Tjuvstart med Kleiven og Anne Brith

Kleiven drar igang showet med at Anne Brith har vært bakeblogger i hele 9 år. Det er et helt år mindre enn Anne Brith selv har sagt hun har blogget de siste 4 årene. Jeg skal ikke henge med opp i Blogger-matematikk, men synes det er festlig at han kaller henne bakeblogger. Han skal møte henne på favoritt bistroen på Aker Brygge og jeg kan forestille meg hvor gira Anne Brith må være med tanken på kjekk mann og Aker Brygge i kombinasjon.

Lydkvaliteten på podcasten er elendig, og jeg sliter med å finne et volum som gjør at jeg hører Kleiven, men som ikke havarerer hørselen min. Jeg hadde glemt hvor lite radiovennlig stemmen til Anne Brith er. Jeg tilgir han for det er sikkert mye billigere å spille inn podcast på bistro på Aker Brygge, enn i studio på Aker Brygge. Det er sikkert en grunn til at Kleiven ikke har utleggsforretning på leiligheten sin.

Kleiven innleder med at han har fått med seg at Anne Brith ikke skal være blogger mer. Jeg er superspent på hvilken av unnskyldningene sine hun skal bruke, eller om hun rett og slett går for sannheten. Svaret til Anne Brith tror jeg er i samme postkode som sannheten, hun sier at hun bare ble lei.

Anne Brith: Hvis livet ditt blir at du må lag noe føre bloggen, så e du på feil vei! Eller spor, mener jeg.

Kleiven: Mm

Anne Brith: Hvis du blogge førr at du har får energi av det

Kleiven: Mm

Anne Brith: Og hvis du blogge dæ som skjer i livet ditt, skjønner du?

Kleiven: Mm

Anne Brith: Og og det du gjør…

Kleiven: Mm

Anne Brith: SÅ e de helt greit, for da DELER du dæ som, dæ som skjer…

Kleiven. Mm

Anne Brith kjører en reprise fra egen podcast, hun rabler i vei om at dagens bloggere har et kjedelig liv og derfor finner på ting for å skape innhold på bloggene sine. Og drama. Og klikk. Men Anne Brith opplevde så mye hat at hun bestemte seg for å gjøre noe annet i fremtiden. Anne Brith sier at haterne hennes ødela samarbeidene hennes, særlig med de store merkevarene. Jeg har innmari lyst til at Kleiven skal utfordre henne på dette. Jeg har så mange relevante spørsmål: Hvorfor har Anne Brith så mange hatere? Særlig i forhold til andre influencere (som beviselig har samarbeid nok til å leve av dette). Hvorfor gikk de etter de store samarbeidspartnerne hennes? Hadde hun store samarbeidspartnere i det hele tatt? Og ikke minst, hvordan vet hun at det er hatere, og ikke helt vanlige kritikere? Men Kleiven nøyer seg med et lite «Mm».

Anne Brith kom da på den glimrende ideen at hun skulle eie samarbeidspartnerene sine, for da kunne de ikke si nei til henne. Jeg er litt usikker på hvordan hun mente hun skulle få råd til å kjøpe opp. Ecco, TilBords, Gerry Weber osv, men det har vist seg at kilden av naive bloggerspirer er nærmest utømmelig, så hun var kanskje inne på noe?

Anne Brith bestemte seg for å eie marekedsføringsplattformen (Blogghuset antar jeg) og så skulle hun gå inn på eiersiden til en haug med grunderselskap. Disse skulle hun markedsføre gjennom sine kanaler. Jeg har så lyst til at Kleiven skal spørre henne hvordan hun så for seg at samarbeidspartnerene hennes skulle like henne bedre bare fordi hun hadde en annen plattform, men han nøyer seg med et «Mm».

Jeg begynner å synes synd på Kleiven, for det er han som har navnet sitt på podcasten, men det er ingen tvil om hvem som er stjernen. Man skulle nesten tro hun hadde svindlet til seg podcasten hans.

Anne Brith forklarer hvordan hun ser for seg at dette samarbeidet skal fungere. Det skal være langvarig, ikke noe hasta la vista der i gården. Jeg skjønner ikke bæret. Det gjør åpenbart ikke Kleiven heller, men han gjør en liten variasjon og sier «forstår», for ikke å virke dum.

Anne Brith sier at det er veldig mange grundere der ute som har en ide og mangler markedsføringlsplattform. Jeg er usikker på hvor Anne Brith passer inn, for hun har en plattform, men hun bruker den hovedsakelig på fest , kattekos og eksponering av barn, og innimellom tigger hun spons. Rekk opp handa alle som har sett Anne Brith aktivt bruke sine kanaler for å promotere noen andre. Ikke det nei…

Kleiven snapper ut av dvalen og spør Anne Brith om hvordan haterne kunne ødelegge for Anne Brith. Jeg jubler nesten i sofaen, han ER virkelig svindeljeger!!! Anne Brith sier at de sendte meldinger til samarbeidspartnerene hennes og sa ting som ikke var sant. Anne Brith hadde en dyp «connection» med mange samarbeidspartnere, men noen var kun opptatt av salg (er ikke det hele poenget?), og de fikk opptil 10 mail med løgner og da avsluttet de samarbeidet.

Kleiven bryter heldigvis inn og jeg tror han skal påpeke at det ikke henger på greip at noen avslutter et samarbeid på bakgrunn av ynkelige 10 mail, HVIS det som står i mailene ikke er sant. Men han er mest opptatt av kjønnet på avsenderne.

Anne Brith sier at det er kvinner, fortrinnsvis eldre kvinner, for ungdommer kan begrense seg på nett, påstår hun. Jeg får lyst til å le. Anne Brith legger seg om kvelden og takker hater’sene sine for at de har fått henne til å tenke nytt, for uten dem hadde hun aldri vært her i dag. usikker på hvor «her» er, men jeg antar hun mener på Bistro med Kleiven, for resten av livet hennes er ikke mye å trakte etter.

Kleiven våkner igjen og spør hva Anne Brith har gjort galt for å få få haterne til å ringe samarbeidspartnerne. Heia Kleiven!

Anne Brith trekker lenge på dette, det er nok ikke så ofte hun får dette spørsmålet uten å kunne trykke blokker. Men Kleiven er både kjekk og mann og tar sikkert regninga fra bistroen, så hun leter bakerst i hjernen for å komme opp med en plausibel forklaring. Hun faller ned på at det er fordi hun deler livet med barna. Blogger-omskriving for utlevering av mindreårige der altså. Anne Brith er en person som KUN skryter av folk rundt seg og hun heier på barna sine når de får seksere og det skal man ikke når man bor i Norge. I Norge er det janteloven som regjerer. Kleiven nøyer seg med et «Mm».

I dag tør ikke Anne Brith å si hva barna hennes gjør, eller har oppnådd for hun vet at det ikke blir godt tatt imot. Så de koser seg kun med det hjemme, for det er ingen som ville trodd på det uansett hvis hun hadde sagt at en av ungene nesten kun har seksere. Og da får hun mer hat.

Kleiven går på den og sier at haterne har endret Anne Briths adferd. Anne Brith klarer ikke helt å plukke opp den tråden, for til og med hun skjønner at hun ikke har endret seg en tøddel. Hun drar heller en «uffameg jeg er så alene…»

Kvinner i business er lite smarte, sier Anne Brith. Kleiven har tydeligvis ikke fulgt businesskvinnen Anne Brith, for det høres ut som om dette er nytt for han. Anne Brith sier at det er for at kvinner ikke tenker stort, det er derfor 80 prosent av aksjepostene i Norge blir eiet av menn. Da Anne Brith fikk oversikt over sin business og så på det som en mann ville gjort, så så hun at hun måtte være enda mer profesjonell og ta det til det neste nivået.

Her gir jeg opp å skrive en passende kommentar og overlater til dere lesere å sette ord på hvor uvirkelig dårlig selvinnsikt Anne Brith har.

Anne Brith tok det til det neste nivået og ble investor.

Kleiven får inn et ord og spør om hva dette betyr for hverdagen hennes. Får han ikke kakeoppskrifter lenger?

Anne Brith forsikrer han om at hun fremdeles er influenser for hun har flere hundre tusen følgere på sosiale medier (12 300 av dem er ekte følgere også). Kleiven skal fremdeles få noen kakeoppskrifter

Kleiven sier at Anne Brith er en av de influencerne som kunne noe i utgangspunktet. Nå er de fleste kjent for å være kjent.

Anne Brith griper sjansen med begge hender og forteller om influencerprogrammet sitt. hun sier til ALLE at de må ha noe genuint. (Genuine barn, genuine problemer, genuine helseplager, genuine kredittkort… ). Man kan ikke bli influenser hvis man bare er pen og skriver om mote (Hæ?). Anne Brith kjører reprise fra egen podcast, det hjelper ikke å være med på Paradise Hotel og ha sex med tre forskjellige. Er hun uvenner med Isabelle Eriksen, eller har hun bare glemt at hun eksisterer, nå som hun sitter i fengsel?

Anne Brith må trekke pusten og Kleiven benytter sjansen og skyter inn et spørsmål: Hva gjør dette med morsinnstinktet ditt? Seriøst Kleiven? Var DET det du lurte på???

Anne Brith lar seg ikke vippe ut av salgspittchen sin og fortsette å gnåle om talenter. Hun var god på baking. Hun var BEST på baking, faktisk. Kanskje ikke best da, men DRITGOD. Når hun skal hjelpe andre så spør hun hva de er gode på. Hun trekker frem datteren som eksempel. Alle som har fulgt med på Anne Brith med et halvt øye vet hva datteren ar god på, men Anne Brith kjører en reprise. Kanskje like greit, for Kleiven er tydeligvis ikke en av de mange hundre tusen følgerne.

Siden ungene til Anne Brith har blitt tenåringer er de interessert i Paradise Hotel. Det hjelper nok at mor inviterer pærra-deltakere i konfirmasjonen også. Anne Brith tror ikke nødvendigvis at PH ødelegger merkevaren din. Martine Lunde har klart seg, men den sesongen var veldig spesiell, sier hun. Jeg tar hennes ord for det, det blir IKKE recaps fra PH! (Tror jeg).

Kleiven kaster henne et bein de sikkert har avtalt på forhånd: Er det for mange som tror på de lettvinte løsningene?

Anne Brith mener det og hun sier ukentlig til de hun coacher i beste Petter Solberg-engelsk: there is no elevator to success, you have to take the elevator. Hørt den før? Kanskje Anne Brith mener at ABIP-deltakerne skulle høre podcasten hennes, for hun har vel ikke pratet med noen av dem ukentlig?

Veldig mange kommer til meg og sier uh uh hkk …(vanskelig å forklare, men det høres ut kvelelyder). Jeg tror vi er over i krisesentersekvensen. Men så dreier det seg om at folk tror blogging er enkel jobb. Det er det IKKE, det er beinhardt å legge ut to-tre innlegg om dagen OG oppdatere instagram OG higlights (striping av hår?). Det tar tid! Det kan jeg skrive under på, for nå har jeg skrevet recap av 10 minutter med podcast og det har jeg brukt 20 minutter på.

Kleiven vil tilbake til bloggingen hennes. Er det noe du angrer på?

Ja, selvfølgelig! Svarer Anne Brith. Hun har en lang liste av ting hun kunne gjort anderledes. Hun har en hel haug av blogginnlegg hun AAAALDRI skulle postet. Kleiven lurer på om hun har et godt eksempel. Anne Brith fniser så hysterisk at det blir stille i lokalet, men hun klarer ikke helt å komme på et. Det er noen blogginnlegg hun har slettet, sier hun. Hun tror det er tre eller 4. Kjære vene, jeg vet hun er dårlig på tall altså, men hun har faktisk slettet hele jævla bloggen! Det må være tusenvis av innlegg! Kleiven gir seg ikke, han vil ha eksempler, noe som gjør at Anne Brith fyller det neste minuttet med «Ehhh… ehhhm… eeeeemmm (smatt)».

Så biter Anne Brith i det sure eplet og innrømmer at det ikke var så lurt å direkte navngi mennesker. Jeg antar hun viser til da hun hang ut navngitte mennesker for å ha sjekket skattelisten. Selv om man bare har hatt innlegget ute i ti minutter OG sier beklager ti tusen ganger, så vil ikke den andre siden godta det uansett, da er du hengt uansett. Jeg tenker at hun hadde vært litt mindre hengt hvis innlegget lå ute i bare ti minutter og hun hadde beklaget tusenvis av ganger, men sannheten er at det lå ute mye lenger enn det og Anne Brith har aldri beklaget. Og dere, det innlegget er ikke på min topp ti liste engang, over innlegg som aldri burde vært lagt ut!

Anne Brith går over til å sammenligne seg med toppidrettsutøvere. Man lærer ingen ting hvis man ikke trår feil, sier hun. Så hun sammenligner feilpasninger og bakglatte ski med grov uthenging av sine nærmeste. Bare Anne Brith kan trekke den konklusjonen! Anne Brith kommer med en lang tirade om hvilke fortrinn dette har gitt henne og Kleven høres ut som om han er mer interessert i maten. enn i henne, så hun avslutter med en skarp «Skjønner du?!»

Kleiven har tydeligvis ikke hørt etter, så han tar en uelegant overgang og sier at han synes ordet «influenser» er utrolig dårlig. Både jeg og Anne Brith er enige, jeg mer genuint enn henne, tror jeg. Men Anne Brith synes ikke det er noe godt alternativ heller. Hun kan liksom ikke kalle seg forbilde (no shit!) og hun ønsker ikke å være det heller. Men hun har blitt presset, med trykk på presset, til å bli et forbilde. Stakkars Anne Brith, alt hun har blitt utsatt for.

Anne Brith begynner med Adam og Eva igjen og forteller at hun først var en kakebaker. Kleiven har tydelig mistet fokus igjen og konsentrerer seg om maten. Kan jeg bare skyte inn at det er nesten like ekkelt å høre han spise, som den evinnelige smattingen til Anne Brith? Han fortsetter med å si «Mm» med munnen full av mat gjennom Anne Briths monolog om livet sitt. Jeg får med meg at hun hadde 15 ganger så mange lesere når hun skrev om private ting som når hun delte oppskrifter. Det kjenner Kleiven seg igjen i. Deler han oppskrifter også? Jeg trodde han kun spiste på favorittbistroen? Jeg tenker litt på dette og plutselig har Anne Brith byttet tema. Nå er hun over på unge jenter på instagram. De deler bare lettkleddbilder, hevder hun, og slenger ut en «skjønner du?!» så Kleiven skal skjønne at han skal være enig. Jeg tror ikke hun trenger å opplyse han om dette, for så visst jeg vet har han vært sammen med noen som er ekspert på sexy bilder på IG. Det har han tydeligvis ikke lyst til å bli minnet om, så han belærer Anne Brith litt tilbake.

Men den kommersielle verdien av de bildene er jo lik null, da, sier Kleiven i en tone som om han irettesetter et barn. Så det er det å sjonglere den kommersielle verdien med antall likes…

Ja! Sier Anne Brith og kan nesten ikke vente med å vri samtalen over på noe hun faktisk skjønner: Seg selv. Hun angrer ikke på veien hun har tatt og måten hun ble stor på var viktig for henne som alenemamma. Hun hadde ikke råd til å bruke 10 år på å bygge en merkevare. Dessuten hadde hun ikke lyst til det, heller, for hun er en person som har bein i nesen og liker å si meningen sin. Anne Brith liker at folk sier: Det er hun som er flink til å bake og STEIKE hun har bra meninger også!

Her må jeg ta en pause og tenke over hva hun sier. Er det ikke så viktig med en «passion» like vel. Det holder å lire ut av de all gørra du har inni deg? Hvorfor i all verden sier hun noe annet på kursene sine da?

Anne Brith sier at veldig mange kjente mennesker tar kontakt med henne når de har problemer og spør henne hvordan hun løste det. Har du noen tips til meg? Svindeljegeren synes tydeligvis at det er troverdig at veldig mange kjendiser har akkurat de samme problemene som Anne Brith, og ringer henne for råd. Anne Brith får derfor fortsette uforstyrret med selvskryt og avslutter med «Skjønner du?!» i et så truende tonefall at Kleiven svarer: Veldig!

Kleiven spør hva den tøffeste kampen Anne Brith har stått i var. Hun drar selvfølgelig frem politimannen som truet henne. Det var så forferdelig at Anne Brith ikke stoler på politiet. Nå går Anne Brith alltid inn i et møte med utgangspunkt at folk ikke vil henne godt.

Kleiven synes tydeligvis dette er ille, så han spør hvilke råd hun gir til pur unge influencere. Anne Brith griper sjansen med begge hender og kjører nok en salgspitch for ABIP. Kleiven mister tråden og går tilbake til umotiverte «Mm» mellom munnfullene.

Kleiven lurer på om Anne Brith noen ganger må irettesette deltakerne sine og det bekrefter hun. Det tar deltakerne veldig bra, sier hun, for hun kommer med saklig kritikk (det er i hvert fall sånn jeg tolker den 50 sekunder lange setningen). Av en eller annen grunn begynner hun å prate om advokaten sin, Tony Vangen, og at han jobber hos Elden. Jeg prøver å huske når denne podcasten ble spilt inn og om hun visste hva som skulle komme, for hun er unødvendig spesifikk på hvor presise og hyggelige tilbakemeldingene fra henne er. Og hun har advokat (hint hint)

Hun sparrer ofte med dem (Tony Vangen i flertall) og derfor har hun blitt en miniadvokat selv. Hun vet veldig godt hva som er lov og ikke lov, men hvis du skal være influenser skal du leve på den grensen, for hvis det blir for feelgood, så blir det ikke snakket om.

Kleven lurer på om det er elementet av mulig drama som selger. Anne Brith er ikke enig. Ikke jeg og TV2 heller. Full togkrasj, derimot, er en sikker vinner! Eller som Anne Brith kaller det: At du tør å være anderledes. Anne Brith går rett inn i selvskrytmodus igjen og hevder at hun har en fantastisk nordnorsk humor. Så ler hun hysterisk. Kleiven er stille en lang stund, før han får samlet seg nok til å si «Mm».

Anne Brith «flauer seg veldig mye ut» på TV, sier hun. Til å begynne med har du ikke lyst til å «flaue deg ut»! Kleiven svarer «åpenbart», og er åpenbart uforberedt på fortsettelsen. For det er utdriting (på godt norsk) folk vil ha, for det er genuint og ekte. Jeg legger merke til at Kleiven har lært seg akkurat samme teknikk som jeg hadde da jeg ikke fulgte med i timen på skolen. Hvis jeg ble konfrontert med dagdrømmingen min gjentok jeg bare den siste setningen læreren sa. Felis, følger du med?! «Hypotenusen er den lengste siden i en rettvinklet trekant…» Jeg kom alltid unna med det. Kleiven kommer også unna da han gjentar «genuint og ekte…»

Det å være genuin og ekte har vært alt for Anne Brith, både i karrieren og i livet. Det ELSKER folk. Og det er ikke slik at hun ringer noen og sier at nå har jeg pratet med noen så nå skal jeg ha ti prosent Det er sånn: Vær så god, dere to skal jobbe sammen…. Jeg skjønner ingen ting og det tror jeg ikke Kleiven gjør heller. Han virker mer opptatt med desserten.

Anne Brith tror at hvis man er raus og ekte, så får man noe tilbake. Kleiven har helt mistet tråden og mobiliserer et «Mm». Anne Brith fortsetter ivrig: Hvis hun ikke får noe tilbake her på jorden, så ordner det seg like vel, for Anne Brith tror på Gud og perleporten kommer til å åpne seg med en gang. Hun illustrerer dette ved å rope:NÅ KOMMER HO ANNE BRITH FOLKENS! ÅPNE DEN PERLEPORTEN! Jeg lurer på om Kleiven må få seg ny favorittbistro.

Kleiven spør om hva det neste målet til Anne Brith er, nå som hun har skapt sitt nye univers. Gud bedre, Kleiven, enten du mente det eller ei, så satt du nettopp ord på hva problematikken rundt Anne Brith er. Hun lever i sitt eget univers! Anne Brith har enten mageknip, eller så er hun noe så sjeldent som tom for ord, for hun sier eeeeeiiihhm eiiihhhm på en så lidende måte at Kleiven virker bekymret. Noen menneskekjenner er han derimot ikke, for han tror Anne Brith ble sjenert. Anne Brith elsker den tolkningen og fniser så kokett at hun kunne vært med i en Jane Austin film. Hvis de brukte dubbing!

Hun begynner å fortelle om Det Gule Huset som hun kanskje skal bræææænd Det Gule Hjerte. Kanskje hun endelig har googlet navnet og funnet ut at en lang rekke mennesker har kommet opp med det navnet før henne. Jeg finner hotell, kunstgalleri, klesbutikk, trening og psykologtjeneste, så et navnebytte, eller bræææænd som AB kaller det, er ikke så dumt. Og i tilfelle noen har kommet på navnet Det Gule Hjertet før, så har Anne Brith droppet den siste t’en, så det blir en søt liten stavefeil.

Anne Brith drar opp de gode gamle dagene da hun var på Krisesenter. Hun vil hjelpe disse stakkars kvinnene, for de har ikke noe tilbud når de kommer ut. De trenger advokat, men det har de ikke råd til, og de trenger NAV, men det har de ikke mulighet til. Så nå har hun satt sammen en gruppe frivillige som er eks-jobbet-på-NAV, advokater, namsmannen som skal hjelpe disse kvinnene. Blant annet skal de betale husleie og regninger. Jeg legger merke til at dette opplegget er skreddersydd for Anne Brith, så kanskje hun er et prøveprosjekt, selv om det er noen år siden hun kom ut av krisesenter?

Anne Brith skal ta ut en million i overskudd i sine AS neste år (tror episoden ble spilt inn før jul, så hun må henge i skal hun komme dit). Alle samarbeidspartnerne skal gi det samme..

Hva betyr krisesenter for deg, spør Kleven.

Anne Brith tar til tårene og sier at det er et følsomt tema. Og det kan det jo godt være selv om hun har pratet om det 800 ganger før. Det er lenge siden, sier Anne Brith, fremdeles gråtende, men så spør Kleiven om det går bra og Anne Brith vrenger rett inn i fnising av denne mannlige omtenksomheten. Jeg har liksom aldri snakka om det, sier Anne Brith, og gråter litt igjen. Jeg gråter nesten jeg også, av hvor lett hun lyver. Hun rabler uforstående om hvordan hun og kvinner flest tar valget om å komme seg på krisesenter. Men så kommer hun på at interiøret der inne ikke er interiørbloggermateriale, det ser ikke ut! Det blir bevilget altfor lite penger, så rommene er ikke bra, altså.

Kleiven synes ikke interiørstilen, eller mangel på sådan, er så viktig og vil tilbake til hvordan man tar valget om å komme seg på krisesenter. Anne Brith tror at kvinner på krisesenter vet at de burde dratt dit før (du sier ikke det), men den organisasjonen hun bygger opp skal være en stemme til å si til kvinner som må komme seg på krisesenter. -Nå må du komme deg ut! Anne Brith gir nummeret sitt til mange mennesker som trenger å komme seg på krisesenter. Krisesenter er veien til frihet. Anne Brith er en inspirasjon til andre som skal oppsøke krisesenter

Så forteller Anne Brith om sine erfaringer med å komme seg på krisesenter, og jeg velger å ikke referere til dette, da personen (personene?) hun utleverer er lett gjenkjennbar.

Kleiven har blitt poetisk av desserten, kanskje det var konjakk til kaffen? -Krigeren Anne Brith, har hun nå blitt sånn syvende mot i huset? Som på en måte nå skal rydde opp etter alle andre? Det blir litt mindre teatralsk av at en person i bakgrunnen roper på Line og en annen sier på gebrokkent engelsk -I’m waiting for you…» Kleiven får inn noen setninger til og legger opp til siste innspurt i promoteringen for ABIP.

Anne Brith sier at hun alltid har vært en varm og god person for folk som har hatt det vanskelig. Hun har stått i stormer, men synes verden er i ferd med å bli for hard. Vi klemmer ikke hverandre, så Anne Brith har begynt å klemme mennesker lenge. Hun fniser litt og spør om Kleiven la merke til det, men det gjorde han ikke. Uffda Anne Brith, nå fikk du vel blåmerke på egoet?

Er det Mor Teresa som er din favorittinfluencer? Mulig han sier noe annet en Favorittinfluencer, Anne Brith er oppe i falsett på selvskrytet sitt. Anne Brith bekrefter Mor Thereas-sammenligningen. Ungene hennes tror de får noe tilbake hvis de støvsuger, men det er ikke slik det fungerer. Man må først gi og gi og gi og gi og DA får man noe tilbake. (Sleng på en klesvask og en middag, så kanskje de får lommepenger?)

Kleiven liker tankesettet til Anne Brith, det tror han er veldig bra. Jeg får lyst til å sende Kleiven et Nigeriabrev, for han må være den mest naive svindeljegeren i verden. Anne Brith legger ut om vond og hard bransjen er, men hun har lyst til å være raus og god og kjærlig, akkurat som hun er med barna sine. Det er sunt, sier Kleven. Han er bekymret for disse unge jentene som skal inn i bransjen, for bransjen er så kynisk. Herrefred, det er så ironisk, på så mange måter at jeg orker ikke å begynne!

Episoden er åpenbart over, verken Kleven eller Anne Brith har mer å komme med. I bakgrunnen har en høylydt jentegjeng inntatt lokalet og det føres ut som om de har stolkrig. Men det er tre minutter igjen, så Anne Brith drar en historie om en jente hun har invitert til å bo hos henne fordi hun hadde det vanskelig. Jeg kan ikke si om det ble noe av eller ikke, for jeg hang meg opp i samtalen til jentegjengen, som er ganske interessant. Jeg konsentrerer meg om Anne Brith igjen, som har en monolog om Fattighuset. Skjønner du?! bjeffer hun til Kleiven, som svarer at det er massesuggesjon. VI MÅ HJÆLP FATTIGHUSET HVER DAG, roper Anne Brith, og jentene blir stille. Har du noen gang tatt en lunsj med han på Karl Johan, spør Anne Brith. Kleiven svarer ikke, så hun bjeffer et nytt «skjønner du?!» Kleiven svarer fremdeles ikke. Jeg tolker det som et nei. Men han repeterer fra tidligere i podcasten «Genuint og ekte…» Det virker, han kommer unna med det.

Anne Brith stotrer og stammer og prøver å svare på noe som Kleiven ikke visste at han spurte om en gang. Hun faller helt ut og blir helt stille. Jentene har tatt opp igjen samtalen, så fokuset glir over til dem. Men så sukker hun så tungt at jeg kjenner lufttrykket fra bistroen på Aker Brygge, gjennom eteren og inn i ørekanalen min. Så finner hun igjen tråden og babler videre om hjelp og omsorg og hard verden. Kleiven er høflig og sier at han liker tanken, selv om det var fullstendig tanketomt.

Han vil avslutte med haterne, dere husker, de voksne kvinnene som skriver mailer til samarbeidspartnere og sier at de ikke vil handle av bedrifter som støtter eksponering av barn.

Kleiven: -Anne Brith: Hvis du skal si EN ting til haterne dine, en siste melding i dag…

Anne Brith: -E tenke ikke så veldig mye på dæ, førråsidetsånn. HIHIIIHIIIHIIIII (øresus) Men for å ta en siste…. (20 sekunders kunstpause mens kelneren rydder bordet deres) Det e jo de som innimellom gir meg motivasjon som æ skal ha. Sjønne du?! Hvis du har fådd noe skikkelig JÆVLIG fra en person i livet dett, som har TRØKKA deg ned og som har DYTTA deg ned i søla og i DRITTEN og som har sagt at FY FAEN DU ÆKKE VÆRD EN JÆVLA DRITT (kunstpause) DI FITTE…

Gud så mye hun har tenkt på dette like vel.

Anne Brith kjører reprise på dette resonnementet og jeg lurer på hva slags etablissement denne bistroen er. Anne Brith avslutter med Petter Solberg-engelsk. Tåååld ju såww. Det er krigeren Anne Brith, sier Kleiven. Det ansporer Anne Brith til mer engelsk:Fall seven times, stand up eight.. assa… jull nævver bræik mæ

8 kommentarer om “Tjuvstart med Kleiven og Anne Brith

  1. Å.Mai.Gådd.
    Sorry, men hva skal man si? Eller, hvordan kan han legge ut noe sånt? Han lot henne drite seg ut totalt, jo! Kanskje han har en baktanke med det. 🙈

    Liker

  2. Så pinlig for Kleiven. Gjør han ingen research? Har han ikke forberedt seg? Og hvilken profesjonell «programleder» har så lite å komme med at «mhm» er det eneste han får skutt inn.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s