Bloggerne sesong 12 episode 10

Thank u, next

(du skjønner at det ramler mye dumt ut av Anne Brith, når hun stort sett står for titlene)

Martine skal sette av mer tid til Alexander, samtidig vet han at det er en hektisk periode i livet hennes. Joakim har lyst til at stemmen hans skal bli hørt og Anne Brith har møtt en utrolig kjekk mann.

Vi starter med Martine, som skal begynne å trene. Det synes hun er kjedelig. Hun har antrekket i orden og spiser en banan, så hun ser i det minste sporty ut. Aleksander og kameraten hans skal være med henne. Det gjør visst ikke tanken på trening mer lystbetont for hun presiserer et par ganger til at det er det kjedeligste hun gjør.

Treningen skal skje på SATS, og for de som lurer på hvilken avdeling som sponser treningen så etterlater fotografen ingen tvil om at det er på Linderud Senter. Kameraten til Aleksander viser seg å være personlig trener. Litt reklame for han også.

PT-kameraten setter Martine i gang på diverse apparater. Jeg ante for eksempel ikke at man måtte gjøre knebøy i et eget apparat, jeg har alltid gjort det selv. Det skal jeg fortsette med, for i tillegg til apparatet må Martine ha en person bak seg for å passe på at hun ikke tipper. Det begynner å bli omfattende. Aleksander forsøker å oppmuntre Martine ved å si at hun skal visualisere at hun sitter på trynet hans. Martine blir ikke motivert.

Martine vil helst ha en type trening som ikke føles som trening. PT-kameraten sier at det finnes masse alternativer. Jeg tenker at treningsstudio med et apparat for enhver bevegelse ikke er ett av dem. PT-kameraten deler ikke mitt syn. Aleksander sier at Martine må trene, for ellers orker hun ikke å løfte ungene sine. Jeg antar at det er en ganske fjern problemstilling for Martine.

Martine verken trener eller spiser sunt, sier Aleksander til PT-kameraten. Martine forklarer at det er fordi hun ikke spiser kjøtt og det gjør det vanskelig å finne på ting å spise når hun har det travelt. For min del er kjøtt det som tar lengst tid å tilberede, så hvis jeg har det kjempetravelt spiser jeg litt nøtter eller frukt. Kanskje Martine tror at hun må dyrke frukten før hun kan spise den? Da tar det tid.

Martine har lagt merke til at det er mye kroppspress, men det synes hun ikke noe om. Kan ikke folk bare spise sjokolade og potetgull og løpe rundt i bikini med litt valker og cellulittrumpe? Hun hadde vært like glad i Aleksander om han hadde hatt en stor ølmage. Hun gleder seg til han får pappakropp, for det synes hun er koselig. Jeg lurer på om ikke jeg også hadde samme lettvinte syn på kalorier og kropp da jeg var 20 og hadde forbrenning der etter…?

Vi skal til Sørumsand og TV2 illustrerer dette ved å filme granskog fra lufta. Det blir ganske åpenbart at Sørumsand ikke er i Oslo, slik Anne Brith fremstiller det som. De slenger på litt bilder av gårder med tilhørende åkrer, jeg ser til og med en skurtresker i aksjon, sånn for å befeste en gang for alle at Sørumsand er på landet.

Anne Brith har pyntet det søte huset sitt med de samme ballongene som hver eneste influenser dyttet husene sine fulle av i 2019. Ingen anledning for stor, ingen for liten. Drit i miljøet! Skal vi tro fotografen er hun sponset av kokketjeneste, han zoomer inn på en profilert varebil. Anne Brith tilbyr seg å hjelpe kokken å bære kasser inn i huset, men kokken kaster et blikk på antrekket hennes og sier at han klarer det selv. Det skal Anne Brith ha, hun kler seg for anledningen. Man slipper unna tungt arbeid hvis man møter i minikjole.

I hagen har hun blitt sponset med telt med dobbeltseng inni. Kanskje hun regner med det når hun hevder at huset har soverom til alle? Hun heller is i ei bøtte med flasker og jeg legger merke til at flaskene har skrukork. Vi kan dermed avlive myten om at det gikk i champagne den kvelden.

Hva synes du om håret mitt i dag, spør Anne Brith den stakkars kokken. Hun kaster på hodet for å få krølltanglokkene til å sprette rundt slik som CBE sine. Lokkene er like mutte som ungene. Men kokken trøster henne med at håret er fint. Anne Brith forteller at hun har vært og sett på hår, og at hun synes det er fantastisk at man kan gå fra kort til langt hår umiddelbart. Jeg vil påpeke at Anne Brith ikke gikk for den løsningen, hun har fremdeles kort hår, med noen lange pistrer med kjøpehår som klamrer seg fast. Kokken spør høflig om hvordan løshåret er festet og Anne Brith synes det er så søtt at hun går i full sjarmoffensiv og fniser som en nyforelsket fjortis.

Anne Brith forklarer at hun skal han house warming party. Jeg trekker et lettelsens sukk når TV2 oversetter det til innflytningsfest. Festen er til ære for at Anne Brith endelig har kjøpt seg hus. Hun putter noen flasker med champagnekork i ei bøtte, men jeg kjenner ikke igjen etiketten og kan ikke bekrefte at det er ekte champagne. Hun håper at han hun dater kommer, slik at han får treffe alle vennene hennes. Jeg tror ikke han eksisterer, for Anne Brith er tydelig interessert i kokken. Hun henger på han og gnåler om hvor fin hun er på håret. Kokken spiller med og sier han elsker juks.

TV2 filmer Anne Brith, som filmer kokken, som reklamerer for seg selv. Så kommer hun på at kokken ikke kan stå foran ballongene, for de er sponset og da må hun merke innlegget med «reklame». Det er de nemlig så nøye på. Det må hun vel strengt tatt uansett, for kokken er sponset han også. Kokken drar en spøk om at han håper kjolene ikke er for trange å spise i, og Anne Brith knekker sammen av begeistring og hviner på fjortisvis.

De første gjestene dukker opp og Anne Brith hilser ved å klemme søsteren på puppene. «Fræm med buubisan», kniser hun. I love it, oh my gadd! Men så kommenterer hun at skotøyet, jakken og håret er feil, så hun elsker det kanskje ikke så mye likevel. Søsteren ser lei seg ut, så Anne Brith veier opp med å si -Åh, I laaav you! Søsteren svarer med et usikkert – ja, you to. TV2 har oversatt hele seansen til norsk.

Anne Brith påpeker at hun ikke har fått på seg finstasen og søsteren tilbyr seg å stryke kjolen hennes. Anne Brith avviser det tvert, for søsteren må få krøllet det håret. Det ironiske her er at søsteren er kjempefin på håret. Hun burde ikke slippe til en krølltang oppi der. Det tenker sikkert søsteren også, for hun holder Anne Brith med selskap mens hun stryker kjolen og drikker vin. Anne Brith forteller at hun egentlig skulle bruke en annen kjole, men den var for kort.

-Jeg er helt tom, betror Anne Brith. Hun har jobbet SÅ hardt for å få huset at hun nesten jobbet seg selv i hjel. Veeel… I dag skal hun derfor nyte at fem år med hard jobbing endte i hus. Til ho Anne Brith! Resten av familien blir ikke nevnt med et ord.

Tilbake i Oslo er Joakim på cafe med en venninne. Joakim skal holde en presentasjon på OsloMet og er veldig nervøs. Men hva er det verste som kan skje, spør han retorisk. Hvis han glemmer litt ting, så er det menneskelig. Joakim skal holde foredrag om Sweatshop og tekstilindustrien og det tar han ikke betalt for, presiserer han. Han er naturlig nok redd for at tilhørerne skal finne noe å ta han på, så han har tatt på seg klær han vet at er etisk produsert. I fare for å være et av disse menneskene som tar han på noe, må jeg innrømme at jeg er skuffet over at ikke hele garderoben til Joakim er etisk produsert.

Det Joakim er mest stolt av i livet er Sweatshop-serien. Tekstilindustrien er grusom og urettferdig, sier han, derfor er det viktig at vi her i Norge bruker stemmen vår Jeg tenker at vi kan begynne med å sørge for at hele garderoben er etisk produsert. Så fant ikke Salto flere perler fra det cafebesøket, så vi hopper videre til Martine.

Martine og kjæresten sitter i sofaen i treningstøyet sitt og krangler om hvem som skal masere hvem. Joakim vinner og Martine masserer låret hans. Joakim er ikke vant til å trene slik han gjorde i dag, særlig var det en pulebevegelse som var ny. Han demonstrerer jokking mens Martine stryker låret. Get a room!

Martine går igjennom den travle timeplanen sin med Aleksander. I morgen skal hun møte mamma og på torsdag skal hun på Ariana Grande-konsert og på fredag har hun et intervju med Se og Hør. Jeg skjønner at Aleksander er oppgitt, for den timeplanen hadde tatt knekken på hvem som helst. Aleksander ser sur ut og spør om hun skal noe HVER DAG.

Martine forteller oss at hun og Aleksander prøver å finne mer tid til å være sammen, men det er åpenbart at Aleksander har mer tid til overs enn henne. Hvordan er det mulig? Martine skjønner at han kjeder seg og det gjør jammen jeg også. Jeg har ikke helt sluppet tanken på den forsømte Oldsmobilen utenfor besteforeldrene til Martine. Jeg tror både Aleksander og bilen hadde hatt godt av hverandre.

I stedet ligger fyren på sofaen og sutrer over lite energi og manglende motivasjon. Martine prøver desperat å motivere fyren, hun tilbyr seg å hjelpe han med YouTube-kanalen hans, men Aleksander ser enda surere ut og snur seg vekk. Om Martine ikke er så flink til å løfte fremtidige barn, har hun god trening med trassalder.

Martine foreslår at de trener mer sammen framover og da blir Aleksander blidere. Han kommer opp i sittende stilling og snakker ivrig om at trening gir strammere kropp og man holder lengre ut i sengen. Martine skjønner ikke hvorfor hun skal holde ut lenger når Aleksander kommer etter 30 sekunder. Heldigvis har han kommet i den alderen hvor han skjønner en spøk.

Duer og trikker indikerer at vi fremdeles befinner oss i Oslo. Joakim er klar for foredraget sitt og kan nesten ikke tro at han har laget sweatshop. Han forteller hvordan han jobbet både som regissør, klipper og ungdom (?). Joakim skal være stolt av jobben han gjorde, og jeg synes det er trist at han nå bruker tiden sin til å fylle TV2s behov for en skrullete homse i Bloggerne.

Joakim er nervøs, for generalsekretæren i Amnesty er der sammen med en hel haug «ganske oppegående folk». Men Joakim er like strålende fantastisk som da han snakket om kroppspress. Han er fornøyd hvis han får bare en person til å tenke mer over hvordan klærne sine er produsert. Jeg kjenner igjen hvor trist det er at TV2 ikke fokuserer mer på denne siden av Joakim.

Fotografen har sporet opp noen bilder av Orderud gård (mulig han fant dem i arkivet) og vi skjønner at vi er tilbake på Sørumsand og innflytningsfesten hos Anne Brith. Vertinnen har fått på seg kjolen, og jeg tør ikke tenke på hvor kort den andre kjolen må ha vært. Isabel synes hun ligner Britney Spears. Jeg kjenner at de botoxfrie øyenbrynene mine skyter helt opp i hårfestet, før jeg kommer på at Britney heller ikke er noen ungpike lenger. Anne Brith tenker ikke like langt og synger noen strofer av Oops I dit It Again.

Anne Brith forteller at gjestene består av gode venner og samarbeidspartnere som har støttet henne de siste årene. De har hun mange av, sier hun. Det var nytt for meg, for jeg trodde hun byttet ut omgangskrets gjennomsnittlig en gang i året. Fotografen sveiper over gjestene og jeg tenker at hvis disse menneskene har støttet Anne Brith i mange år, må de ha begynt med det allerede i ungdomsskolealder. Anne Brith går rundt og hyler oh my gadd, og hvinene blir supersoniske da Lene Alexandra dukker opp. Anne Brith hevder at hun har hatt et nært og godt forhold i mange år. Forholdet er så nært at Anne Brith finner det naturlig å rope «fram med puppan», mens hun stryker seg over sine egne pupper. Lene ser ukomfortabel ut.

Anne Brith imiterer en eller annen som har fortalt henne hvordan hun går på den røde løperen. «Anne Brith, fram med puppan» sa personen. Kanskje det var Anne Brith selv, for hun omtaler jo seg selv i tredjeperson. Ikke godt å si. Det viser seg at hun imiterte Lene Alexandra. Jeg visste ikke at Lene var nordfra? Lene Alexandra hyler av latter, akkurat som Anne Brith.

Anne Brith føler det nødvendig å presisere at Lene og hun ikke har et forhold på sosiale medier. De ringes og har lunsj uten å legge ut bilder av det. Noen har fulgt med på KG og fått med seg kommentarer om at Lene Alexandra plutselig forsvant fra Anne Briths kanaler. Anne Brith forklarer videre at det er dette som er vennskap i denne bransjen. Det passer tydeligvis bra og glemme alle de kleine kjærlighetserklæringene hun kom med til bellaen i 2019.

Så kjører Anne Brith imitasjonen en gang til før de leker at de går over den røde løperen de fire skrittene det tar å gå gjennom huset til Anne Brith, mens de hyler så høyt at det gjør vondt i ørene mine.

Anne Brith får overlevert blomster av en av gjestene, som presiserer at den kom på døra «akkurat nå». Anne Brith klarer ikke å se overrasket ut. Rosene er hvite og på kortet står det bare hurra, ikke noe navn. Hun skjønner med en gang at blomstene kommer fra daten hennes, som har valgt å sende blomster framfor å dukke opp. Det er bare en person som vet at hun elsker hvite roser, hevder Anne Brith. Jeg lurer på hva den buketten kostet henne, for skal jeg dømme ut ifra mangelen på eksponering er den ikke sponset.

Anne Brith tviholder på narrativet at hun var i et forhold, men siden løgnen er ganske gjennomskubar, så passer det fint å «gjøre det slutt» nå. Blomster i stedet for oppmøte er god grunn til å slå opp, er det ikke? «Det har ingen framtid, whatsoever. Ferdig med dæ, thank you, next». Skal jeg dømme etter kneggingen hennes synes hun at hun rodde seg greit ut av den bløffen. Så danser Anne Brith rundt og kysser begeistret på Lene Alexandra. Bellaen ser ikke det minste sjalu ut. Søsteren ser ut til å ha gått klar av krølltanga.

Dagen etter filmer Anne Brith seg selv i senga (TV2 har klippet bort eventuelle puppegipper, men jeg tviler ikke på at de var der). Hun fortsetter å smøre på om dette påståtte forholdet, som hun nå kaller Norges korteste forhold. Det er kjipt, men heldigvis er hun sterk. Hun lar ikke seg selv noe bullshit noe veldig lenge (hun har ofte rare setninger). Det er like vondt for det, sier Anne Brith og snurper munnen i alle mulige retninger, mens hun prøver å presse frem en tåre. Den uteblir. Hun var helt sikker på at dette var den store kjærligheten. Jeg lurer på om hun tror vi går på det.