Skillet mellom bedrift og person, hvordan kritisere en influencer?

Influencerbransjen består av mye grumsete forretningsdrift, men man støter raskt på et problem dersom man ønsker å kritisere aktørene. For i en bransje hvor de fleste aktørene oppkaller bedriften sin etter seg selv, så tråkker man raskt ut i et minefelt. Hvor går skillet mellom kritikk av bedriften og personangrep mot mennesket bak? Jeg skal illustrere dette med rumper (det er en setning jeg aldri trodde jeg skulle bruke)

Da jeg hadde min glanstid i forrige århundre hadde jeg aldri forestilt meg at idealet en gang skulle være stor rumpe. Jeg trente aerobic (ja det het det i gamledager) 6 dager i uka for å få den mindre! Hadde jeg hatt digre hofter i tillegg hadde garderoben min kun bestått av storskjorter, et plagg utviklet for å skjule slike skavanker. Og som strengt tatt bare gjorde problemet større, man gikk fra timeglassfigur til jevnt over feit.

Men så kom formfulle bakender for fullt. Jeg husker ikke hvem som startet trenden, men jeg husker Jennifer Lopez og senere Beyonce. Og så dukket de opp en etter en, som var født som et 80-talls ideal, men som kastet seg på trenden og rettet opp naturens feilgrep med silikon og omdirigert fett. Kardashian renner meg i hug, men det var sikkert flere enn dem.

Trenden nådde også Norge, og de mest kjente rumpene er kanskje de som tilhører Isabel Raad og Sophie Elise. Rumpene deres er kjøpt og betalt, men flere influencere fulgte hakk i hel, selv om ikke alle gikk til det drastiske skrittet med brystimplantater i skinkene. Man kan trene på seg større rumpe, men de krever sin kvinne.

Isabel Raad er dønn ærlig om ny rumpe. https://sraad.blogg.no/1508935941_bilder_av_rumpa_mi_fr_operasjonen.html

En av disse er Caroline Berg Eriksen, hvor mannens lek med lys og skygge (redigering på lekmannsspråk) gjør oss helt forvirret. Der Sophie Elise «eier» sin enorme bak, nå med tilhørende hofter, klarer ikke Caroline og mannen helt å bestemme seg for om de synes det er fint eller ei. Derfor skifter det etter dagsformen.

Carolines rumpe med og uten «lys og skygge» https://www.carolinebergeriksen.no/2017/09/17/blue-living-room/ /https://www.carolinebergeriksen.no/2019/07/08/date-night-with-you/

Hvis noen hadde diskutert rumpa mi, hadde jeg blitt knust! Særlig hvis de dro diskusjonen ut i kommentarfeltet, på Jodel eller på Norges største diskusjonsforum! Og i hvert fall hvis de ikke syntes den var fin! Jeg er helt sikker på at det hadde gått greiere hvis alle kommentarene gikk på at jeg var sexy og flott, etterfulgt av hjerter!

Men så forklarte hun det like velhttps://www.tv2.no/a/11167420/

I utgangspunktet tenker jeg at Sophie Elise og Caroline Berg Eriksens rumper er en privatsak. Litt mer tvilende blir jeg når de bruker den i reklamesammenheng. Jeg synes rumpa blir litt mindre privat når den brukes til å pushe selvbruning, undertøy og treningstøy. Ja alt tøy, egentlig. Dette er et vanskelig skille, hvor går nå grensen mellom Caroline Berg Eriksen og Sophie Elise, og bedriften Caroline Berg Eriksen og bedriften Sophie Elise? Her har jeg sikkert tråkket feil mer enn en gang, fordi grensen er så uklar.

For meg blir grensen klar som dagen når eierne av rumpa velger å gjøre bakdelen til en mediesak. Sophie Elise har sitt eget TVprogram (om også bærer hennes navn) og hvor rumpa muligens er stjernen. Hun opererer den i beste sendetid, og hevder at det er for å rette den opp. Sorry Sophie, da må du også tåle at folk kommenterer at den er større og bredere enn før. Det må være lov å spekulere i hensikten med denne korrigerende operasjonen. Isabel Raad sitter foreløpig helt fint på sin. Sophie Elise sier at kirurgen sa at den måtte bli sånn, har er tross alt kirurg! Det er ikke hennes feil at den ble større enn før, med et helt nytt sett med hofter tillegg! Ingen tror deg, Sophie, og en kirurg som er ekspert på å putte unødvendige fremmedlegemer inn i kroppen til folk med dårlig selvtillit (og lite treningsglede), har ikke mye troverdighet heller!

The Eriksens har nok plukket opp et par tips av Norges bloggdronning. Rumpespekulasjoner skaper klikk og det er klikk de lever av. Det begynte med en sykkelferie, hvor fruens rumpe hadde inntatt dimensjoner vi tidligere ikke hadde sett. Spørsmålene haglet og fruen svarte kokett at rumpa hennes ikke hadde endret seg siden hun var tenåring. Så innrømmet hun at den hadde endret seg litt, på grunn av trening. Og disse spørsmålene tvang altså paret ut i media for å svare på kritikken.


https://www.sa.no/caroline-berg-eriksen/kjendis/tv/caroline-berg-eriksen-ma-svare-pa-rumperyktene-sa-blir-lars-kristian-fornarmet/s/5-46-743426

Da får paret tåle å bli konfrontert med tidligere bildejuks og Lars Kristians tidligere uttalelser om at Beyonce var 15-20 kilo for feit!

Sophie Elise og Caroline Berg Eriksen har gjort rumpa til en sak for allmennheten, slik at de får flere klikk, slik at de får flere annonsører, slik at de tjener penger. Det er business og kan dermed diskuteres!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s