Bloggerne sesong 12 episode 14

Venter på dommedag

Linnea synes hun har fått en effektiv tur til UCLA og har allerede gått over til engelsk. UCLA I will be back! Hvis Joakim skulle betalt husleie måtte han tatt oppdrag han ikke hadde så lyst på. Anne Brith er sykt stolt av det NYDELIGE huset sitt.

Vi går først til Sørumsand, hvor en skurtresker jobber seg gjennom en åker i strålende sol. Kan det være Per?

Anne Brith filmer seg selv i stua og jeg setter pris på at hun bruker kamerastativ! Joakim er sikkert både kunstnerisk og innovativ, men det håndholdte kameraopplegget hans gjør meg sjøsyk! Vi får et hyggelig gjensyn med Gannigenseren, som sikkert har dukket opp i flyttekaoset. Det er når man flytter at man innser hvor mye greier man faktisk har.

Anne Brith sier at det er ganske mye som skal gjøres før de er skikkelig på plass. Hun føler at hun har tatt seg vann over hodet, for å eie et så svært hus (121 m2) uten å ha en partner. «Det sitter LANGT inne å si det her, menne… jeg føler at jeg kan trenge en mann». Det er ting som skal skrus opp, det skal males, det skal snekres… Alle slike ting vevre, små, feminine damer i rosa pusegensere ikke kan.

Men hun har lagt en slagplan. Hun skal bruke det at hun er singel til noe positivt. I stedet for å sveipe alle advokatene og legene og pilotene til høyre på Tinder, så skal hun nå gå for snekkere, murere, tømrere, elektrikere. Så kan de ha første date hjemme hos henne. Hun synes planen er så god at hun setter igang med en gang. Jeg er ikke kynisk da, spør hun. Orker ikke…

I Oslo ligger Joakim i senga, ferdig nydusjet. Jeg blir litt forvirret over at han har skjegg igjen, men dt er vel som botoxen til Anne Brith, den kommer og går. Det er 7 minutter til klokka er 12, og jeg lurer på hva mamma synes om at han er så lenge oppe. Joakim har bursdag og blir «sjuesyv» år. Han ramser opp status på livet, han er singel, blakk og bor hjemme hos mamma og pappa. Men han er ekstremt lykkelig og har fine folk rundt seg, sier han og bryter ut i gråt. Jeg får ikke helt tak på hva problemet er, for han kværner rundt og rundt uten å komme til noen konklusjon. Men problematikken er at han har en spiseforstyrrelse og at han må jobbe, tror jeg.

Han blir ikke lykkelig over ting han får til, men stresser over ting han ikke får til. Og da blir han ikke lykkelig inni seg. Jeg er ikke psykolog, men jeg har hørt at ledighet er roten til alt ondt, så mitt råd til Joakim: Få deg en jobb, spar noen penger og kom deg ut av gutterommet. Du er 27 år gammel!

Et annet sted i Oslo er Linnea og venninnen ute å kjører bil. Linnea ser nydelig ut i en diger pels. Orker ikke å ta pelsdebatten, men skriver meg bak øret at jeg er skuffet. Og nei, fuskepels er ikke noe bedre #mikroplast.

Linnea har lurt venninnen til å se en serie som var skikkelig ræva. Venninnen lurer på om Linnea tipset henne om den fordi hun (venninnen) er bipolar. Linnea synes bipolardelen i serien var overdreven og at det hele var «et ræva opplegg». Da er de enige om det. De er også enige om at det var dårlig skrevet og replikkene var dårlige og plottet var uoriginalt. Jeg skjønner godt at Linnea foreslo den!

Men så viser det seg at det hele bare var for å få en intro til temaet de egentlig skal snakke om. DE skal skrive mye bedre enn dette. Linnea og venninnen skal få for at de lagde en intro til temaet, de andre bloggerne går gjerne rett på temaet de vil ta opp, uten videre dikkedarer. (Anne Brith vil ha en mann, Joakim er Homo, Iselin er sexolog.). Men manuset var jævlig dårlig skrevet, jenter. Jeg håper dere tar et skrivekurs!

Og det er kurs vi skal snakke om. Linnea vil at venninnen skal hjelpe henne å velge kurs på UCLA. Venninnen plukker ikke opp tråden, for hun blir stresset av trafikken. Det viser seg at venninnen ikke har lappen og at hun egentlig øvelseskjører med Linnea. Eller som Linnea sier, hun sitter på fordi venninnen skal kjøre og skifte dekk. Fra hva jeg ser er venninnen klar for oppkjøring, noe som er bra, siden Linnea skal flytte over dammen. Hvordan skal hun ellers skifte dekk igjen?

Fremme hos dekksenteret blir de enige om at Linnea skal kjøre bilen inn på verkstedet. Hun bommer på løftebukken første gangen, men får til slutt bilen på plass. For å gjøre det hele litt mer dramatisk finner de en gammel skramme bak på bilen og hevder den ble påført nå. Haha, nå datt jeg nesten av stolen. Not! Så påpeker de hvor mange urgeflasker som lå på verkstedet, og Linnea synes det er «ikonisk».

Mens jentene venter på dekkskift viser Linnea venninnen kursoversikten og ber om tips. Linnea liker ingenting av hva venninnen foreslår, før venninnen endelig har jobbet seg gjennom lista og foreslår det kurset Linnea hadde bestemt seg for på forhånd. Da synes Linnea at venninnen er støttende. Det er ikonisk.

Over skogen rundt huset til Anne Brith er det nydelig kveldshimmel. Anne Brith går rundt i huset iført BH og klager over at hun er husredd. Og hun har ungene sine der også, sier hun. Hun har lært av Joakim at det blir skumlere hvis man filmer seg nedenfra med håndholdt kamera, og la meg bare si at vinkelen var mer flatterende på han.

Så legger hun seg ned på madrassen i stua og sier at hun ikke har kommet i dreisen på huset (?) mens hun puster og peser så jeg er glad jeg er alene hjemme, slik at familien ikke tror jeg ser på en helt annen type film. Nei, jeg snakker ikke om Blair Witch Project.

Hun zoomer inn på tinningen sin og drar deg i øyelokket. Øyan mine har ikke fådd tid til å slappe av, sier hun. Hun er helt ødelagt! Anne Brith ber alltid aftenbønn før hun sovner, sier hun. Hun er nemlig en av de få som faktisk tror at det finnes en gud. En av de få???? Hun ber i hvert fall til gud. Lurer fælt på hva bønnene inneholder når hun legger seg i disse dager.

Det er en ledig plass på madrassen ved siden av henne, sier Anne Brith. Det er en fordel om vedkommende bor i nærheten og hvis du skulle være interessert kan du sende søknad i tre eksemplarer til post@annebrith.no. Stilling ledig 20 cm fra Anne Brith. Sjekk at det ikke er assistenten du ender opp hos og sørg for å få kvittering, så du slipper å snekre en gang til.

Utenfor hos mammaen og pappaen til Joakim regner det, men inne er det god stemning, for mamma har laget frokost. Hun har droppet nugatti, men han får både leverpostei og saft og de prater til han med babystemme fremdeles. Mamma har skrevet et bursdagskort som hun leser så fort at TV2 sliter med å få tekstet alt innholdet. Ute! svarer Joakim.

Så hopper de rett til kvelden hvor bursdagen feires videre på restaurant med «the inner circle». Joakim elsker bursdager, men de blir alltid litt ødelagt fordi han føler et forventningspress. Han går ikke inn på hva, men jeg innbiller meg at til og med Joakim skjønner at han må bli voksen en dag. Og det virker ikke som om han har så lyst til det. Han bestemmer seg i stedet for å ikke tenke mer på dette presset.

Det er sol i Oslo igjen, og Linnea har tatt oss med inn til psykiateren sin. DVS fotografen synes bygget psykologen holder til i er så vakkert at han bruker noen ekstra sekunder på å filme det fra ulike vinkler.

Kontoret til psykiateren er også vakkert. Ved siden av han sitter en litt lubben kongepuddel som demonstrativt har snudd ryggen til kamera. Han vil vel ikke eksponeres på søppeltv. Linnea forteller psykiateren (og oss) at hun har vært hos gynekolog og satt inn spiral. Psykiateren nikker medfølende. Linnea forteller at hun fikk sammenbrudd idet hun gikk inn til gynekologen, fordi hun var så redd. Psykiateren klør seg litt forvirret bak øret, han sliter sikkert litt med å sette seg inn i hvor traumatiserende det er å gå til gynekolog, men han henter seg raskt inn og stiller oppfølgingsspørsmål. Han lurer på om hun var redd for det fysiske eller psykiske. Linnea forteller at hun tåler å ha en dårlig dag, men takler ikke å ha et myggstikk. Her må klipperne på TV2 ha vært litt raske på labben, for dette ga ingen mening.

Psykiateren sier psykiaterting, og Linnea drar seg i øyevippene og ser uenig ut. «Det er ikke noen hemmelighet at jeg alltid tenker det negative, og er innstilt på at dette går ikke, at dette får jeg ikke til». Nei det har vi fått med oss… Hun får ikke til å tenke positivt, sier hun og drar seg i øyevippene så jeg er redd hun blir skallet. Kan man kalle det skallet når man snakker om øyevipper?

Linnea kverner og kverner på at hun ikke kan fake at hun tenker positivt, for da føles falskt. Det er så monotont og repeterende at jeg mister fokus og studerer psykiateren i stedet. Han har et ganske interessant kroppsspråk mens Linnea prater. Til å begynne med gnir han seg oppgitt i panna, så folder han armene og vrir seg litt avvisende til siden, før krysser beina også og luter seg fremover og lukker seg helt. Han kan nok fortelle Joakim ett og annet om å ta oppdrag man ikke har så lyst på.

Linnea har nå tatt over hele seansen og er både pasient og psykiater. Psykiateren svarer ett og annet «Mm» mens han ser ut til å gruble på hva han skal ha til middag. Han har min dypeste medfølelse, jeg sliter også med konsentrasjonen i Linneas endeløse utbroderinger om seg selv. Jeg har ikke lest boka hennes, men synes tittelen er treffende. Meg Meg Meg…

Linnea har vært spiseforstyrret over halve livet og synes det tar lang tid å bli frisk. Velkommen i klubben! Hun spør psykiateren om hun skal holde med dette resten av livet og psykiateren sier at hun er på oppløpssiden og det er mange ting i livet som er mer interessant enn å kverne på spiseforstyrrelser. Linnea ser ikke enig ut, men det gjør hun jo sjeldent. Men jeg innbiller meg at hun er redd (selvfølgelig) for å bli frisk, for hva skal hun da kverne på? Hun forsikrer oss om at hun bare later som om hun er frisk, hun ER ikke det altså!

Det er mange mennesker som er mer interessante enn Linnea også, men det tror jeg ikke har slått henne.

2 kommentarer om “Bloggerne sesong 12 episode 14

  1. Fantastisk recap!!! For å trøste Anne Brith litt så kan jeg si at jeg har ett hus på 140 kvm, fet bil og ingen mann – det har gått helt fint i 3 år. Ikke har namsmannen tatt utleggspant i huset mitt heller 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s