Bloggerne sesong 13 episode 13

Jeg føler meg som en hval Til og med titlene er navlelo nå (takk CecilieX, for den presise beskrivelsen!)

Intro: Akkurat det samme som i episode 12

Vi starter på badet til Iselin, hvor Iselin har hatt en selvbruningsflause, i følge henne selv. Jeg ser ingen forskjell fra ellers. Skole og barnehage er i gang igjen, så nå må Iselin stå opp tidlig og ordne seg. Jeg vet ikke hva hun legger i å ordne seg, men hun har den beste rett-ut-av-senga-looken jeg har sett hittil.

Vi får et helt unødvendig innblikk i ungenes morgenrutiner, inkludert et av barnas trassanfall med påfølgende irritert mor. Jeg minnes at Iselin sa hun skulle skjerme ungene denne sesongen, men når INGENTING annet skjer, er det godt å ha noe å falle tilbake på, si.

Martine har sminket seg for første gang på lenge, for hun har endelig booket billett til Bergen, for nå orker hun ikke å savne Aleksander mer. Hun har forhørt seg med folk, og de sier at det går bra å fly, så lenge man er forsiktig. Hvilke kvalifikasjoner disse «folkene» har, får vi ikke vite. Ei heller hva de legger i «forsiktig».

I Kristiansand sveiper vi først over kunsten på veggen hos familien Nyhus. Et bilde av mor og far som omfavner hverandre, med barna løpende i perfekt symmetri rundt. Teksten under sier: Vårt familie eventyr. Jeg foreslår at Nyhusene sjekker ut denne siden og leser den opp og ned i mente. Sava, for et dårlig språk de har!

Monica har en meltdown i senga, smilet er erstattet med tårer. Hun er sur fordi Chris ikke forstår noen ting. Jeg trodde hun hadde vennet seg til det etter så mange år med den mannen. Chris har lyst til å henge med en kompis rett utenfor huset. Dette er en spontan avgjørelse han har tatt klokken halv ti på en fredagskveld og der ligger kjernen til tårene, skjønner jeg. Hun skjønner ikke hvorfor han på død og liv skal være spontansosial etter to og en halv måneds karantene, når han kan legge seg tidlig sammen med henne. Som han har gjort de siste to og en halv månedene.

Intervju-Chris forteller at Monica er litt vinglete som gravid. Hun er egentlig veldig god, men ikke når hun er dårlig. Da er hun helt krise! Monica sitter ved siden av og har fått på seg smilet igjen.

«Jeg føler meg som en hval!» sier Monica fra sengen. «Hadde du vært en hval, hadde du vært i havet» svarer et barn som jobber overtid denne kvelden. Så koser mor og far og barn i senga.

I stua på Nøtterøy leker Emma med tantebarnet sitt. Kontrasten til Nyhusenes bruk av barna er enorm. Emma leker, med fokus på barnet, ikke på kamera. Ungen enser ikke kameraet i det hele tatt. Sånn kan det gjøres…

Så skal søsteren til Emma hjelpe henne å rydde i klesskapet. Søsteren til Emma er både close og nær, derfor er hun en fin person og ha i livet, sier Emma.

Martine har kommet seg til Bergen, og skal overraske Aleks hos foreldrene hans. De har hengt opp et skilt med Home, ved døren. Hvorfor gjør folk det? Er de redd de ikke skal skjønne at de er hjemme? Aleks åpner døren og blir kjempeglad. Han har ikke sett prinsessen sin på to måneder. Så kysser de, men på langt nær like saftig som familien Nyhus. Det blir nok ingen barn med det første.

I Åros har Tom overrasket Iselin med roser. Som takk får han ta hele kveldsstellet. Samtalen er så triviell at fotografen fokuserer på et spisende barn.

Vi får følge en hjerteskjærende samtale mellom Iselin og Tom på kjøkkenet. Da Iselin fikk blomster av Tom, hadde hun sagt til ett av barna at det var skikkelig hyggelig. Da svarte barnet at «nå kan du ikke være sint på pappa«. Iselin spurte barnet om hun hadde vært sint på pappa, hvorpå barnet etterlignet Iselin i disse-Tom-modus. Hun utelot «Tom er utro», men ellers har hun tatt essensen i stemningen.

Kjære, kjære Iselin, ser du ikke selv hvordan sinnet ditt påvirker ungene? De er små nå, og værer bare den dårlige stemningen. Om få år skjønner de hva utro betyr, og da kan de føle seg tvunget til å velge side i konflikten mellom mor og far. For ikke å snakke om den enorme mengden informasjon du har lagt ut, angående din manns utroskap, og følgene av den. Hadde det ikke vært bedre å oppsøke en psykolog, i stedet for å bruke hele Norge som terapeut? For ungenes skyld…

I Kristiansand skal Monica og Chris nakenbade i boblebad sitt. I hvert fall Chris, Monica er redd for at bakterier skal komme rett opp i…. hvis man ikke har på truse. Hun føler seg ikke fin nok til å være på kamera, men Chris forsikrer henne om at hun ser ut som en million dollar. Chris har rett! Chris spretter en flaske alkoholfri Champagne. Eller sjampaaaa, som han insisterer på at det heter. Han hadde åpenbart ikke fransk på skolen.

Det har ikke vært så mange fredager i det siste, sier Chris. Ikke lørdager heller. Det tar litt tid før jeg skjønner at han ikke prater om å gå surr i dagene, slik det er lett å gjøre i koronatiden, men sex. Monica forsikrer han om at det kommer fredager igjen. Jeg kan ikke annet enn å kose meg med alle de originale benevnelsene og ikke minst banneordene.

I Åros har Iselin funnet frem pappvinen, for hun får besøk av en venninne. Det betyr alt for henne nå, for hun trenger å prate om utflod og mensen. De velger å sitte ute, enda det er så kaldt at Iselin har frost på kjønnshårene. Nå skal de virkelig kose seg! All pappvinen i verden hadde ikke fått meg til å kose meg med jenteprat om mensen, utflod og kjønnshår.

Iselin betror venninnen at hun er glad Tom ikke har vært permittert, for hvis de skulle gått oppå hverandre, hadde det blitt enda styggere. Hun har ikke hatt så mye tid for seg selv på grunn av barna, så hun får ikke jobbet før ungene er i seng. derfor har hun ikke fått hoppet i dusjen og vasket skrukken før ett om natta. Det er ikke mange fredager på Tom heller, tydeligvis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s