt) sender en melding til han, og der står det 5 negative ting om han.
Isabel synes det er smart.
Anne Brith synes også det er smart.
Hva står på lista, spør Isabel, og reaksjonen ga meg et snev av tinnitus.
Men Anne Brith mener det er dårlig gjort å avsløre det. Men hun drar noen generelle eksempler. Skriv opp hvis han alltid har glemt Visa-kortet, slik at du må betale, eller han har gjort noe slemt mot deg når du er lei deg,
Isabel avbryter før Anne Brith rekker å ramse opp de 5 negative punktene, så vi får klare oss med 2.

Tindersvindleren har tatt kontakt med Anne Brith og sagt unnskyld. 
Han sendte en lang melding som Anne Brith umiddelbart tok skjermbilde av og sendte til Isabel.
Han ba om unnskyldning for hva han hadde påført Anne Brith. Anne Brith ble veldig overrasket. Det ble ikke jeg, for alle Anne Brith er uvenner med kontakter henne etterpå og ber om unnskyldning. Inkludert bankmannen som nektet henne lån.
Nå skal tindersvindleren i terapi og da tenker Anne Brith at alle fortjener en ny sjanse.
Heldigvis så er det samboeren hans som skal gi han en ny sjanse, ikke Anne Brith
Isabel er mer usikker, for han har drevet med profesjonelt utroskap over tid. Hun ville krevd at han gikk i behandling (han skal det)

Det er ikke bare i Isabel og Anne Brith sitt liv det skjer dritt-ting (nei, noen har faktisk ekte problemer)
På mandag erklærte hun som driver spraytanhuset at det hadde vært en drittuke. Enda det bare var mandag.
Anne Brith har lært å stå i dritten når den pågår, for alle opplever dritt.
Særlig Anne Brith og Isabel som driver flere firmaer og er i etableringsfasen. De må ta upopulære valg, blant annet hvilke leverandører som skal få betalt fakturaene sine først i følge tallene til Anne Briths firmaer er det stadig flere som venter…)

Staff sin regning lå ikke øverst i bunken….


Ansatte som skal ha lønn osv, så det er masse upopulære avgjørelser å stå i.
Men du må finne noe du er takknemlig for (for eksempel å få betalt av Anne Brith)
Isabel synes det er veldig fint sagt, for hvis du har et problem som føles lite, så kan det føles stort for deg. (manglende betaling føles alltid stort for meg, for eksempel)
Isabel synes at man skal finne noen positive ting som man kan være takknemlig for. Hun er på linje med Anne Brith der, altså.

Anne Brith vrir samtalen over på seg igjen og forteller at hun har opplevd mye rart dette året, og hvis hun skulle latt seg påvirke hver gang, så hadde hun vært skinnflat (sikkert er nordnorsk uttrykk). Episoden avsluttes i falsett, men det er noe med å finne noe positivt.