Bloggerne sesong 12 episode 13

Vagina i ansiktet

(Anne Brith møter hard konkurranse fra Iselin om å være den mest vulgære og dermed stå for episodenavnet. Iselin er sikkert fornøyd!)

Intro: Caroline (og mannen) er veldig heldige som kan kjøpe gaver til jentene, derfor løfter de blikket og hjelper de som ikke er så heldige. Livet til Iselin kommer til å endre seg nå som hun har en manager. Joakim bor fremdeles hjemme hos mamma og pappa.

Vi starter med Iselin, som jeg et øyeblikk tror at nettopp har stått opp fordi hun har sovesveis. Men så sier hun at hun skal på halloweenfest hos Alexandra Joner, så jeg antar det er del av antrekket. Hun er stressa (og sikkert spent) for folk syr kostymer og det gjør ikke hun. Antrekket hennes er ganske kjedelig. Men hun skal sminkes ganske kult. Foreløpig har hun to veldig interessante striper langs nesa. Contouring gone wrong eller del av kostymet? Vi finner det nok ut…

Salto har slått på stortromma og utstyrt klippefotografen med drone. Et lite googlesøk viser at det ikke er bare bare, man må ha sertifikat og greier. Men oversiktsbildene over Oslo ble flotte, så jeg synes det var verdt det.

Hjemme i kjelleren skal Joakim fjerne skjegget sitt. Han illustrerer hvor skummelt det er ved å mime til I Will Survive (First I was afraid, I was petrified) med innlevelse. TV 2 har gått bort ifra Talentfulle Joakim, og vi er tilbake til Homo (med stor H). Så lenge hovedpersonen synes det er innafor, så får jeg svelge skuffelsen.

Det synes han tydeligvis, for han danser entusiastisk foran speilet med fjeset fullt av barberskum og hyler at han har overtenning. Så stikker han barberhøvler opp i kamera og sier at skjegget han har skrapet av ser ut som rumpehår. Godt forsøk, Joakim, men du ble forbigått av Iselins vaginakommentar. Så er vi over på It’s Raining Men. Dere skjønner tegninga…

Da Joakim har kvittet seg med alt rumpehåret i trynet så ser han ut som om han er 12 år gammel. Hans ord, ikke mine, men da er det nok lettere å forsvare hvorfor han ikke har kommet seg ut av gutterommet. Mamma er enig og kaller han en baby.

Joakim skal ha Halloweenfest med vennene sine og håper på crazy stemning. Han sier at han håper at de blir drita og kliner hele gjengen, mens fotografen filmer en kjøkkenbenk så full av godteri at det minner mest om en barnebursdag. Sukkersjokk har ikke helt den effekten Joakim håper på, er jeg redd. Oppi godteriet ligger det også spons, blant annet strobelys. Jeg håper denne festen ikke også er et resultat av at Bloggerne må ha litt innhold, slik som house warmingen til Anne Brith. Men det er måte på hvor interessant det er å høre de samme flokselene igjen og igjen, så jeg faller ned på at jeg setter pris på variasjonen. Halle-frikin-luja, sier Joakim og vifter med kamera.

Henrik Backh Mortensen dukker opp på døra for å sminke Joakim. Jeg legger merke til at han er den eneste influenceren til nå som ikke har fått SoMe kontoen sin eksponert på Bloggerne. Han er bare «Henrik – Makeupartist». Kan det ha noe med at han avslørte en annen Bloggerne-profil på kontoen sin? Har TV2 blitt truet med politianmeldelse og Advokat Veskebærer? Jeg har ikke hørt noe fra advokaten enda, så jeg våger meg på å legge ut IG-kontoen hans her: https://www.instagram.com/henrikelfmortensen/ Talentfull fyr, men for dere som er mer interessert i avsløringer om Anne Brith, så kan dere gå direkte hit: https://www.instagram.com/stories/highlights/18013546273247891/ Kjøpte følgere blekner litt i forhold til svindel(anklager), men heia Henrik like vel!

Mens Henrik sminker dødningehode på Joakim, blåser Adrian opp ballonger og mamma har satt frem potetgull og sjokolade på bordet. Det skriker mer barnebursdag enn Halle-frikin-luja, men jeg håper det tar seg opp.

Klippefotografen har ikke fått med seg dronen til Sarpsborg, så han filmer fabrikk i hvitt vinterlys. De satt på #Sarpsborg for sikkerhets skyld, for det finnes jo fabrikker andre steder i landet.

I Villa Kulås er det vakkert pyntet, alt er symmetrisk og fargekoordinert. Caroline lager popcorn som stemmer overens med fargetnemaet og Lars Kristian sier at hun ikke må spise det opp før jentene kommer. Jeg vedder på at hun klarer å la være.

Så kjører de reklame for Omvendt Julenisse. Intervjuinnslaget viser en tungt sminket Caroline iført silkebluse og diamantøredobber og prater om folk som ikke får nok mat og gaver. Fotografen sveiper over det sponsede interiøret hennes (før halloweenpyntingen) for å illustrere at det er forskjell på folk.

Caroline og mannen skal ha møte med menneskene bak omvendt julenisse, for de trenger råd og tips. Bakmennene tipser om både det ene og det andre (ønskelapper på senterjuletrærne, blant annet), men tonefallet til Lars Kristian tyder ikke på at han er fra seg av begeistring. Kanskje det skyldes at han vet best selv, eller kanskje det bare er dialekten. Eller kanskje han vet at noen allerede har kommet opp med juletretrikset i Sarpsborg. Vansklig å si.

Tilbake til Caroline i silkebluser, som forteller med alvorlig mine at de har snakket mye om at de skulle ønske at de kunne hjelpe eller bidra på en eller annen måte til de som ikke har det så lett. Så i stedet for å støtte et av de allerede godt etablerte hjelpeorganisasjonene, valgte de å starte sin helt egen.

Den omvendte julenissen fra Siljan forteller at de var veldig snille til å begynne med og ga hvert barn mange gaver. Men de tok ikke med i beregningen hvor raskt barn blir bortskjemte. Barna forlangte like mange gaver neste år av foreldrene sine, og det klarte ikke foreldrene, så da valgte de å skru ned gavedrysset. For bortskjemte barn i jula er ingen tjent med, det vet jo alle…

Jeg tipper Omvendt Julenisse Sarpsborg uansett må legge seg på et moderat nivå, siden Lars Kristian ikke tar til seg tipsene om hvordan de skal samle inn pakker.

Caroline prater videre at hun skjønner at det er vanskelig å erkjenne at man er i en vanskelig situasjon. Hun håper at det ikke hindrer folk i å be henne og mannen om hjelp, for de vil veldig gjerne hjelpe. I bakgrunnen skimtes sponset interiør. Så klippes vi over til paret i bilen sin. Caroline sier at det er fint at de kan gjøre slike ting som dette, for å føle varmen i hjertet. Den setningen sa vel i grunnen det meste.

Lars Kristian har ikke lyst til å snakke mer om hjertevarme og går rett over på parets døgnrytme. Han synes det er sykt å legge seg 11 og stå opp 5.30 hver dag. Skjønner ikke, hva er sykt med seks og en halv times søvn? Caroline skjønner at kritikken kommer til å hagle fra folk som har vanlige jobber, så hun legger til at de ikke sovner med en gang. You know what I mean, sier hun og fniser mens hun ser på mannen sin. Jeg skjønner godt hva hun mener, hun vil presisere at de har en hard og lang arbeidsdag og fremdeles har sex hver kveld.

Paret har kjørt til en Coop Ekstra-butikk, som sikkert donerer et par pakker med surkål ekstra for eksponeringen. Lars Kristian har med en vakkert utformet plakat til å sette på en handlevogn. Caroline forklarer at der kan folk legge mat til de trengende (med litt annen ordlyd). De hevder at det er første handlevogna i Østfold oppe og går, men de finner ikke akkurat opp kruttet, de to. Slike handlevogner har vært vanlig i mange år. Men de har ikke like flotte plakater da. Hjelp Oss Og Hjelpe, for eksempel, har kuttet ut den grafiske designeren og gått rett til budskapet: «Her kan du legge mat til de trengende» (i litt annen ordlyd).

Lars Kristian tar bilder av en vakkert pyntet Caroline og ikke fult så vakkert pyntede omvendte julenisser fra Siljan (de må gå i profilerte klær, stakkars) foran handlevogna, mens stemmen til Caroline forteller at dette er helt nytt for dem. De aner ikke hva de kaster seg ut i, sier hun. Nei, det ble vel ganske tydelig etterhvert, hvis jeg ikke husker feil. Hun er veldig bekymret for at de ikke skal få nok, men hun håper at folk ønsker å bidra så de ikke står i slutten av september og ikke har nok til å hjelpe de hun og mannen vil hjelpe. Den setningen var også ganske beskrivende, så jeg uthever den også.

Så kjører Lars Kristian en profilert bil ut av en garasje. De har brukt den samme grafiske designeren, legger jeg merke til. Takk og pris, tenk om bilen og handlevogna ikke matchet! Lars Kristian var veldig begeistret for bilen de har fått låne. Han lyste opp som en omvendt julenisse, sier Caroline. Det er ikke så rart han er glad, for ellers måtte han jo tatt kostnaden med ekstra kilometer på privatbilen deres. Overtenning sier Caroline, hun tror det er noe med menn og biler. Jeg tror det er noe med Bloggerne og ordet «overtenning».

I Oslo har Iselin fått på seg det kjedelige antrekket. Det er en undertøysbody, tror jeg. Ingenting å si på utregningen. Hun er stresset (og spent, sikkert) fordi han skal være alene på et hotellrom og bli sminket (hva med makeupartisten?), så hun har ringt søsteren sin så hun kan fungere som anstand.

Makeupartisten har sagt at hun trenger tre timer på å klistre en vagina i ansiktet til Iselin, og nå har de dårlig tid. Vaginaen skal lages av voks og silikon, forteller Iselin, og legger til at hun må ta det av før hun legger seg, for hun kan ikke gå i møte i morgen med «klitt» på nesa.

Halloween har sklidd helt ut og blitt en jævla sexfest, sier Iselin. Jeg er så glad ungene mine ikke vanker i de kretser! Damer blir objektivisert og seksualisert gjennom kostymer. Iselin har derfor valgt en ti år gammel holden-badedrakt (med dyp utrigning og blonder). Ansiktet må derfor være «on fleak». Men siden Iselin studerer sexologi et det greit å touche innom sextemaet. Siden Iselin studerer underliv og kjønn, skal hun ha en vagina i fjeset

Jeg vet ikke hvor Iselin studerer, men et lite googlesøk viser at underliv og kjønn ikke akkurat er hovedtema på sexologi-studiet på UiA, UiO, Sexologiskolen eller OsloMet. Jeg håper at hun snart kommer til mer relevante deler av studiet sitt, for dette er bare vulgært!

Det går an å kle seg ut som politimann eller brannmann, sier Iselin til søsteren, for da slipper man å ha så korte kostymer at rumpeballene tyter ut. Jeg tenker at drømmescenarioet til Iselin hadde vært om hun var den eneste som møtte opp i sexy kostyme. Særlig siden det er kjendisfest. Iselin har alltid drømt om å bli kjendis, sier søsteren. Iselin retter på henne og sier at hun alltid har drømt om å BLI VENN med en kjendis. Hvem hadde trodd at hun og Joakim hadde noe til felles? Tenk at lille rumpesmula fra Drammen skal mingle med kjendisene, sier Iselin i et mislykket forsøk på humble bragging.

Fotografen har fått lov til å kjøre drone over Oslo i mørket også. Jeg lurer på om man må ha ekstra sertifikat for det?

Makeupartisten dukker opp og ser ikke det minste skummel ut. Iselin forklarer hvordan hun vil se ut og sier at hun har kjøpt blodampuller og tamponger til munnen. Søsteren ser ut som om hun skal kaste opp og jeg føler det akkurat på samme måte. Makeupartisten sier at hun har googlet masse vaginaer, men i tilfelle hun er usikker på dimensjonene sier Iselin at hun må ha en stor slurve-slarve som matcher munnen.

Hos Joakim har mamma slengt på noen små plastikkgresskar og en oransje girlander, så vi skal skjønne at det ikke er barneselskap. Sminken til Joakim er skikkelig bra! Henrik minner Joakim om at han ikke kan klemme noen og mamma legger til at ingen får kline i den hvite sofaen. Dette tar nok av!

Den første gjesten dukker opp og hun har verken puppene eller rumpeballene på utstilling. Det har ikke gjest nummer to, tre, fire, fem eller seks heller. De har nok ikke fått beskjed om at de skal bli objektivisert og seksualisert. Gjest nummer syv har kanskje litt kort skjørt, men kommer unna med det fordi hun er SuperMario. Siden de aller fleste gjestene er jenter tror jeg vi kan si at den hvite sofaen til mamma er trygg. Det blir lite klining på Joakim.

Iselin er ferdig sminket, og jeg lurer veldig på hva hun makeupartisten har googlet, for det minner ikke om en eneste vagina jeg har sett. Det ser ut som om Iselin har tryna i bolledeig. Siden det er hennes første møte med pressen er hun litt stresset (og sikkert spent) på hvordan de vil ta imot kostymet hennes. Jeg tenker at Iselins behov for å prate om kjønnsorganer forklarer hva bolledeigen er ment som.

Klippene fra festen viser skuffende få rumpeballer. Faktisk tror jeg Iselin er den eneste som har gått for seksualisering og objektivisering, med mesteparten av rumpeballene på vift. Hun møtes av Sebastian, Davids høyre hånd, som har byttet ut ballerinasveisen med utslåtte krøller og gul ballkjole til langt nedenfor knærne. Ikke en eneste rumpeballe å spore der heller. Han forteller Iselin hva hun skal si når hun møter pressen. Er det noen som blir overrasket over at det viktigaste er å si at hun er sexolog?

Iselin stiller opp for fotografene, før Sebastian loser henne bort til God Kveld Norge. Jeg legger merke til at hun ikke sier hun er sexolog, men at hun studerer sexologi. Lurer på om Sebastian er skuffet. Så hilser hun på vertinnen med et supersonisk hyl Anne Brith verdig, før hun blir tildelt en drink, med sugerør så hun klarer å drikke med alle leppene sine. Iselin føler at hun hører hjemme blant kjendisene.

6 kommentarer om “Bloggerne sesong 12 episode 13

  1. Herregud, jeg oppdaget denne siden i dag tidlig, og jeg har ikke gjort annet enn å lese alle oppdateringene på Bloggerne-episoder i hele dag. Det er fordelen med studenttilværelsen. Vil nesten driste meg til å si at jeg fikk overtenning, men er tross alt ikke blogger, så holder meg for god for det. Fantastisk gøy blogg. Du er morsom på en lavmælt måte, og jeg koser meg fryktelig mye. Ny, fast leser fra nå av!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s