Bloggerne sesong 12 episode 12

Denne episoden ble litt forsinket, beklager det!

Jeg trenger mer kjærlighet

Martine er glad i Aleksander og hun er glad i å jobbe og hun må prøve å finne en balanse. Iselin har sagt opp jobbene sine og satser fullt på influencerlivet. Joakim fant ikke på noe smart å si, så TV2 kjører en reprise på: «Hvem vet om jeg skal få barn og gifte meg, men jeg vil ha en kjæreste som jeg kan se på og falle helt vekk i blikket hans».

Fotografen har funnet et nytt utsiktspunkt over Oslo, og jeg finner ikke ut hvor det er. Det irriterer meg.

Martine og Aleksander studerer seg selv i kameraet de har fått utdelt og Martine synes hun ser jævlig ut fordi hun har gårsdagens sminke. Aleksander synes hun er kjempefin og for å være ærlig ser jeg ikke noe forskjell fra vanlig. Aleksander synes de skal pleie kjærligheten og forteller at de skal på tretopphytte. Martine blir liksom kjempeoverrasket, men hun vet nok like godt som alle andre at dette er noe spons de må i gjennom for å finansiere Bloggerne. De skal gjøre masse aktiviteter der, sier Aleksander, og jeg antar at det er del av avtalen.

Aleksander sier at de må pleie kjærligheten, for Martine gjør altfor mye for å ødelegge kjærligheten. Så kysser de sidelengs så de kan studere seg selv i kameraet samtidig. Martine har myke kinn og Aleksander har myk pung. Nei, det siste var visst spøk.

Hjemme god foreldrene til Joakim står hovedpersonen selv i stua og vingler med et håndholdt kamera og sier at han ikke vet hvordan han skal starte videobloggen. Er det DET de kaller det! Joakim har fått brev, og det er litt too much. Han vet ikke hvordan han skal fortelle det. Han føler at ingen kommer til å tro han, dette har aldri skjedd han før. Det er den sykeste tingene ever!

OK nå er forventningene skrudd i taket hos meg! Har han fått brev fra Hamar (sender de brev?). Har han blitt innkalt til Hans Majestet Kongen? Nei, han har fått brev fra en hemmelig beundrer. Vi vet at det er fra en hemmelig beundrer, for det står akkurat det på konvolutten: FRA EN HEMMELIG BEUNDRER (men blokkbokstaver). Men det står der adressen skulle stått. Brevet er ikke frankert og det står ikke hvem brevet er til. Hvordan kan Joakim vite at det er til han? Han har jo fortalt at det er broren som har draget der i familien. Eller kanskje det er til en av foreldrene? DET hadde vært underholdende!

Inne i konvolutten er det masse gule post it-lapper. Joakim tar seg bryet med å lese dem for oss: «Du er fantastisk». «Noen ganger er virkeligheten som en romantisk komedie». Lappene sier heller ingenting om hvem de er til, men ut ifra ordvalget tror jeg at han spiller på samme lag som Joakim. Det står ikke hvem de er fra der heller, noe Joakim synes er mest urovekkende. Det kan jo være en «prank», eller en «creep». Shit!

Et annet sted i Oslo drikker Iselin te med Sandra Lyng. Hun ble kjent med Sandra på byen. Iselin og venninnene hennes hadde alle kledd seg i leopard, og så kom Sandra i leopard også og da ble det bare wiiiii. Slikt blir det vennskap av, det skjønner til og med jeg.

Iselin forteller om utdanningen sin. Nå skal hun skrive master om porno. Sandra synes Iselin burde holde foredrag på ungdomsskoler og hvis en influenser på død og liv skal inn på en ungdomsskole velger jeg Iselin over Anne Brith tvert.

Enten er det klønete klipping, eller så er Sandra klønete på skifte av samtaleemner, men hun begynner plutselig å prate om musikk. Sandra synes også at Iselin burde drive med musikk, for det hadde hun «passion» for. Iselin sier at hun investerte sykt mye penger i det. Men så slo hun ikke igjennom, så da fortsatte hun og blogge. I fjor var hun med på Idol, og Sandra lurer på hvordan det var. Iselin svarer at det vet jo Sandra. Mye nervøsitet og venting og flinke konkurrenter. Iselin sier at Sandra var ung og lovende, mens Iselin er 31 og skrukkete. Jeg vil ikke vite hvor hun er skrukkete, for det er ikke i ansiktet. Men kjenner jeg Iselin rett, så får jeg snart vite det like vel.

Sandra svarer med gravrøst at det ikke er sundt å være 16 på Idol. Iselin skjønner det og Sandra nikker så selvmedlidende at man skulle tro at Jan Fredrik Karlsen hadde øksemyrdet helle familien hennes. Så hintes det masse om mannfolk og nå er Sandra fette lei og forbanna. Hun orker ikke å prate om det (hun gjorde akkurat det), men de som vet, de vet. Newsflash: De som driver trakassering kunne ikke brydd seg mindre om ofrene sine, så ikke sats på at samvittigheten deres skal stå for straffen.

Så diskuterer jentene morsrollen og bruker så mange floksler at jeg lurer på om de har gått amok på sånne ordtaksider på Facebook. Iselin er overrasket over at praten gikk så lett (hun hevdet da at de var venninner?) og hun hadde ikke sett for seg at Sandra skulle åpne seg så mye. Iselin leser tydeligvis ikke Se og Hør, Nettavisen, Dagbladet, TV2, Vg osv, Sandra lever jo av å brette ut om seg selv!

Det blir veldig tydelig at dette møtet er iscenesatt av TV2. En TV2-skapt kjendis møter en annen TV2-skapt kjendis, og slik opprettholder de kjendisstatusen slik at TV2 kan fylle kanalen sin med «nyhetssaker» om kjendiser.

Martine og Aleksander er på vei til tretoppene. Martine har på seg så mye sminke at det burde holde over natten og vel så det. Aleksander sutrer litt over at hun brukte lang tid. Martine prøver å lette stemningen med å spille på slurva til Aleksander og si med babystemme «Åh, vi skal må sjæstetur». Humøret til Aleksander bedrer seg ikke det grann. På videobloggen (takk Joakim!) forteller begge at de har hat lite tid til hverandre (igjen) og Aleksander sier at det går ut over forholdet (igjen).

De ankommer den sponsede trehytta, og for de som skulle være interessert kan jeg røpe både navn, hjemmeside og lokasjon i kommentarfeltet. Hytta er langt opp i tretoppene og har en fantastisk utsikt. Prisnivået ligger over hva jeg ville betalt for å bo i ei hytte, bakkeplan eller ei.

Martine har tatt med seg litt jobb og sitter med nesa i telefonen. Aleksander ser sur ut. Han skulle gjerne hatt litt mer kjærlighet, sier han med tårevåte øyne inn i kamera. Hva koster det å frakte en Oldsmobile til Bergen?

Hos Joakim ringer det på telefonen OG døra på en gang. Joakim ser vettskremt ut og filmer seg selv opp fra hula si i kjelleren på beste Blair Witch-vis. Jeg blir litt redd selv, dette er ikke den vendingen jeg så for meg Bloggerne skulle ta! Han setter fra seg kameraet og går ut av kameravinkel og åpner døren. Jeg tar fram puta og holder meg for ørene, for jeg hater jumpscare! Men så viser det seg at det er posten som skal levere en pakke.

Vi er ikke helt over det skumle like vel, for pakken har gitt Joakim høy puls. Et kjapt googlesøk forteller meg at høy puls ikke er tegn på miltbrann, så jeg utelukker hvitt pulver. Pakken har heller ikke «bombefasong». Det viser seg å være sponsede produkter. Joakim var redd det var en gave fra den hemmelige beundreren.

Joakim tar opp igjen jakten på den hemmelige beundreren. Han har ringt alle venninnene sine og ingen av dem står bak. Joakim synes det er sykt creepy og veldig rart, men det gjorde dagen hans. Det gjorde sikkert dagen til TV2 også, for er det noe Bloggerne trenger, er det nytt innhold.

Sandra Lyng og Iselin skal spille inn podcast. Temaene er sex i svangerskapet, sex etter svangerskapet, doktorleken (?) og hvordan snakke med barn om sex. De ansatte i studioet setter frem frukt til jentene og jeg ber til gud om at Iselin ikke setter tennene i en pære under innspillingen. Man skulle tro at jeg var immun mot smatting etter x antall podcaster med Anne Brith, men jeg får fremdeles analprolaps av det.

Damene går rett på sex etter fødsel. Det kan man ha etter 6 uker. Iselin blir irritert over 6-ukers reglen, for det kan få mannfolka til å telle ned dager og så forvente sex på dag 0. De bare kjører på og det blir ikke tatt noe hensyn til om mor er klar verken fysisk eller psykisk. Jeg blir sjokkert, for jeg ante ikke at grove voldtekter av nybakte mødre var så utbredt! Mannen til Sandra er heldigvis ikke sånn, Iselig gjør ikke noe forsøk på å frikjenne Hårete Tom.

Iselin synes man skal satse på sensualitet framfor sexualisering etter fødsel. Man kan kile stryke og please hverandre uten penetrering opp i mente. Jeg synes det siste går under «sex», men ok…

Jeg får ingen svar på hva doktorleken er.

Iselin legger ut igjen om hvor lett det er å prate med Sandra og at hun håper at de kan treffes igjen utenom jobb. Så da hadde jeg rett når jeg tippet at det var et TV2 arrangert vennskap. Jeg innbiller meg at jeg ser mye av slikt i Bloggerne.

I de dype skoger skal Martine og Aleksander gjøre noe så radikalt som å legge igjen telefonene sine og gå en tur. Aleksander ser ut til å lysne litt Og Martine kommer ikke mer enn tre meter fra hytta før hun overentusiwastisk hevder at det er så koselig at de må gjøre det oftere. De to går hånd i hånd mens Joakim forteller på VoiceOver at Martine har to personligheter. Den ene jobber og den andre er han glad i. Salto filmer Martine i sakte film hvor hun løper over en eng og kaster seg i armende til Aleksander. Stemmen til Aleksander forteller videre at han skulle ønske at Martine jobbet mindre slik at hun hadde mer tid og overskudd til han. Han føler seg nedprioritert.

Er det noen som kan sponse bilfrakt for en oldsmobile fra Oslo til Bergen?

Tilbake i hytta sitter de i hver sin ende av sofaen med nesa i telefonen. Aleksander er sikkert drevet til det fordi Martine jobber. Han forteller at han må komme seg hjem (til Bergen) og har bestilt togbillett til torsdag. Han gjør alt for å legge opp til at Martine skal trygle han om å bli, men Martine tar det med fatning og sier at han får lov til å dra. Aleksander blir sur igjen. Martine ser det og lover at hun skal savne han. Etter to dager.

Det er Martine sin tur til å sitte foran kamera og grine. Hun er veldig sliten men kan ikke skuffe noen heller. Hun føler at hun skuffer Aleks ved å la han være så mye alene. I følge Martine hjelper han henne hele tiden og det klarer hun ikke å være nok takknemlig for. Hun faller ned på at hun må ta det roligere og prioritere ting som betyr noe for henne, og TV2 illustrere hva det er ved å vise Martine som kysser Aleks i sakte film.

2 kommentarer om “Bloggerne sesong 12 episode 12

  1. Du spurte forleden om nye forslag,og jeg har et program du bare må skrive om. «Jan Thomas søker drømmemannen» på TVN hadde vært gull om du kommenterte! Please?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s