Lene Orvik

Elsker deg, elsker deg ikke, elsker meg

Hvorfor må alle podcaster starte med den samme kjedelige pling-pling-musikken? Er det virkelig så mange D-kjendiser at pling-pling-produsenten har gått tom for ideer? Eller bare regner de med at ingen gidder å høre på disse podcastene, så ingen får med seg gjenbruken?

OK, jeg har ikke kommet lenger enn til introen og er allerede litt irritert. Det er 19 minutter og 6 sekunder igjen.

Lene har lyst til å snakke om kjærlighetsforhold og relasjoner. Man lærer mye i relasjoner med andre mennesker, og alle kommer inn i livet vårt for en grunn, sier hun. Det er fordi vi trenger dem, påenmåte. Enten fordi de skal hjelpe, såre, elske, forlate… Jeg trenger ikke å bli såret og forlatt, men vi er alle forskjellige.

Lene har vært i forhold og relasjoner i 11 år, uten å være spesielt singel i mellom. Jeg sitter og lurer på hva forskjellen er på forhold og relasjoner, men jeg regner med at jeg finner det ut, for Lene går like grundig til verks som hun venninna som vi alle har, som har nådd tredje stadiet med kjærlighetssorg. Hun som sitter på do og griner så det renner mascara og snørr mens hun snøvler «hvorfor vil han ikke ha meeeeg…?». Lene snøvler ikke da, så kanskje det er til å holde ut.

Alle disse forholdene og relasjonene har lært Lene noe, og det har formet henne til den personen hun er i dag. Det har vært gode og dårlige relasjoner, stotrer hun. I en periode i livet gikk hun inn i et mønster. Da havnet hun i to relasjoner som ikke var bra for henne. Hun har jobbet mye for å finne ut hva det mønsteret var og hvordan hun skulle bryte det.

Jeg kan høre at hun har jobbet mye, for meg høres det ut som om hun har hatt sin andel av psykologtimer, og i det hun var ferdig og sto med epikrisen i handa så tenkte hun Hey, dette er bra greier, jeg leser det inn på bånd og kaller det podcast!

De to forholdene (eller relasjonene?) var to heftige runder som hun aldri kunne vært for uten, fordi de lærte henne SÅ mye om livet. De formet henne til den hun er i dag. Lene er glad i mønster, for her går vi på repeat…

Mønsteret (!) var at hun falt for en illusjon, men tidlig i relasjonen så hun at ting var noe helt annet. Dette har hun valgt å ikke gå ut offentlig med, for hun er personlig, men ikke privat. Jeg antar at hun har krysset den grensen nå…

Disse relasjonene var så tøffe for Lene at det hadde vært ekstremt sårbart for henne å gå ut med dette i offentligheten. Dyrt kan det også bli, bare spør Anne Brith… Hun ønsker ikke å henge ut noen, men det er viktig for Lene å fortelle det fordi det har formet henne som person. Eller noe sånt. Omtrent det samme som hun har sagt flere ganger allerede, og vi er kun knappe tre minutter inn i episoden.

Lene har hatt veldig mye selvrefleksjon (!) og har funnet ut at hun har sider som kan skape reaksjoner hos den andre part. Slik har hun vært hele livet, men har ikke klart å sette ord på det. Jeg vil påpeke at hun har et stykke igjen før hun kan hevde at hun kan sette ord på dette, for språket er omtrent like blomstrende som i en obduksjonsrapport. Hun former hele setninger, det skal hun ha! Men jeg tar med nesten i å savne Anne Brith og Isabel.

Hvis Lene blir såret, skuffet og redd, så setter hun opp vegger og blir kald, i stedet for å vise sårbarhet og sette ord på hva hun føler. Gjennom disse relasjonene valgte Lene og gå til både psykolog og coach (JEG VISSTE DET!!!!), for hun begynte å tvile på seg selv.

Det er terapi for Lene å snakke ut om alt, fortelle hva som har skjedd og ting som hun tenker på. (Derav podcast?). Hun vrenger sjela til venner og familie. Hun vil nemlig vite om det er hun som er problemet.

I begynnelsen av forholdet opplevde hun at det var usunt av mange grunner. Jeg fatter ikke, nå har hun sagt flere ganger at disse forholdene ikke var bra fra begynnelsen. Hun gikk til psykolog OG coach og brukte alle rundt seg som støttespillere. Hva med bare å ikke fortsette relasjonen? Hun MÅ da ha fått det rådet?

Det var sjalusi og kontroll og det hadde med hans selvfølelse å gjøre. Hvis de ikke klarte å forstå og møte hverandre, så opplevde hun iskald avvisning og følte at hun ble straffet. Hun forsto ingen ting, for det var ingen grunn til at det skulle være sånn. Her burde psykologen forklart Lene at fyren muligens var prikk lik henne. Kanskje han også satt opp vegger når han ble såret…? Men nå var det viktigaste med disse «relasjonene» at Lene lærte noe om seg selv, så hans følelser er sannsynligvis irrelevante i denne sammenhengen…

Lene begynner å få svært lange pauser mellom setningene og de fyller hun med smatting og høylydt sukking. Jeg sukker også, for dette er dørgende kjedelig. Jeg ser en del likheter med Wenche Larsen. Så mange ord, så lite innhold…

Hun skal komme tilbake til dette i del to av episoden. Jeg er herved advart…

Det var en tøff runde, sier hun, etterfulgt av en pause så lang at jeg lurer på om del en er ferdig. Det er den ikke, det er 13 minutter igjen.

Hun var forelsket, men kjente på hele kroppen at det ikke var bra for verken henne eller han. Lene begynte å gå til psykolog for noe helt annet, og det skal hun komme tilbake til i podcasten. Et øyeblikk tenker jeg at det må være verdens lengste epikrise, men så kommer jeg på at psykologen antakelig bare har nevnt disse tingene én gang. Disse reprisene får stå for Lenes regning.

Hun fortalte psykologen hvordan dette var den tredje gangen hun var der, for hun trengte bekreftelse på hvordan ting var. Lene var ikke klar over viktigheten av å kunne gå og snakke med noen før da. (Enda har hun tutet venner og familie ørene fulle av akkurat de samme problemstillingene?) Denne damas største problem er at hun er ekstremt needy, ikke at hun velger feil menn, tenker jeg.

Det skjedde ting med kroppen til Lene som hun ikke kunne forklare. Etter å ha sammenlignet Lenes egne bilder av seg selv, med bilder tatt av andre, så tror jeg at jeg har svaret: Photoshop! Nei, det var det visst ikke, den smale midjen på instagram skyldes angst.

I tillegg til angst, vegger, sårede følelser og what not, så var Lene veldig forelsket og lykkelig og hadde det bra. Hun hadde kontroll på hodet, men ikke kroppen. Lenes første innskytelse da var å gå til psykolog, jeg ville kanskje valgt fastlegen. Heldigvis fant psykologen ut hva det var, helt uten stetoskop og blodprøver: Lene hadde hatt et angstanfall.

Hun hadde blitt pushet så lenge at kroppen fikk nok. Rett før Lene skulle ut på en reise våknet hun om natten og innså at hun ikke kunne stå i det lenger. Da flyet lettet hadde hun musikk på ørene og kjente at: Nå er jeg ferdig. Hun burde delt den spillelista!

Hun brukte uka på reise til å prosessere alt og forberede seg mentalt på hva som skulle skje når hun kom hjem. Det var et hardt brudd, hun hadde det vondt i mange dager. det var tøft!

Man skulle tro at hun lærte av den runden der, sier Lene, men runde to skulle vise seg å bli enda verre.

Lene vil komme med en liten digresjon, og jeg ønsker den velkommen, for alt er bedre enn reprise på relasjon, selvrefleksjon, forme som person… Lene var veldig flink til å se seg selv utenfra i begge relasjonene, hun var observant og delte med sine nærmeste hva hun gikk igjennom. Hun var smertelig klar over at ting ikke var som de skulle være, likevel stolte hun ikke på magefølelsen og egen intuisjon. Nei, tenk så kjedelig det hadde vært, da hadde hun ikke lært noe om seg selv. Ikke hadde det blitt podcast heller….

I relasjon nummer to slapp hun aldri han helt innpå seg. Hun var for skeptisk. Hun så tidlig røde flagg. Men hun sto i det, sier hun med samme stolthet som folk som har opplevd ekte kriser som sykdom og tap av kjære.

Hun var i relasjonen lenge, selv om hun forsøkte å komme seg ut. Hun var ikke sterk nok til å stå for valget hun tok. Dette var en mer dramatisk relasjon. Fyren var lystløgner, så allerede fra start var det mangel på lojalitet og trygghet. Fyren var ensom, så når han fant Lene ble det intenst. Han ville styre henne, han ga henne dårlig samvittighet, han anklaget henne for ting, han gikk inn i offerrollen. Han gjorde alltid noe for å få reaksjoner. Til slutt var Lene fullstendig nedbrutt.

Men hun lærte sikkert masse om seg selv, så da var det vel verdt det…?

Hun møtte coachen sin og det ble en viktig nøkkelperson. Da var Lene desperat og trengte hjelp og verktøy for å komme seg ut. I den første timen fikk hun åpenbaring etter åpenbaring og etterpå visste hun hvordan hun skulle komme ut av det. Og det gjorde hun ganske raskt etterpå. Men da gjorde han alt for å få henne tilbake, så hun måtte til coachen igjen.

Da fikk hun hjelp til å komme seg helt bort, og det var ganske enkelt. Hver gang han gjorde noe for å få Lenes oppmerksomhet, så ga hun han ikke oppmerksomhet. Slik holdt hun på i tre uker og følte seg sterkere for hver dag.

Lene lærte mye av disse to rundene. Det viktigaste er at en kjærlighetsrelasjon skal føles som et positivt tilskudd. Hun bruker å sammenligne det med hvordan forholdet hennes er til vennene sine. Det skal være enkelt, lett og uten dårlig samvittighet. Ingen må kreve noe eller forvente noe. Det skal være en deilig harmonisk flyt.

Hun lærte også at alt går bra. Man står i en relasjon som ikke er bra fordi man er redd for å være alene og miste en falsk trygghet. Da holder man ut. Mn det er helt OK har Lene lært, for man må bare stå i smerten. Man må komme seg ut av det, være sterk og lære av erfaringene. Lene har lært at hun ikke skal gå inn i et slikt forhold igjen.

For dere som fant språket såpass klinisk at dere ramlet av, så er konklusjonen denne: Hvis du finner en fyr du ikke føler noe særlig for, som er lystløgner, ensom og sutrete, IKKE bli sammen med han!

I neste episode skal vi få høre fra en venninne som har fulgt Lene gjennom disse relasjonene og skal fortelle hvordan hun opplevde det. Stakkars dame, hun trenger nok å bruke podcast som selvhjelp hun også.

En kommentar om “Lene Orvik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s