Bloggerne sesong 13 episode 15

Hva skal man med gutter, liksom?

Martine og Aleksander er endelig sammen igjen. Emma er fremdeles glad for å ha Stina, fordi hun har tatt en kjønnkorrigerende operasjon. Monica synes denne graviditeten er tyngre enn de andre. TV2 koker suppe på spiker i denne episoden også, skjønner jeg…

Vi starter i Kristiansand, hvor ungene til den polerte familien har fått sitt faste tilskudd med godteri. Monica og Chris forteller ungene at de skal kysse masse i kveld, for de skal på datenight og bo på hotell. Jeg tenker barn i den alderen er revnende likegyldige til konseptet datenight, men hvordan ellers skulle Monica og Chris fått informert seerne på en nogenlunde sømløs måte?

Mamma og pappa trenger alenetid, mamma og pappa trenger å være kjærester. Mamma og pappa har kjent på mye frustrasjon og savnet etter å bare være de to etter å ha vært så mye hjemme pga korona.. Godt de stakk til ungene litt sukker før denne tiraden.

Ungene klarer likevel ikke å få helt grep om konseptet, og vil gjerne være med på hotell. Det skjønner jeg, for de har sikkert også kjent på frustrasjon under koronatiden. Mamma lover at de skal få mer sukker når barnevakten dukker opp. Ungene ser ikke ut til å la seg trøste så veldig med tanken, men jeg har skjønt at godteri er hverdagskost der i gården. Og ganske riktig, i det barnevakten dukker opp har de allerede fått neste forsyning. Kanskje influencerforeldrene allerede bør teste markedet for tannlegespons i Kristiansandområdet?

Fotografen fyller tiden med litt bilder av modne kornåkre i strålende høstsol, og jeg skvetter litt når jeg ser de har lagt på teksten #Sørumsand. Er det Mor Sjøl som har fått en gjesteopptreden????

Martine og fjorårets Sofie kjører bil og synger humpetitten humpetatten, i tilfelle noen ikke har fått med seg at Sørumsand er PÅ LANDET. Det humper så fælt at puppene spretter, sier Sofie.

Sofie har blitt singel siden sist, på tross av at hun brukte hele forrige sesong på å overbevise seerne (og seg selv) om at det kom til å gå bra at Morten flyttet. Martine skal trøste henne med litt venninnetid på Sørumsand, hvor de skal gå tur med alpakkaer. Hvis det ikke er et kodeord for familien på Orderud, tror jeg at det dreier seg om kameldyr med ull på.

Og ganske riktig, jentene svinger inn på en gård, med hester, nyskrelte alpakkaer, traktoregg og en tilhørende blid bonde. Kan man ha en alpakka hjemme, lurer Sofie. Har Morten tatt med seg rottebikkja i skilsmisseoppgjøret, kanskje? Bonden forklarer at de må ha et beite og være i en flokk, for de trenger litt guttastemning. Fotografen zoomer inn på en bedårende liten gutt, med bæsj i barten, og jeg gjør et raskt overslag om det er plass til guttastemning i hagen min.

Jentene har kledd seg i lyse klær for anledningen, noe de selv skjønner at kanskje ikke var helt passende. Bonden tar med seg jentene ut på et jorde og lokker til seg en flokk alpakkaer. Martine synes de ser helt fjerne ut. Men søte. Jeg synes de er søtere enn kostholdet til Nyhusbarna, med de runde pannene og øyevipper enhver influenser må misunne dem.

Bonden setter på rosa grime på Jimmy Hendrix og Trygve, noe som sikkert gir guttastemning. Jentene skal få leie hver sin alpakka over nyspirte jorder. Var det ikke høst? TV2 har tatt gjenbruk til et nytt nivå og funne klippebilder fra sesong 12.

Alpakkaer er akkurat som en hund, mener jentene. Eller gutt. Hvem trenger gutter når man har en alpakka, skyter Sofie inn. Jeg synes det er en viss forskjell på firbente gutter og tobeinte gutter, men Morten satt kanskje ikke standarden så høyt?

Emma har kommet seg til Oslo, hvor hun går tur med venninnen sin Stina. Stina lurer på om Emma kunne tenke seg å flytte til Oslo, men Emma trives godt hjemme hos mamma. Særlig på sommeren. Emma er ikke så glad i Oslo, faktisk. Emma synes Oslo er som LA, mens Tønsberg definitivt er Hawaii. Drammen er Miami, Florida. Jeg lurer på om hun noen gang har vært over dammen, for hun kjenner USA omtrent like godt som hun kjenner 90-tallet.

Jentene setter seg i en park og snakker om hva Emma har tenkt å gjøre fremover. På grunn av korona, får ingen reist ut av landet, så det kommer til å bli stappfullt i sommer. Og så jeg som trodde det var høst? TV2 har så lite materiale at de har gitt helt opp på både innhold og klipping.

Stina vil til Lofoten i sommer. Emma vet ikke hvor Lofoten er. Er det varmt der? Hun er ikke så flink i geografi, forteller hun, for hun skulle ta en geografiprøve på ungdomsskolen, men da ble hun syk. Og siden tok hun den aldri. Og det var tydeligvis den eneste anledningen de hadde til å lære geografi i Tønsberg.

Emma synes ikke norsk natur er så veldig fint. Øynene hennes får liksom ikke den tilfredsstillelsen som de får av å se på en bra film av Brad Pitt. Sofie er i tvil om Emma egentlig har sett så mye natur, og spør hvor mye av Norge hun har sett. Oslo, Tønsberg…. Det var visst det. Har du ikke vært i Trøndelag, spør Stina, på klingende trøndersk? Emma vet ikke hvor Trøndelag er. Hun mener at det er ganske nære Bergen og Kristiansand. De tre byene er i en slags klynge. Og Norge er som en vott i fasongen. Kanskje jeg misforsto da hun sa at hun droppet ut i førsteklasse på videregående. Hun mente nok førsteklasse på barneskolen.

På hotellet i Kristiansand begynner datenighten med at Chris skal lakke neglene til Monica. Det har han nemlig ikke gjort i alle ti årene de har vært sammen, og akkurat nå er visst det det mest romantiske Monica kan tenke seg. Og det viser seg at Chris er veldig flink, så nå trenger ikke Monica å stresse med tåneglene når hun er gravid lenger.

På Sørumsand høstes det korn, mens jentene forsøker å ta selfies med alpakkaene blant kornspirene. Akkurat selfies tror jeg det er lettere å bruke gutter til, for alpakkaene er mest opptatt av å gresse. Martine forteller at alpakkaer er veldig instavennlige dyr, derfor vil alle influencere være med alpakkaer for tiden. Alpakkaer er det nye influencertilbehøret. Hvis det er tilfelle kan vi forvente oss alpakkaer ved siden av ballongbuen hos The Eriksens om et par år.

Jentene parkerer alpakkaene og konsentrerer seg om noen hester som går bak et gjerde. Hester er ikke instavennlige, det er helt umulig å ta selfie med en hest. Har prøvd, jeg har for kort arm og hesten har for langt hode. Jentene blir derfor stående å prate om gutter i stedet. Martine savner Aleks. Sofie har ikke vært singel siden hun var seks, med unntak av tre uker på Pærra.

Jentene mimrer om Pærra. Martine klina med Morten, Sofie med Aleks. Good times. Det er så kjedelig at jeg spoler videre.

I LA (Oslo) har Emma og Stina lagt Emmas sjokkerende mangel på allmennkunnskap bak seg, og prater om hva de skal prate om når det kommer til operasjonen Emma skal i gjennom. Operasjonen til Emma har blitt forsøvet, men hun takler det fint. Det er større ting som har skjedd i verden, sier hun. Jeg lurer på om hun mener korona, eller skilsmissen til Brad Pitt.

Monica og Chris drar på restaurant. Monica vil ha plassen til Chris, som umiddelbart spretter opp og finner seg en annen stol. «Du er sjef» sier han. Monica synes det er viktig med alenetid med Chris, for til vanlig er hun en masekjerring. Han trenger å se henne i en annen setting.

De har truffet Alejandro, som skal ha hjemmefødsel (antar vi snakker om kona hans). Monica synes det høres vanskelig ut, for hvor gjør man av morkaka? Chris har løsningen, de legger den i matavfall. Familien Nyhus har kontroll på resirkulering. Chris synes det hadde vært både sykt og kult med hjemmefødsel. Monica vil ikke det, for hun vil ha lystgass og fentanyl. Chris er sikker på at han kan få tak i noe til hjemmebruk.

Jeg tror episoden er ferdig, men selvfølgelig kan vi ikke runde av før vi har fått vår daglige dose Nyhus i senga. De filmer seg selv mens de diskuterer om det blir Netflix og chill (blunk blunk). Monica vil kun ha Netflix, Chris vil gjerne ha chill (blunk). Jeg kjeder meg så fælt at jeg ikke får med meg hvilke repriser neste episode skal inneholde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s