Bloggerne sesong 12 episode 19

G-punktet

Sofie synes det er wøøøh(?) å bo alene. Linnea synes det er viktig at stresset ikke tar over julekosen. Iselin er signert av David Fuckings Eriksen (igjen?).

Vi er tilbake i Los Angeles med Linnea igjen. Linnea skal pynte litt juletre. Jeg skjønner hva hun mener med «litt», for det er det minste plastfikkjuletreet jeg har sett. Sondre tilbyr seg å filme mens Linnea pynter, men Linnea insisterer på å gjøre det selv, noe som gir en veldig irriterende kameravinkel. Det blir ikke mindre irriterende av at Linnea ser det selv og stadig strekker armen bort i kameraet for å justere.

Linnea synes det viktigeste med jula er å ha nok pynt tidlig nok. Kjøpe litt og litt pynt og litt og litt gaver, og så kaste ut all julepynt første desember. Ja da skjønner jeg at hun må begynne tidlig. Jeg vet at de fleste bloggere er ekstremt tidlig ute med julepynt, men jeg har til gode å se noen som kaster ut julepynten før advent.

Miniatyrtreet er ferdig pyntet og Sondre utbryter Åh My Gadd! Jeg har sagt det før og sier det igjen: Den mannen er sikker på sin egen maskulinitet! Han synes kanskje stjernen er litt stor i forhold til treet. Men de danderer det på en passende kommode, slik at Sondre kan se det fra senga si.

Jula er viktigere enn alt annet, sier Linnea. Det er viktigere enn jobb til og med.

Iselin skal inn til Oslo og det er helt sinnsykt. Hun skal møte David og Sebastian og drodle om fremtiden. På kvelden skal hun ha podcastinnspilling med Vita og Wanda og Iselin gleder seg sykt. Ikke sinnsykt. Så har klippefotografen lagt seg i grøfta og filmer biler og lastebiler som dundrer forbi på det jeg bare kan anta er veien til Oslo. Kanskje han hadde en drøm om å jobbe i politiet og ligger og later som han har laser?

David Eriksen har kommet til samme konklusjon som meg når det kommer til leiligheten sin, den var for steril. Nå har han malt stua friskt grønn og stappet den full av svært fargerike malerier og mer eller mindre matchende stæsj. Det ble litt mye, men han finner nok en gylden middelvei til slutt.

Iselin, David og Sebastian (med ballerinaknute) sitter rundt bordet og prater om hva de skal gjøre med Iselin fremover. MÅ vi snakke om sex hele tiden, spør David. Det er et veldig godt spørsmål, har Iselin ingenting annet å komme med? Iselin hevder at det er det folk vil ha. Ballerina-Sebastian er enig. Folk er glad i puling, sier han. Hadde det ikke vært for puling hadde vi ikke vært her, si. Jeg har lyst til å bryte inn og minne om at det er mye annet som også er vesentlig for vår eksistens, men noe sier meg at Iselin ikke er særlig lydhør for det.

De overarbeidede klipperne tar en uelegant overgang til Iselin som snakker om at hun alltid har hatt en stor drøm om en podcast, og det skjer faktisk nå. Det er en drøm som går i oppfyllelse, for Iselin har munndiare, så da er det liksom perfekt. Jeg tror ikke evnen til å pøse ut av seg ord er essensielt for å ha en podcast, ordene bør ha en mening også! Men jeg har ikke hørt podcasten, det er fullt mulig at den er bra. David Eriksen mener at Iselins ekspertise er perfekt for podcast, og han er jo eksperten…

Iselin skal ha med seg kjente mennesker på podcasten og hun håper at hun klarer å lirke ut av dem litt informasjon og se om de klarer å åpne seg. Vi elsker å prate om sex, men vi er så ekstremt flaue over det, sier hun. Hun vil ikke prate om den sexy-sexen, men heller om hverdagssexen som alle har.

Okei, nå må jeg bare adressere elefanten i rommet. Iselin kan hevde at hun studerer til å bli sexolog så mange ganger hun bare vil (sexolog, sexolog, sexolog, sexolog…) men gjør hun virkelig det? Det er ikke så mange steder i Norge man kan studere sexologi, men på de stedene studiet tilbys er kjønnsorganer kun en brøkdel av studiet. Det var der det begynte å skurre for meg. Så kom hovedoppgaven som hun fikk «bestått» på. På en bachelorutdanning får man karakterer. Da hun fortalte at hun skulle til Danmark for å ta eksamen, falt brikkene på plass. Iselin tar et dansk kurs i sexologi. Jeg har ikke sjekket om Sexolog er en beskyttet tittel, men jeg vil på det sterkeste anbefale at man velger en vanlig sexolog hvis man sliter. For nordmenn flest ELSKER ikke å prate om sex. Problemet er ofte at man ikke ønsker å snakke om det. Og det er så mye annet som berører menneskets seksuelle gleder og sorger enn evnen til å si fitte, fittelepper klitt, kukk og ballehår i samme åndedrag. Sånn, da er det nevnt.

David spør Iselin om hva hun vil kalle podcasten og Iselin beviser hvor munndiare hun faktisk har. Forklaringen er eviglang, men jeg plukker opp «søstre» «Silje G-streng» «G-streng, G-streng-G-streng…», og da ble selvfølgelig Iselin kalt Iselin G-punktet. Derfor må podcasten hete G-punkt. Det liker jeg, sier Sebastian mens mine og kroppsspråk skriker det motsatte. Og så sier han: Hva er grunnen til at det skal hete G-punktet? Det var altså ikke bare jeg som ramlet av den forklaringen…

G-punktet er det ikke så mange som vet hva er, foråsidetsånn, forklarer Iselin i intervjuet sitt. Neidaså… The Dji-spot, dji dji dji Iselin Dji…. Dji dji, sier hun og fekter med med armene. TV2 har oversatt det med «The G-spot, Iselin G … G-punktet»

Å fyttirakkern det blir bra, sier Sebastian med påtatt entusiasme. David Eriksen ser svært i tvil ut. -Det kommer til å bli som hun derre gamle dama som sier «Jordskjelv», sier Sebastian og Iselin hyler akkurat som hun derre gamle dama som sier «jordskjelv» og high-fiver Sebastian. Så skåler de alle tre og Sebastian synes de burde skåret i noe mer enn vann. Jeg tenker at vann er mer enn nok for Iselin sin munndiare.

Skal vi tro klippebildene har fotografen lagt seg i grøfta i Trondheim også. Jeg synes det ser utrygt ut, han ligger midt i en sving.

TV2 har fått sponset en lunsj på en restaurant som heter Olivia. Den er ganske folketom allerede da, så jeg er spent på om den overlever corona.

Sofie gleder seg til Morten flytter så slipper hun å se det stygge trynet hans. Det var åpenbart en spøk. Så drar hun en historie om den gangen hun så et spøkelse i leiligheten. Morten hadde svart at hun ikke måtte si. I natt, eller var det forrige natt, eller kanskje natta før der igjen, så Sofie noe som ikke var samme spøkelse. Det var bare gardinen. Men det fikk henne til å tenke på hva hun skal gjøre dersom hun våkner og en mann står ved siden av senga. Jeg vet ikke hva som er verst, spøkelse eller mann…

Martine sitter i intervjuet sitt og tygger videre på at Morten skal flytte og hvor fint det kommer til å gå. Det er mye repriser i Bloggerne. Deretter er vi tilbake i restauranten, hvor turtelduene liksomkrangler om hvem som vasker klær. Så gnåler de litt mer på hvor fint dette skal gå. Vi blir som Aleks og Martine nå, sier Sofie. Vel Sofie, da går det IKKE særlig bra!

Paret får maten sin, og Olivia har sannsynligvis betalt en god slump, for vi får rikelig med nærbilder av den. De har sikkert betalt Sofie litt også, for Morten holder på en evighet med å ta bilde av henne og maten. Jeg kjenner litt på hvor privilegert jeg er som kan spise maten min med en gang, mens den fremdeles er varm. Jeg lever godt med å betale noen hundrelapper for den luksusen.

Morten blir også intervjuet og benytter sjansen til å fortelle hvor bra det skal gå at han og Sofie skal bo fra hverandre. Jeg tror jeg bare slår fast at begge synes det går fint, og så refererer jeg ikke mer av det. Om ikke TV2 er det, så er jeg lei av repriser. Jeg sier ifra hvis de to kommer opp med noe nytt.

I Oslo dukker Vita og Wanda opp til podcastinnspilling i leiligheten til David. De har ikke pyntet seg, sier de. Jeg lurer på hvordan de ser ut når de HAR pyntet seg.. Jeg må bare si at jeg har sett jentene i Kompani Lauritsen, og bortsett fra litt klarlakk i ansiktet (i følge mannen min) er de veldig ujålete og tøffe der.

Iselin orienterer seg om hvem som er Vita og hvem som er Wanda og de skal snakke om at de to bor sammen. Iselin er veldig spent på hvordan de har et sexliv når de deler seng. Uavhengig av om de har kjæreste eller ei, så har de på ett eller annet tidspunkt lyst til å onanere. Iselin bruker ikke ordet onanere, hun illustrerer det ved å sleike seg på fingrene og liksom-gnu på tissen sin.

Iselin starter pent med å la Vita og Wanda fortelle om leggerutinene sine, men vrir samtalen raskt over på seg selv og forteller at hun som barn hadde sex med en bamse som het Tiddi. På VoiceOver forteller hun at hun må bjuda på, for hun kan ikke forvente at folk skal fortelle om sine ting mens hun bare sitter der. Jeg må bare skyte inn at det er en mellomting mellom bare å sitte der og å overta showet. Men Iselin bjudar altså på med utflod, sperm og sexlyst, i følge seg selv. Jeg kjenner at jeg ikke har lyst til å høre podcasten hennes.

Vita (eller var det Wanda) har ikke hatt sex på ett og et halvt år. Hun har ikke kysset noen engang. Derfor får hun frysninger når hun er hos frisøren og vasker håret sitt. Iselin ressonerer seg fram til at Vita (eller Wanda) ikke får seg et knull engang. Så går hun rett på det hun EGENTLIG vil snakke om, onanerer denne jenta? Hun svarer at hun synes det ville vært rart når søsteren ligger i samme rom. Noe mer sensasjonelt får ikke Iselin ut av henne, så hun går over til Wanda, for hun har jo kjæreste.

Det blir ikke så sensasjonelt det heller, for Wanda er for tiden lei av sex og hater å spoone. Iselin ser litt usikker ut, for dette var ikke helt hva hun håpet på. Men hun henter seg inn med å si at sexlysten daler når man har vært sammen en stund. Heldigvis tør Wanda opp litt og forteller at typen hennes ble litt usikker på seg selv når hun ikke ville ha sex mer, men hun forklarte at hun rett og slett ikke har lyst. Det er så enkelt som det.

Vi må skille på sexualitet og sensualitet, sier Iselin, og jeg er sikker på at sensualitet ikke er pensum på skolen hennes. Intervju-Iselin forteller at podcasten hennes skal handle om følelsesliv og kjærlighetsliv og alt som er flaut og ekkelt. Jeg tipper hun håper på en overvekt av det siste. God knull, sier hun til Vita og Wanda (i stedet for god jul), og en ny podcast er født.

I LA har Linnea og Sondre gått tom for ting å filme, så de filmer morgengrøten, morgensveisen og at Linnea skjenker seg vann. Etterpå har Sondre motevisning for Linnea og hun synes han ser ut som en blotter fordi han har lang rød frakk med bar overkropp under. Enig med Linnea! Linnes tror det er en kvinnekåpe og det er Sondre enig i, men siden den passer akkurat over skuldrene vil han gå med den like vel. Den mannen er utrolig sikker på sin egen maskulinitet!

Sondre får på seg en skjorte under og er rødt silkeskjerf vakkert dandert rundt halsen. Linnea synes han ser ut som en blanding av blotter og Willy Wonka. Enig med Linnea! I LA har de pyntet med et digert juletre, og de har ikke gått for ei stakkarslig gran fra de norske skoger. Juletreet er perfekt kjegleformet med symmetrisk pynt og det lyser ekte plastikk. Linnea synes det er pent. Her må jeg si meg uenig.

I Trondheim har det også blitt jul og Sofie tar med seg rottedyret og besøker en venninne. venninnen har også hund, en gneldrete bitteliten moterase. Sofie synes det er veldig fint å bo i Trondheim, særlig siden Celine trives veldig godt. Jeg tror Celine er rottebikkja. Jeg tviler på om hunder merker særlig forskjell på Trondheim og andre byer, så lenge de har familien rundt seg, men ok.

Hos venninnen er også de andre venninnene til Sofie og de skal drikke PepsiMax og spise pizza. Sofie tar ikke øynene fra skjermen til mobilen. Så legger hun fra seg telefonen og sier at hun har lyst til å studere i USA. Ett år i LA og ett i New York. Venninnene hennes støtter henne, for hun har snakket om det så lenge. Rottebikkja hadde kost seg sååå i Central Park, sier Sofie. Den hunden er visst mest stedbundet når det passer matmor.

Pizzaen ankommer og alle jentene må ta bilder av alle pizzaene før noen kan spise. Så spiser de mens Sofie forteller venninnene hvor greit det skal gå at Morten flytter. Kun reprise…

2 kommentarer om “Bloggerne sesong 12 episode 19

  1. Det er litt forvirrende, for noen steder er det oppgitt som bachelor, mens andre steder er det 10 eller 20 studiepoeng. Det kommer vel av at man for å bli godkjent spesialist i sexologisk rådgivning, eller spesialist i klinisk sexologi må ha minimum treårig helsefaglig utdannelse på universitet. Noen steder krever de klinisk yrkeserfaring også. Lenken du viser til er fra 2016. Her kan du lese mer https://www.nettavisen.no/meninger/gamnes/vil-du-bli-sexolog/3423541291.html

   Iselin må gjerne kalle seg sexolog. Det kan forsåvidt jeg også. Men hun er ikke godkjent spesialist i sexologi, slik hun fremstiller det som. Og det er åpenbart at kurset hun går på fokuserer på helt andre ting enn hva en godkjent spesialist i sexologi lærer.

   Hun liker å fremstille seg på lik linje som Helsesista, men det er en vesentlig forskjell på en rådgiver med relevant utdannelse og en rådgiver som har gått et kurs, eller hva man skal kalle det.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s