Influencere og corona – Det er heldigvis ikke portforbud i dette landet.

Det startet med økonomiblnogger Eivind Berg, som solgte ut aksjefondene sine på grunn av Corona. Nå anbefaler han småsparere om å ikke gjøre det samme. Han følger opp med at innlegget om salget var vanskelig å skrive. Dette høres veldig kjent ut, dobbeltmoral er bedre enn ingen moral hos økonomibloggerne også.

Blant influencerne var det Marna Haugen som først kastet seg på coronabølgen. I et intervju gjort av Dagbladet 28. februar sier hun følgende:

– Kroppen min og hjertet mitt blir veldig skremt av det som står i avisene, der det står forskjellige ting i forskjellige aviser – noen hausser det opp, andre dysser det ned

Skremt i kroppen OG i hjertet, godt hun holder hodet kaldt, da! Eller gjør hun det? 11. mars skriver hun følgende på bloggen sin:

Er det slik det skal ende? Altså ikke kom her og fortell meg at jeg er eneste som er en smule urasjonell her. Jeg trenger å få forklart mer enn hva jeg skal gjøre, jeg trenger å vite hvorfor grenser stenges og hva skjer dersom vi ikke gjør det som blir anbefalt. Jeg skjønner at man vil begrense smitte, men jeg savner at noen forklarer, til og med mansplainer, jeg tar hva som helst, for jeg trenger å øke forståelsen for hvorfor vi skal følge myndighetenes anbefalinger. 

Heldigvis kom Greta Thunberg med en forklaring Marna forsto. Forklaringen var akkurat den samme vi har blitt presentert gjennom media, helsevesenet, regjeringen, Statsministeren og Wasim Zahid, men det var altså en svensk tenåring som nådde frem til Marna. Heldigvis oppdaget hun favorittpålegget sitt dagen før. Smudi fra Lerum. Ikke merket som reklame, forøvrig. Det har hun sikkert hamstret.

En som ikke var så tidlig ute er Caroline Berg Eriksen. I likhet med mange andre tok hun barna ut av skole og barnehage, men det var ikke noe #viblirhjemme og #dugnad der i gården. Nei, familien Eriksen skulle på sponset tur til Vestlia Resort. Dvs, først ville de ikke gå med på at det var et sponset opphold.

Skjermdump https://www.carolinebergeriksen.no/2020/03/10/road-trip-geilo/#comments

Kine lurer på om det er så lurt at de drar på «ferie» akkurat i disse koronatider. Som vanlig er kommentarfeltet til CBE en fest!


https://www.carolinebergeriksen.no/2020/03/10/road-trip-geilo/#comments

Koronasmitte er ikke farlig for barn, nei. Hva med alle de disse barna kan smitte videre? Her er det åpenbart en influenser til, som burde ta et kurs med Greta Thunberg.

Ferien på Vestlia fortsetter, det samme gjør festen i kommentarfeltet.

https://www.carolinebergeriksen.no/2020/03/10/weekend-vibes/#comments

Så våkner til og med Caroline Berg Eriksen, og skriver disse bevingede ordene på bloggen sin, med tilhørende bilder av seg selv i en tom hotellrestaurant:

Så er det altså offisielt en pandemi vi står overfor og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg synes dette er utrolig skremmende. Jeg er bekymret for besteforeldre, foreldre, for økonomien til landet vårt og for alle ansatte rundt omkring som går en usikker tid i møte. Jeg håper av hele mitt hjerte at dette ikke er noe enkelte tar lett på, for vi må ta det på alvor. Unngå store folkemengder, jobb hjemmefra om du kan

Janei… Jeg er egentlig tom for ord!

En som ikke helt stoler på regjeringens helseråd er Anne Brith. Heldigvis har hun en del leger som hjelper henne med medisinske spørsmål på Snapchat. Tenk at de tar seg tid til det i disse coronatider!

Heldigvis har Helsesista forstått situasjonen. Under #viblirhjemme og #dugnad anbefaler hun det norske folk om å holde seg der de er for å unngå og spre snitte. Hun legger til et par gode forslag til hva vi skal fordrive tiden med også. Gå i skogen, les en bok, kos deg med familien og rydd strandsonen for søppel. Her har vi en influenser som har forstått oppgaven sin, heia Helsesista!

https://www.instagram.com/p/B9ohwaun05W/

Iselin Guttormsen følger hakk i hel. Hun har gått på, og så av Flytoget, fordi hun ikke ville spre corona.

I dag skulle jeg reist til Køben for å ha aller siste eksamen. Men grunnet situasjonen vedrørende coronaviruset, valgte jeg å bli hjemme. Jeg ønsker ikke å bli en potensiell smittebærer av dette viruset – og når vi i tillegg fikk tilbud om å ta eksamen via Skype. Så gjør jeg det 

https://www.instagram.com/p/B9oYAQ8nLLY/

Jeg ønsker lykke til med eksamen og håper at podcasten din får en oppsving nå som alle må ta sitt ansvar og bli hjemme og underholde seg selv.

En av de viktigeste jobbene en influenser gjør, er å reise på ferie. Det er det mange som nå må se langt etter.

Sofie Nilsen sitter i karantene etter en tur til Sri Lanka og teller på knappene om hun skal dra til Monaco.

 Vi jentene har gledet oss så sykt mye til denne turen, så det hadde vært skikkelig kjipt om vi må avbestille 

Isabel Raad er ikke helt ferdig med sin sponsede tur til Sri Lanka (for det er vel ikke slik at ALLE kom på at de skulle til Sri Lanka samtidig?). Hun har heldigvis ingen problemer med å forstå at hun må sitte i karantene når hun kommer hjem. Etter å ha kost seg noen dager til.

Pilotfrue måtte utsette reisen til Bali, stakkars

Da har vi avbestilt den fantastiske villaen “vår” i Nusa Dua. Det skjedde i grevens tid siden avbestillingen måtte gjøres innen 11. mars klokken 11:59 PM for at det ikke skulle koste noe. Fjoh!

Fjoh?

Som sagt er en av de viktigaste jobbene til en influenser er å reise på ferie. Nest i rekken kommer «møter», eller fiksing av negler, hår, hudpleie, spraytan osv, som resten av befolkningen kaller det. Det er ikke bare ansatte i restaurantbransjen, underholdningsbransjen og detaljhandelen som kommer til å lide økonomisk.

Menneskene som skal få oss til å gå til frisør, neglesalong, spraytan, tannbleking og gud hva ellers man ikke kan klare seg uten, vil nok også kjenne det på lommeboka når folk prioriterer toalettpapir og lapskaus på boks, fremfor ny bluse fra Zara. Og alle salonger skal holde stengt. Dessverre er det slik at det vil komme en flom av permitteringer og opphør som følge av dette viruset, og inntektskilden til influencerne vil falle bort i samme slengen. Kanskje influencerne bør innlemmes i regjeringens kriseplan?

Det finnes gode nyheter i alt dette. Våre nye handle- og reisevaner redder planeten. Og hvis situasjonen vedvarer ut over et par måneder, får vi se influencerne slik de egentlig ser ut, fri for botox og fillers, med vanlige negler og ettervekst i håret. Jeg håper i hvert fall det! Hvis de fremdeles er on fleek etter ukesvis med #dugnad, så skjønner vi jo hvor landet ligger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s