Bloggerne sesong 13 episode 12

Lockdown!

Joakim tror fremdeles at mamma og pappa skal gifte seg. Martine har skjønt at jobben ikke er det viktigste i livet, det er menneskene rundt henne. Iselin har skjønt at menneskene rundt henne ikke er det viktigste i livet, det er jobben (det er i hvert fall slik jeg tolker all dissingen av Tom).

Locdown er et faktum, men heldigvis har TV2 en del klipp fra nyhetene de kan fylle episoden med. Vi kjører nyhetskavalkade våren 2020…

På Lambertseter har Joakim trosset lockdown, så han kan filme hvor lite folk det er rundt omkring. Lambertseter Barneskole er tydeligvis spesielt tom.

Iselin synes ikke noe om lockdown, for det er ikke det diggeste akkurat nå å gå hjemme 24/7 med Tom. Hun illustrerer dette ved å filme Tom, iført truse, som forsyner seg av matrasjoneringen. Det slår meg at han på lant nær er så hårete som Iselin skulle ha det til i sesong 12. Hårete-Tom, husker dere….

I Kristiansand skal Chris på butikken, og ungene spør om de kan få være med. Chris avkrefter dette. «Hvorfor kan dere ikke være med?» spør han ledende. «Fordi du er slem» svarer ungene. Chris mener det er fordi det er virus i Norge og i verden. Jeg gir begge parter delvis medhold. Det ER slemt å bruke ungene sånn, selv om hovedgrunnen er virus.

Monica synes tiden de befinner seg i er sykt merkelig, rar og spesiell. De har satt seg selv i karantene, forklarer hun, mens hun bærer rundt på en bukett tulipaner med samme farge som leppestiften. «Vi har aldri opplevd dette her tidligere» sier hun, før hun kysser et avkledd barn så saftig og lenge på munnen at jeg tror det var tunge involvert. Igjen og igjen og igjen…

Hun synes det er rart at foreldrene hennes heller aldri har opplevd dette. Det er derfor det er en spesiell og rar situasjon. Vi må bare gjøre det beste ut av det, sier hun og fortsetter foreplay med ungen.

Heldigvis switcher vi over på intervju-Monica og Chris. Hadde ikke TV2 klippet nå er jeg redd jeg hadde havnet på ei liste!

Chris med morskt ansikt og armene i kors, Monica like smilende og imøtekommende som alltid. «Det er nesten så verden står stille» sier hun. Chris synes det er rart at alt er uklart.

I Tønsberg filmer Emma seg selv foran speildørene til skyvedørsgarderoben. «Action! karanteneoutfiiiiiit…» Hun blir ikke fornøyd, og jeg antar det ble en del tagninger- Så går hun foran speilet på badet og klager over at hun føler seg så stygg. Hun tar på litt consealer og parfyme, for da føler hun seg finere. Det er ikke så mye å gjøre, sier Emma, men det liker hun veldig godt.

Nå skal jeg være litt stygg, men jeg kan tenke meg at karantenen passet Emma utmerket. Hun sier hun liker å slappe av, ikke gjøre noe og være alene. Hun går ikke på skole, hun har ingen jobb, hun gidder ikke engang skrive sin egen bok. Kontrasten til jevnaldrende er enorm! De er i ferd med å få seg en utdanning, bygger nettverk, kanskje skaffer seg en ekstrajobb. Om hun ikke selv sammenligner seg med disse, så gjør i hvert fall alle andre det. Til og med familien hennes. Emma er lat! Men da alle gikk hjemme var ikke kontrasten så stor.

i Oslo er Martine i full jobb. Hun filmer seg selv mens hun forklarer at hun endelig har fått på seg klær. Jeans og en genser med glidelås hun kan sippe opp og ned.

Så skal vi få se på en av hobbyene hun har skaffet seg. Den ene er å fargelegge. Jeg innbiller meg at hun har kjøpt en fargeleggingsbok for voksne, kanskje Den Hemmelige Hagen eller Den Magiske Skogen. Men Martine har kjøpt en barnebok, med Ariel og brats. Det er store flater og søte pasteller. Det ser ut som noe ungene til The Eriksens kunne gjort.

Så kjører TV2 er tre minutter lang kavalkade av deltakerne som lager seg mat. Så noen flere klipp av tomme gater. Er det egentlig vits i å skrive recap av dette? Sannsynligvis ikke. Jeg spoler meg gjennom resten av episoden og oppsummerer høydepunktene.

Mammaen og pappaen til Joakim har utsatt bryllupet og har et halvt år ekstra på å komme inn i brudekjolen. Dvs pappa skal ha dress. De starter slankingen med sjokolade på sofaen.

Familien Eriksen er coronalei og droppet hjemmesittingen. Fruen til fruen filmer fruen med bloggerfot foran en parkering så full av biler at vi skjønner at det ikke bare er The Eriksens som er lei. Ungene er ikledd matchende klær og mor har valgt Helly Hansen framfor de 50 yndlingsanorakkene fra Twentyfour. Mor tisser bak et skur, og ristet seg tørr fremfor å bruke våtserviett. Har avtalen med dåseserviettene også gått ut?

Caroline kjenner på situasjonen. Hun er ikke vant til å «staffe» oppå mannen dag ut og dag inn (ikke?). Det er vanskelig å få gjort jobben deres med barna gående hjemme (Er det ikke praktisk å ha tilgang til rekvisittene hele tiden?). Det irriterer paret at sjukt mange ønsker at barnehager og skoler fortsatt skal holde stengt. Hvorfor kan ikke folk bare stole på myndighetene, spør Lars Kristian (det var rette ræva som feis…).

Iselin er lærer, barnehagelærer, arbeidsgiver, arbeidstaker og student på en gang. Fulltid, alene, hele tiden. Huset er bombet, men hun orker ikke rydde. Hvor er Tom? Har han endelig rømt? #freetom Vi får følge et barn på hjemmeskole, matte tydeligvis Hun skal finne ut hvor mange baller Peter har mistet. Jeg vet hvor mange baller Tom har mistet: Begge!

Familien Nyhus klarer å holde det ryddig og har undervisning på kjøkkenet. De leser masse nyheter opp og ned i mente på internettet, sier Chris. Monica legger til at fødende kan risikere å måtte føde alene. Det var nytt for Chris. kanskje han må lese opp og ned en gang til? Hva hadde du gjort hvis du ikke fikk være med på vår datters fødsel? Spør Monica. «Da hadde jeg tenkt FYTTI SAVA!» svarer Chris. Jeg kan ikke annet enn å tenke at de er litt herlige, sånn bortsett fra barnepornoen.

Martine savner Aleks, men synes ikke hun kan fly til Bergen, siden hun er influenser. Hun burde gå foran som et godt eksempel, sier hun og gråter så snør og tårer renner. Heia Martine!

Emma er en veldig paranoid person, og var redd for å dø av corona. Men da hun fikk vite at det finnes folk som faktisk overlever, følte hun seg mer trygg.

En kommentar om “Bloggerne sesong 13 episode 12

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s