Episode 14


Pakkekalendere for voksne

Denne episoden er så intetsigende at jeg nesten ikke får tak på hva jeg skal skrive. Disse damene har så tomme liv at det er vanskelig nok å skape innhold til podcasten fra uke til uke, og denne gangen har de spilt inn flere på en gang. Jeg tok meg i å duppe av flere ganger.

Endelig fikk vi høre jule-gingelen til Anne Brith og Isabel. Fremdeles jævlig!

Isabel har vært på chartertur og ble skremt av vann-aerobic og en mann utkledd som en blå delfin som antastet gjestene. Anne Brith syntes delfinen så ut som en kuk og ler seg skakk av at hun sa kuk på radio (podcast). Så imiterer hun svensk reiseleder og jeg registrerer at svensken hennes er akkurat like elendig som norsken og engelsken.

Isabel går over til pakkekalendere, hun har ikke fått noen av samboeren. Hun har vist han bilde av hjemmelaget pakkekalender, men han skjønte ikke hvordan man lagde den, så pratet de om det og så var alt greit. Anne Brith har heller ikke fått noen, for hun er singel og det er traumatisk. Ungene hennes har fått, men budsjettutgaven som de må dele, for i år har hun bestemt seg for å være litt gnien. Så fikk Anne Brith kalender like vel, for hun kontaktet flere menn på Tinder og klagde sin nød. 

Hun spurte: HAR du fått deg adventskalender da, eller? Har du kjøpt det til deg selv?
Alle sammen svarte nei
Og så spurte heldigvis en av dem om Anne Brith hadde kalender
Anne Brith svarte: Nei 

Buuuhuuuu jeg har ikke det, liksom
Mannen: Det koster liksom 25 kroner på REMA 1000 for en sjokoladekalender. Jeg kan godt vippes deg 25 kroner 
Anne Brith sendte han telefonnummeret sitt og rett etterpå vippet han 25 kroner. Så det er sånn hun finansierer hus og fet bil….
Nei, Anne Brith kjørte ned til REMA 1000 i bilen sin (har dere fått med dere at hun har kjøpt dritfet bil?) og kjøpte en kalender til 19.90, så hun gikk heldigvis litt i pluss.
Nå tar hun bilde av sjokoladen hver dag og sier: Tusen takk, liksom
Isabel glemmer at episoden er forhåndsinnspilt og sier at det er en hyggelig måte å holde kontakt på de neste 24 dagene.
Anne Brith: Ehhh… mmmm….smatt…joda… Etterfulgt av hysterisk fnising. Jeg vil bare minne om at intern humor ikke fungerer på podcast.

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er skjermbilde-2020-01-20-kl.-11.21.36.png
De koster bare 19.90, så hvis man kjøper fler tjener man masse penger (matematikk for influencere)

Anne Brith er sjokkert over at det er konkurranser på IG og FB hvor man kan vinne pakkekalender FØR 1. desember. Jula begynner jo ikke i november! Her tror jeg hun glemmer hvor treg postgangen kan være, selv om premiene hun har delt ut i enkelte tilfeller har brukt 2 år på å nå fram. OK, det var bare en da, men hvis de skal ha den før 1. desember må de nesten vinne nå. Siden det er så vanskelig for menn å lage pakkekalender, Anne Brith tror ikke de gjør det frivillig heller, så tror hun at det er et marked for personlig-pakkekalender-shopper. Hvor lang tid tror dere det tar før vi ser Pakkekalender AS på whiteboard-tavla?

Det er 17 minutter igjen….

Isabel er ikke helt ferdig med temaet pakkekalender. Hun har sett at mange har kjøpt pakkekalender til dyrene sine og jeg tenker at hun abonnerer på helt andre hashtags enn meg.
Datteren til Anne Brith synes det er ille at katta ikke har pakkekalender, og da tenker Anne Brith: Åååå my guddness, er det ikke til ungan, så er det til kattan, liksom. Ingen av dem vet hva de skal tenke om det.

De går over til juletradisjoner og Isabel sier hun ikke har noen, for hun har aldri hatt samboer før. Så han hun pratet om i episode 5 (?) var oppdiktet? Vanligvis reiser hun til Dubai eller Thailand, men nå som hun har samboer skal hun lage seg noen tradisjoner. 
Hun har laget seg hjemmelagede julekranser som hun har kjøpt på IKEA (kommer de med monteringsanvisning?) og de skal hun gi til Mamma, svigers og så skal hun beholde en selv. 
Anne Brith mener Isabel har blitt så huslig og at hun vokser i rollen som hjemmeværende, men vil ikke kalle henne husmor, for det er et kvinneundertrykkende uttrykk (i motsetning til alenemor). 
Hun mener det blir spennende å følge denne utviklingen i 2020, men det tror jeg neppe det blir.

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er skjermbilde-2020-01-21-kl.-00.23.15.png
IKEA mpnteringsanvisning julekrans
https://www.memedroid.com/memes/detail/470758

Isabel kommer på en juletradisjon like vel. Hun har en julegruppe, som består av mange venner, særlig single, skyter Anne Brith inn, for bellaen er en skikkelig sjisjten giftekniv. Isabel beskriver denne julegruppen og det høres akkurat ut som julebordet til Spraytan-huset, som de livestreamet.
Isabel ser at livet hennes har endret seg totalt de to siste årene og lurer på om det har med å gjøre at hun har gått fra singel til samboer. Særlig siden samboeren er 11 år eldre enn henne, for da er de «familiesjære» og ferdig med livet på byen. (og når de blir enda eldre slutter de å være familiekjær og digger livet på byen igjen, i hvert fall ser det ut til å gjelde Anne Brith).

Anne Brith har selvfølgelig juletradisjoner (selvfølgelig). De lager julehuset (?) ferdig til 1. advent, for det gjør man i Nederland og Anne Brith tok med seg denne tradisjonen til Norge. Før alle andre. Men nå følger nordmenn etter. 5. desember er en spesielt viktig dag for familien hennes, for da er det St. Nicholas day. Da kommer julenissen og putter pakker i en sko. Og så synger de foran vinduet. Anne Brith drar en nederlandsk julevise og kniser hysterisk. Jeg kan ikke uttale meg om nederlandsken hennes, men jeg håper den er bedre enn norsken, svensken og engelsken.
Hun har også en tradisjon som hun synes er veldig FIN (hva var de to andre?). Da får barna julesokken og det får de fleste andre på julaften eller 1. juledag. I julesokken er det litt godteri og Anne Brith tar seg flid til å skrive et julebrev til hver av ungene. Yngstemann fikk sitt første i år, for han måtte lære å lese løkkeskrift først. Anne Brith legger ut om innholdet i disse julebrevene på en måte som ikke levner noen tvil om hennes fantastiske morsegenskaper. Pga utlevering av barna hopper jeg over denne delen.

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er skjermbilde-2020-01-21-kl.-00.31.19.png
Kanskje bellaen kunne kjøpt med en flatpakket mann til Anne Brith med det samme hun var på IKEA?

Isabel blir rørt over at Anne Brith bruker sokken til å skrive personlige brev. Anne Brith sier seg enig.
Hjemme hos Anne Brith er det veldig travelt, det går i 140 og smeller i dørene, fordi de bare har to bad i huset hennes (vet ikke om dere har fått med dere at hun har kjøpt seg hus?). Og så gjengir hun en dialog mellom barna i et stemmeleie som kan knuse glass. Og da blir Anne Brith oppgitt, for hun hadde akkurat lagt seg ned for å sove, for hun trengte å slappe av litt. men temperaturen blir høy når man har nordlendinger i hus, sier Anne Brith, og jeg tenker at det er bra hun får så mye tid til å ligge på sofaen når ungene er på skolen, så sliten som hun er!

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er skjermbilde-2020-01-20-kl.-11.22.05.png
Working hard…
Skjermdump Annebrith.no

Anne Brith skal feire uten barn i år, og egentlig skulle hun bare være hjemme og slappe av i huset sitt (vet ikke om dere har fått det med dere, men hun har kjøpt seg hus?), men da fikk hun juleangst, så hun booket et fly til Mosjøen, for 2. juledag er det tidenes fest! Da har Anne Brith og bestevenninna (en annen enn bellaen) en tradisjon hvor de spiller Åge Alexandersens Råååsa Litta og danser uten sko. 
Uten alkohol!!! 
Og det er godt de tar av seg skoene, for da er det hæla i taket og tennern i taperen på nordnorsk og det er kjempegøy for Anne Brith treffer masse, masse venner. Anne Brith legger ut om hvor nær hun er med denne venninnen i Mosjøen. Hun ELSKER både hun og mannen. 3. juledag skal hun reise hjem fyllesyk, selv om hun ikke drakk alkohol…

Isabel sier at hun skal på fest med SINE beste venninner, men får ikke fortalt så mye om det før Anne Brith igjen vrir samtalen over på seg. 

Anne Brith  sier at vennene hennes i Mosjøen kjenner henne som den crazy Anne Brith som hun alltid har vært, og da kan hun være seg selv og ikke den versjonen som er kjent fra media og TV (som tilfeldigvis også er crazy, men kanskje på en annen måte?) Mange tror hun har blitt som hun er på grunn av rampelyset, men hun har alltid vært sånn, sier Anne Brith. Og det synes hun er veldig, veldig deilig! Mange synes det er innmari lite deilig, bare nevner det…

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er skjermbilde-2020-01-20-kl.-11.20.51.jpg
Anne Brith var skikkelig vill og gæern i barndommen!
Skjermdump Annebrith.no

3 minutter igjen og Anne Brith sier at hun har vært alene i helgen… Er det nå vi skal vite om hun valgte kake eller kuk?
Isabel har vært bekymret for Anne Brith, siden hun har vært på ferie i 10 dager, men Anne Brith forsikrer at det har gått bra, for de har snakket på telefonen hver dag. Og facetimet.

Men så ble Anne Brith alene i huset sitt (har dere fått med dere at hun har kjøpt seg hus?), og det skjer ikke så ofte (for hun er ikke der så ofte, party party party jeg mener work work work). OKEEEEY, liksom, sa Anne Brith og ringte til ei venninne og venninnen sa at Anne Brith burde ha en date. Som kunne OVERNATTE! Nå har du sjansen Anne Brith, sa venninnen.

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er skjermbilde-2020-01-21-kl.-00.38.56.jpg
Spoileralert: Hun valgte kake…
Skjermdump Annebrith.no

Men Anne Brith satt på Facebook og så på en video av en svensk komiker som hun ikke turte å dele på sin egen side, for den var litt grovis. Tør ikke tenke på hvor grov, hvis den overgår hva hun vanligvis deler. Anne Brith slår over til svensk igjen, når hun forklarer innholdet.
Historien går som følger: Den svenske komikeren var tykk som liten og moren sa hun måtte slanke seg fordi grabbar ikke liker tykke jenter. Komikeren svarte at grabbar kanskje ikke var noe for henne og publikum jubler. Komikeren spør: Forstår ni hva dom prøver at jøra? Dom vil ha med at vælja mellan kaka og kuuuuk.
Hysterisk fnising fra Anne Brith og hun hevder publikum lo like fælt
Komikeren velger kake foran kuk hver dag og da klarte ikke Anne Brith å la være å sende videoen til mange, for hun kjenner seg igjen fordi kake er jobben hennes, så hun har akkurat samme dilemma som komikeren.
Anne Brith var så sliiiten etter de siste ukene og månedene at hun tok på pysj og bakte pepperkaker og peppernøtter og ordnet og styret og jeg synes det høres mer slitsomt ut enn alternativet. Men så har jeg kuk lett tilgjengelig.
Fnis fnis, Anne Brith valgte KAKE!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s