Episode 12

Hengt ut på nett


Velkommen til podcasten Anne Brith og Isabeeeeel tingelingeling
Isabel konstaterer at introen er ny og julete.

Isabel har arrangert julebord for Spraytanhuset i helgen, der var daglige ledere, behandlere og selvfølgelig Anne Brith, for de to er uadskillelige, sier Anne Brith. Da julebordet var slutt dro de til et studio ig spilte inn en jule-jingle. Mange havner på glattcelle etter julebord, så sånn sett var dette bedre, men jeg har hørt resultatet og tro meg, de burde gått og lagt seg!
Isabel syntes det var fantastisk å være der, synge der, lage melodien der… Jeg skjønner, det var stas for Isabel å være i studio. Isabel har lyst til å lage julelåt. Det har ikke Anne Brith lyst til, og det er den beste avgjørelsen hun har tatt hittil i år.
De bestemmer seg for å synge nevnte jule-jingle. Det låter like surt som da de var fulle, men de forsikrer oss om at det er autotune på det ferdige resultatet.

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er skjermbilde-2020-01-19-kl.-22.45.01.jpg
Jingle eller Gingle, same shit…
Skjermdump bella1bell

De skifter tema og går over til at det har stormet rundt Anne Brith denne uka. Jeg skjønner ikke tidslinja, for det var forrige uke og i mellomtiden var dette julebordet, men når man jobber så hardt som de to gjør, så går vel dagene i ett… 
Isabel forklarer: Anne Brith har et influenser program hvor hun skal hjelpe mennesker å bli store i sosiale medier. Hun er vant til å få kritikk, men dette overgår alt, og det er helt greit, sier Anne Brith, men denne gangen var det litt for personlig (så ikke så greit like vel)
Isabel er mest overrasket over at kritikken ikke har kommet før (me too!)
Isabel fortsetter med å forklare at influencerprogrammet ikke handler om å få store profiler (nei vel?)
Snittalderen på kurset er langt over 30, sier Anne Brith. Det er ikke unge jenter som har lyst til å bli store og bygge en merkevare (da skjønner jeg ikke hvorfor hun reklamerer med det?)
Anne Brith svarer med en lang og uforståelig rabling, jeg får med meg «10 år», «presse sammen» og «støtt og hjælp»
Anne Brith brenner for å hjelpe kvinner opp og frem. Mange profiler i programmet hennes har fått mange og unike sjanser takket være henne. Hun kommer ikke med eksempler, det er nok meningen at vi skal ta hennes ord for det.

Isabel penser samtalen over på henrikelfmortensen og en melding han hadde fått av en tidligere deltaker. Denne deltakeren hevder å ha blitt presset, hva tenker Anne Brith om det?

/https://www.instagram.com/stories/highlights/18013546273247891/

Anne Brith går ikke inn i enkeltsaker, sier hun, og har tydeligvis lært ett og annet av politikerne våre. Men hun har blitt god til å stå i stormer og konflikter og «sånne ting».
Det er alltid to sider av en sak og da er det viktig å sette seg ned og snakke sammen. Og derfor sendte hun en melding til Henrik. Alternativet hadde vært å ringe. Henrik slapp med andre ord billig unna!
Anne Brith syntes det var veldig veldig leit at Henrik leste opp meldingen hun sendte i sosiale medier. Mest leit var det at han leste det Anne Brith hadde skrevet, som hintet om barnets legning. Hun får med seg navnet på barnet også, sånn hvis noen skulle være i tvil…

https://www.instagram.com/stories/highlights/18013546273247891/

Isabel mener Henrik ikke skjønner influencerprogrammet (hvem gjør det?). Hun synes også det var sårt at han leste den delen av meldingen som omhandlet barnet. Jeg synes det er mest sårt at en mor spekulerer i barnets legning for å vri seg unna kritikk.

Anne Brith er sur for at Henrik ikke svarte på meldingen, og heller valgte å lese den opp på IG. Da er rullegardinen trekt ned, mener hun. Da er det ikke muligheter for kommunikasjon og man kan bare gi opp. Er det fler som sitter med en følelse av at hun beskriver seg selv?

Isabel lurer på hva Anne Brith hadde tenkt å oppnå med å sende den meldingen, som forøvrig var veldig voksen, syntes hun.
Anne Brith ble anklaget for å ha kjøpt likes, og det har hun ALDRI gjort (likes og følgere er to forskjellige ting, skjønner jeg). 
Hver uke sier hun til ABIPerne at de ikke må kjøpe likes (de har litt tungt for det?) og hvis de har kjøpt likes må de fjerne dem. For hvis man kjøper likes får man dårligere engasjementsrate på IG (?). 
Anne Brith kommer med et gratis råd til alle der ute som synes det er gøy (?) å kjøpe 1000 likes: Hvis du gjør det går engasjementsraten ned og annonsører vil bare samarbeide med mennesker som har høy engasjementsrate.
Hun bruker barnet sitt som eksempel på hvordan man får sinnsykt høy engasjementsrate (30%). De fleste har 3-4%
Hvis man har engasjementsrate på rundt 1 % er det et tydelig tegn på at man har kjøpt følgere. Lurer på om Anne Brith er blant dem som er glad IG fjernet likes?

Anne Brith sier at man kan kjøpe likes og følgere til andres kontoer og det er helt krise, fordi store influensene blir satt i en negativ situasjon da. Det gjelder også små influensene med 800 følgere, viser det seg. Mange tror at Anne Brith har kjøpt de selv, men halloooo, man kjøper jo ikke 1000 likes!
Anne Brith løste problemet veldig fint ved å gjøre kontoen privat, for da kan man ikke kjøpe likes. Så hvis noen kjøper likes til deg er det løsningen, sier Anne Brith. Det der tror jeg ikke rammer så mange andre enn Anne Brith og Blondinbella.

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er skjermbilde-2020-01-21-kl.-01.11.04.jpg
Du och jag, Isabella…
Skjermdump Annebrith.no Influencerprogram.no

Anne Brith har fått med seg at IG har fjernet likes, det har ikke Isabel og hun lurer veldig på hva dette har å si.
Anne Brith sier at det både er positivt og negativt. Det positive er at …. unge menneska …. assa… KONTENT …. assa ….. bikini … assa …(gudene vet hva hun skulle si)
Anne Brith sier at bikinibilder gir mest likes, så unge jenter vil ikke kle på seg for da får de ikke så mange likes og det er tragisk at det skal være sånn! (det gjelder vel ikke bare unge jenter, jeg så nylig CBE i undertøyet).
– Når instagram nå fjern likes, så e det et første skritt i riktig retning, mot at        alle skal føl sæ mer væll. Heia dæ heia dæ…
Og da kan ingen kjøpe likes til andre lenger og ingen blir satt i en negativ …. (jada, vi har fått det med oss, noen svertet deg)

Over til Anne Briths jakt på et mannfolk… Hva har skjedd siden sist?
Når Anne Brith har litt tid til overs logger hun på Tinder og sveiper og styrer på. Anne Brith bruker nå Tinder mest for å få stoff til podcasten. Men det har slått henne at det er veldig mange menn som har snapchat-filter på profilbildene sine (jeg sitter igjen med følelsen av at hun prater om seg selv). 
Hva. Skjedde. Her. Liksom? Til alle menn på Tinder: Hvis man har ti bilder, så kan man ha filter på ett. Men man KAN IKKE ha tre bilder med filter! Fnis fnis..
Anne Brith bestemte seg for å finne ut hva slags profilbilder som tiltaler henne mest. Bilder med fyll er no go, sier Anne Brith. Bar overkropp er heller ikke greit. Men man kan fint ha bilde hvor man står i shorts, gjerne på en båt.
Hva med å stå på badet og ta bilde av seg selv, spør Isabel. Ohhh no no no you don’t do that, fniser Anne Brith. Det gjelder tydeligvis bare for menn. Uten båt.
Isabel har lagt merke til at mange bruker snapchat-filter på Facebook og hvem er bedre til å svare på hvorfor dette, enn Anne Brith? Anne Brith tror det er fordi man blir finere. Men det er ikke greit!

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er skjermbilde-2020-01-21-kl.-01.14.25.png
Sjekke opp en mann med lettkleddbilde fra badet? «Oh no you don’t do that!»
https://www.facebook.com/watch/?v=2491592497728018

Anne Brith blir alltid betatt når noen sier frøken. Jeg husker en privat melding hun gjenga en gang som startet med «hold an frøken…» men den gangen ble hun ikke sjarmert.
Isabel er enig i at det er mer originalt å si «flott frøken» enn for eksempel «spennende kvinne». Anne Brith får noia av ordet spennende.

Anne Brith: Ja fint første bilde blunk blunk
– Blunk blunk, blunk blunk, blunk, sier de i munnen på hverandre.
Blomsterbudet: Ja jeg var heldig med vinkelen.
Anne Brith: Haha, ja jeg har også hatt noen av de øyeblikkene liksom
Blomsterbudet: – Det er det ytre som gir det indre en sjanse, men det er det indre som gir det ytre sin glans.
Anne Brith: Poet du jo. Kanskje du har vært hos an BlomsterFinn?
Blomsterbudet: Nei dette var i forbindelse med noe annet. Men jeg skal nok klare å oppdrive en bunt som passer til øynene dine (å gud, jeg håper han blir med i bloggerne, for dette har mye mer puteTV-potensiale enn pizzabudet!)

Isabel lurer på om fyren er i 40 åra, Men denne fyren er en gammel sjel i en ung kropp, sier Anne Brith. Det skjønner Isabel fordi han bruker ordet «bunt». Hvem gjør det (liksom)?
Anne Brith synes det var hyggelig kommunikasjon, men det var litt av en oppgave å ta på seg med og skaffe blomster som står til øynene til Anne Brith. Da må man ha blå blomster og det finnes ikke mange av dem hevder hun. Jo det gjør det: Iris, riddersporer, hortensia, agapantus, scilla, perleblomst, campanula, forglemmegei… det skal nok gå.

Isabel mener at bildet er strategisk valgt, som at han ser opp til høyre og holder en blomsterbukett. De mistenker at han er en player. (ikke blomsterbud?)
Hvis man tar bilde av seg selv i bar overkropp på badet, så tror man sikkert at kroppen skal appellere, men det synes folk bare er teit, sier Isabel. Det er et tegn på at de bare er ute etter en ting, sier Anne Brith. Hun er eksperten….
Blomsterbudet får terningkast 4 av Isabel, men det er bare fordi alle andre har enda verre profilbilder. Han får terningkast 5 for teksten fordi han brukte ordet «bunt».
Anne Brith oppsummerer: Snapchatfilter er no go og lettkledde menn kan man google hvis man vil se det. (hvis man foretrekker lettkledde kvinner kan man google «Anne Brith», bare nevner det…)

Anne Brith ringte Isabel denne uken og fortalte at hun hadde fått en date med «Snekkern». Snekkern hjelper Anne Brith med å montere møbler. Isabel oppfordrer Anne Brith til å fortelle om dette, men Anne Brith er midt i et fniseanfall. Dette har ikke Anne Brith lyst til å snakke om og hun blir skikkelig nervøs. Er hun redd Skatt Øst sitter og hører på? Det er skatt på spons, vet du…

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er skjermbilde-2020-01-20-kl.-11.37.29.jpg
Trenger man snekker til rammemadrass?
Skjermdump Annebrith.no


Kort fortalt: Anne Brith trengte hjelp til å montere senga si og en snekker meldte seg frivillig. Anne Brith advarte ungene om at det kom en mann på soverommet i kveld, men heldigvis er ungene bare i 2. etasje. Og så slo Anne Brith to fluer i en smekk. Godt jobba, Anne Brith, tigginga bærer frukter og jammen fikk du los på en mann i samme slengen.
Anne Brith sier at snekkeren er veldig veldig kjekk, for kjekk, og veldig veldig flink til å montere senger, hint hint. Han er jo egentlig ikke snekker, men Anne Brith liker og late som det. Jeg føler at jeg har ramlet rett inn i introen til en pornofilm.

Isabel lurer på om det er noe annet som har skjedd siste uka som Anne Brith kan fortelle om, men det er det ikke. Her må jeg skyte inn at de hevdet på IG-story at de hadde tatt et skippertak og spilt inn mange episoder på en gang, slik at de kunne ta juleferie. Nå er det igjen 1/3 av første episode og de er tomme for samtaleemner. Kanskje jeg også skal ta juleferie….

Så kommer Anne Brith på noe å fylle de siste minuttene med: Hun har prosjekter på gang! Men vi hører ikke mer om dem.
Heldigvis har Isabel prosjekter på gang også! Hun har nemlig lært seg å lage to matretter, og den ene er lasagne. Den andre er sjyllingfilet i ovnen.
Isabel har hørt at pastaen i lasagnen kan byttes ut med speltlomper, for det smaker helt likt. Det skal hun gjøre mot Gerhard, selv om Gerhard har bedt henne la være. Neste gang skal vi høre hvordan det har gått. Noe jeg antar de allerede vet, siden neste episode alt er spilt inn. Men Anne Brith påstår at det blir spennende.

Vi hører litt mer om Isabels huslige evner og de to blir enige om at de har byttet liv. Nå står Isabel på sjøkkenet mens Anne Brith er fri og frank. Ungene klarer seg selv. Anne Brith føler seg singel og barnløs, og det forklarer sikkert hvorfor hun oppfører seg som singel og barnløs. Hun koser seg som singel og barnløs, «snekrer» litt og …. fnis fnis. Håper han ikke brukte «hammeren» så hardt, da, for ungene satt jo i etasjen over.

Isabel har pusset opp leiligheten til Gerhard og nå har hun endelig fått hyller på badet. Før hadde hun sminken sin på bakken. Anne Brith sier at det har blitt veldig ryddig, jeg tenker bare det å ha et gulv hjalp mye, for det er ikke mange som har jordgulv i dagens Norge. Isabel trenger en TV-benk, kanskje hun prøver seg på en Anne Brith og tigger over eteren? Også hun som alt har en «snekker»!

Anne Brith og familien har brukt dagene på å lete etter kattungen sin på hele Sørumsand. Men nå har Anne Brith lært at kattunger ikke ha retningssans. Og heldigvis var ikke katten ute heller, den var i skittentøyskurven og da slapp Anne Brith å tenke noe mer på det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s