Bloggerne sesong 12 episode 15

Først en liten takk til dere som har påpekt skrekkfilm-musikken TV2 la over klippene til Anne Brith i går (KG TinaG blant annet). Denne perlen gikk meg hus forbi! Bikkja mi har fremdeles traumer etter hylingen til Anne Brith i podcasten, så jeg demper alltid lyden når de sender klippene hennes. Jeg skal bli mer oppmerksom i fremtiden!

Hollywoodfrue

Linnea liker å gjøre det samme hver dag (du sier ikke det…). Iselin minner oss på at plattformene hennes har blitt ganske store (sikkert takket være assistenten med ballerinasveis). Sofie synes det blir kjedelig å bare bo i Norge.

Vi starter med Sofie som filmer seg selv i speilet på badet. Klokka er 21.52 (hun beviser det ved å holde opp skjermen på telefonen) og hun har nesten ikke ligget i ro i dag. Sofie har hatt en uvanlig aktiv dag. Hun har reist til Oslo og fått seg en spraytan. Jeg forstår at hun er sliten, selv trenger jeg å ligge mye i løpet av dagen og hvis jeg hadde hatt TO gjøremål, så hadde jeg svimt av!

Det med spraytan hadde ikke Sofie trengt å påpeke, for hun er helt oransje. Selv synes hun det er dødsdigg, MEN hun har fått en hvit flekk under haka. Den er nesten like stor som neglen hennes, så dette skjønner jeg er krise!

Sofie og vennene hennes skal til LA, og hun gleder seg kjempemasse. Det gjør jeg også. Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg setter pris på at de sender noe annet enn «Morten skal flytte men det går kjempebra». Siden flyet går tidlig, vurderer Sofie og døgne.

Dessverre hadde jeg glemt at Morten faktisk flyttet til Oslo, så de to turtelduene er sammen i timene frem til flyet går. Rikelig med tid til å diskutere at de skal være borte fra hverandre. Gud gi meg styrke!

Et annet sted i Oslo er klokka også rundt 22, skal jeg dømme etter klippebildene. Men om det er samme dag, tviler jeg på, for vi er over på Linnea som drar seg i håret på bloggervis og forteller at hun skal på God Morgen Norges 25 års-jubileum. Så lite penger som TV2 legger i denne produksjonen kan jeg aldri tenke meg at de har kamerateam i Oslo OG LA på samme tid! Sofies reise sammenfaller nok med Linneas forskningstur til UCLA, men er det noe jeg har lært av botoxen til Anne Brith og skjegget til Joakim, så er det at vi ikke følger «bloggernes» liv kronologisk.

Linnea kan ikke være med på GMN sin fest på kvelden, så hun skal få lov til å være i studio hele dagen som kompensasjon. Jeg gleder meg til dette, sier hun, med akkurat samme ansiktsuttrykket som jeg villa hatt dersom jeg måtte sitte i et TV2-studio en hel dag.

For å illustrere hvor tidlig Linnea må møte opp i GMN gjesper hun så høyt i heisen at jeg er redd kjeven hennes hadde gått ut av ledd. Kanskje hun også har døgnet? Hun tas imot av Wenche (kokken) med en god klem. Det beste med å være på GMN er at alt er så annerledes. Det er varmt og godt der, alle er hyggelige og kan hverandres navn og det er både kaffe og frokost. Hvis dette er nytt for Linnea skjønner jeg hvorfor hun vanligvis virker så misfornøyd.

Morten Hegseth kommer inn og klager over den elendige spraytanen sin. Linnea prøver å trøste han med at han ser gylden ut, men selv min fargeblinde far kan se at Morten er helt oransje. Dessuten er fargen ujevn, klager Morten. Linnea spør om han har gjort det på Spraytanhuset, noe Morten bekrefter. Av en eller annen grunn har TV2 droppet å tekste akkurat dette. Lurer på hvorfor (kremt Advokat Veskebærer)

Linnea ser på GMN hver morgen, for det er det koseligste og morsomste hun vet. Det labre stemningsleiet hennes gir mer og mer mening. Men så ser jeg at hun faktisk ser ganske fornøyd ut der hun sitter i studio med programlederne og en gulrotfarget Hegseth. Å se Linnea smile er som å se rett på sola, så vakker er hun. Morsom også! Jeg håper inderlig at TV2 nå skal vise mer av den siden av Linnea.

På Gardermoen er Sofie litt treg, men hun kommer seg på flyet og filmer seg selv mens hun beundrer hvor hvite tennene hennes blir når ansiktet er oransje. Unnskyld, jeg mener gyllen. Vel fremme i LA filmer Sofie seg i speilet (igjen) og forteller at hun har kommet til USA. I tilfelle vi ikke skjønte det etter to minutters klippebilder av palmer, rulleskøyter og solbrune kropper på stranda. Vi får en omvisning i huset de har leid. Det er kjempefint, med flere speil som Sofie kan filme seg i.

Det er kjempefint å være på venninnetur, sier Sofie, for man er én person sammen med kjæresten og én person sammen med venner. Venninne-Sofie skal på byen iført en sort, blank badedrakt (?) med SWAT på ryggen og minimalt med tekstil over rumpa. Venninnene er tilsvarende lettkledd. Hvor er Iselin når man trenger henne? Dette hadde IKKE vært lov i Norge, sier Sofie, for der er det ikke lov med sånn «se på oss». You look fabulous, sier venninnen, og jeg må si meg enig. Ut over det er det lite dialog og mye hyling, så jeg demper lyden for bikkjas skyld.

Linnea begynner å kjenne på hvor lenge en hel dag på GMN faktisk er, og finner seg en stille krok for å lage Brusblogg, og for dere som ikke ser episoden kan jeg avsløre at den sukkerfrie epleutgaven til Battery får strålende kritikk (og rikelig eksponering). Kan det ha noe med at Battery har spyttet litt cash inn i produksjonen til Bloggerne? Hadde Bellaen og Spraytanhuset bladd opp også, hadde sikkert Hegseth vært strålende fornøyd med hudfargen sin. Bare nevner det.

Brus er en av de få tingene i Linneas liv som gir henne energi og gjør henne glad og engasjert. Det er som flytende lykkepiller, sier hun. Jeg tenker at lykkepiller i fast form sikkert ikke hadde vært så dumt i tillegg, for hun ser virkelig ikke lyst på livet!

Så kommer Vår Staude strenende inn, og hun ser kjempeglad ut når hun ser Linnea. Det hadde vært langt mer interessant å se ansiktet hennes hvis det var Anne Brith som satt der. Vår får æren av å åpne gaven Linnea har med til TV2. Det er et duftlys (Scented Pleasure) som Sondre har laget selv. Vår snuser på det, men nevner ingenting om at det lukter godt. Jeg må si Sondre er en mann som er sikker på sin egen maskulinitet, først Britney Spears og nå duftlys…

Et annet sted i Oslo skal Iselin og Hårete Tom på sponset hotell. Tom har jazzet opp det ganske ordinære rommet med en flaske bobler og en rød rose i et sammenrullet håndkle. Iselin blir kjempeglad. Kan det være jentene bak Pretty Flower Box som har klekket ut en ny ide? Jeg er ikke imponert, for jeg foretrekker å sette rosene i vase, men jeg innrømmer at håndkle er mer nyttig en bøtte.

Iselin er nominert til jenteprisen (DET ER SÅ STAS!), men først skal hun på vorspiel med noen av de andre nominerte. Jeg vedder en femmer på at det går som følger: -Du kommer til å vinne! -Nei DU kommer til å vinne! -Nei herregud, DU kommer til å vinne, du er jo såååå talentfull/pen/flink/åpen/vulgær! (stryk det som ikke passer)

Jenteprisen deles ut til folk som taler for kvinners rettigheter, sier Iselin gravalvorlig inn i kamera. Iselin forteller Tom at de andre nominerte er Skam-Ulrikke, komiker Sofie Frøysaa. Jeg er sikker på at det er flere, men det var vel disse to som gir mest klikk til TV2. Så pynter hun seg med to tonn sminke, en dæsj parfyme og en raus omgang med dåsespray. Det er en kvinnes rett til å parfymere dåsa, men jeg frasier meg den retten.

Iselin er beæret over å være med på vorspiel i et så eminent selskap, sier hun og rævsleiker «den etiske hackeren», uetiske hackeren og Anne Briths ridder i blank rustning; Mia Landsem. Så disser de Kari Jaqueson og skåler, til Hårete Tom slipper en brannfakkel: Han synes Kari Jaqueson er fantastisk. Med så mye akryl, dåsespray og Mia Landsem som befinner seg i det rommet, er en eksplosjon uungåelig. Iselin ser etter et hull å synke ned i, men heldigvis skjønte alle at det var en spøk.

Iselin synes det er på plass med en tale til alle de nominerte og er glad for at de er så mange, for det betyr at kvinner er på vei frem mye mye mer enn de noen gang har vært. Og uansett hvem som vinner prisen, så er de alle sexy, rå og deilige! Jeg har ikke sett så mye girlpower siden bestemor brant BH-en sin og gikk i tog for retten til selvbestemt abort.

I LA er Sofie på tur, eller haik, som det heter over there. Hun synes det er så nydelig og skulle ønske vi hadde det sånn i Norge. Alt jeg ser er grus og noen solsvidde busker. Men så skjønner jeg at hun ikke mener naturen, men villaene som ligger strødd oppi åsen. Jeg tenker også at de hadde passet mye bedre i Norge, for det er ikke lett å finne nok vann til de grønne plenene og digre bassengene i tørkerammede California. Men noe sier meg at det ikke er miljøvernhensyn Sofie tenker på. «I want this life so bad», roper hun inn i telefonen. Det må jo dokumenteres, for hvordan skulle hun ellers få nok abonnenter på YouTube til å tjene penger til hus i LA?

Sofie elsker å være i LA, da føler hun seg som seg selv. Etter haikingen skal hun på restaurant og har pyntet seg med et par skjødehunder for anledningen. Hvor fikk hun tak i dem? Har de vært med koffertene fra Gardermoen? Sofie tror hun skal flytte til LA innen ett år (hvordan skal det gå med Morten?) og har begynt å se på leiligheter og skoler. Så sveiper hun kameraet rundt i LAs tristeste gatekryss mens hun sier «se så fint det er hera folkens!»

Iselin har kommet seg til selve festen, hvor en fakkelprodusent har stått for budsjettet. Igjen blir jeg redd for at noe skal ta fyr, for all den hårsprayen som har gått med for å feire kvinners rettigheter må gjøre området like brannfarlig som et parkeringshus fullt av el-biler! Iselin får øye på Joakim Kleven og får veldig lyst til å gi han et kyss på balla. Så snuser hun på han som ei hannbikkje i løpetiden, og jeg får lyst til å rope til skjermen at Joakim er Homo. Med stor H. Gi opp, Iselin og nøy deg med de hårete ballene til mannen din! Det er en klassisk overtenning, sier Iselin.

Mens hun var opptatt av å snuse inn duften til Joakim (lukter godt!) har Iselin mistet Hårete Tom. Hun forteller Joakim at han kommer til å få stå når han ser han, for Tom er kjempekjekk. Joakim hysjer på henne og sier at hun snakker høyest, før han vender oppmerksomheten til noen litt mindre vulgære. Det legger ingen demper på overtegningen til Iselin, som hugger tak i Helsesista. -Jeg studerer til å bli sexolog, roper Iselin med utestemme! -Jeg skal bli sexolog! Sexolog, sexolog, sexolog… Helsesista smiler høflig, før hun napper til seg hånda på beste Vår Staude-vis. Vi snakkes! sier Iselin og Helsesista ser ut som om hun tolker det som en trussel.

Så sporer Iselin opp Hårete Tom og sleper han bort til Joakim. Han har mer hår i rumpa enn han har i ansiktet, sier Iselin og peker på Toms fyldige skjegg. Joakim ser flau ut og prater ekstra lavt, slik at Iselin skal dempe stemmeleiet.

Det er 75 som er nominert til årets jentepris. Det er helt fantastisk, sier Iselin. Jeg ser på oppmøtet og tenker at det hadde blitt ganske skrint hvis de nominerte færre, for det er ikke så mange ut over de nominerte som har møtt opp. Iselin tolker det slik at det betyr at det er så mange nominerte fordi det er så mange jenter der ute som bruker plattformen sin til noe viktig. Hvorfor vant da Mia Landsem i fjor???

Hun gjentok heldigvis ikke suksessen i 2019, vinneren var Papillon, som jobber med å integrere kvinner med flerkulturell bakgrunn.

En kommentar om “Bloggerne sesong 12 episode 15

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s